שני אמבולנסים וזוג טנדרים מלאים באנשי שירות חשאי עזבו את אחוזת טראמפ במאר-א-לאגו. לא ברור מי היה בשיירה, או מה קרה (עמיחי שטיין).
יו"ר איגוד הרופאים מזהירה ממחסור בתרופות הרדמה והחייאה
עולם הרפואה נמצא במחסור בתרופות הרדמה והחייאה. התרופות הנמצאות בחסר חיוניות להרדמה או לטשטוש של מטופלים במהלך פרוצדורות, להרדמת חולים מונשמים בטיפול נמרץ או במחלקות המאושפזים הולכות ואוזלות, כך מתריעה יו"ר איגוד המרדימים
חיסון מפני נגיף צילום: יוסי זמיר, פלאש 90
יו"ר איגוד הרופאים המרדימים, פרופ' עידית מטות, פרסמה נייר עמדה ובו היא מתריעה על מחסור בתרופות הרדמה והחייאה, לדבריה המחסור בתרופות קורה עקב שהם נצרכות לחולים בנגיף הקורונה, וגם משום השיבושים באספקה מחו"ל.
פרופ' מטות קראה למשרד הבריאות לחייב את יצרניות התרופות בצו חירום להיערך או להגביר את תפוקת פסי הייצור המקומיים בארץ לייצור חומרי הרדמה קריטיים.
"התפרצות משבר הקורונה יצרה מצב חירום בינלאומי", כתבה פרופ' מטות. "כחלק ממנו, מאותגר עולם הרפואה במחסור בתרופות הרדמה והחייאה. התרופות הנמצאות בחסר חיוניות להרדמה או לטשטוש של מטופלים במהלך פרוצדורות, להרדמת חולים מונשמים בטיפול נמרץ או במחלקות המאושפזים, לאלחוש של מטופלים בפרוצדורות בכל אתרי בית החולים ואף לתמיכה במערכות חיוניות כגון שימור לחץ דם".
יו"ר איגוד הרופאים המרדימים הזהירה ממצב שבו יאלצו בתי החולים לצמצם את כמות הניתוחים: "מחסור זה מחייב הערכות מיוחדת כדי שמלאי התרופות לא יסתיים טרם מציאת הפתרון המיוחל למחסור ע"י מי שהוסמך לכך. ככלל, נפעל בהתאם להנחיות משרד הבריאות והאיגודים המקצועיים הבינלאומיים תוך מעקב אחר מלאי תרופות הרדמה.
באם סף התרופות ירד מתחת לסף שנקבע יותאמו שיטות ההרדמה ובלית ברירה תצומצם הפעילות הניתוחית על מנת לאפשר יותר זמן למציאת פתרונות לחסרים".
לדבריה, "מטרת האיגוד להעלות את המודעות לחסר אפשרי בחומרי הרדמה, שנוצר עקב המחסור העולמי בתרופות אלה, הקשיים לרכוש תרופות הרדמה מחו"ל והצורך המוגבר בהם ביחידות לטיפול נמרץ. אנו מצפים ממשרד הבריאות לדרוש באמצעות צו חרום על יצרניות התרופות במדינה, להיערך או להגביר את תפוקת פסי הייצור המקומיים בארץ לייצור של חומרי הרדמה קריטיים".
פרופ' מטות קראה למשרד הבריאות, האחראי על מעקב מלאי התרופות, לדווח לבתי המרקחת של בתי החולים על חוסר צפוי של כל תרופת הרדמה שנקלעת למחסור ולדאוג למלאי תרופות לעתות חירום בבתי החולים מול בתי המרקחת המוסדי. עוד דרשה יו"ר האיגוד לעדכן את רשימת התרופות החסרות על מנת להכין את הצוותים להתמודדות עם המצב ולהכין פרוטוקולים מוסדיים לשימוש בתרופות חלופיות.
עוד נכתב בנייר העמדה כי יש לצמצם שימוש בתרופות הרדמה ולהאריך את תאריכי הפגות של התרופות בבתי המרקחת המוסדיים, תוך בחינת התוקף בצורה מוסדרת ובטיחותית. "אין לשכוח שבכל בחירה יש לשמר את עקרונות בטיחות הטיפול הרפואי ולפעול לשמר את הטיפול הנכון ביותר לכל מטופל נוכח האמצעים המצומצמים", הדגישה פרופ' מטות.