מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 17°c
חיפה 20°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 17°c
חיפה 20°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

על ראש שמחתכם: שלושה מתכונים ירושלמיים שיעשו לכם את החג

גם אתם תמיד קינאתם בסבתא שלכם, שיודעת להכין מאכלים ירושלמים אותנטיים בלי שתצליחו לחקות אותה? השנה הגיע הזמן שתצלחו את המשימה • קבלו מאיתנו המלצה לארוחה הכוללת בתוכה את מיטב הטעמים הירושלמים, כדי שגם אתם תוכלו לפאר את שולחן החג במאכלים שורשיים ורוויי מסורת

על ראש שמחתכם: שלושה מתכונים ירושלמיים שיעשו לכם את החג

מתכונים לפסח צילום: pixabay

בפסח הזה כולנו מסובין, אבל לבד. עם המשפחה הקטנה והחמימה שלנו.

האתגר הגדול הוא כמובן הבישול האינטנסיבי בערב החג. אם בשנים עברו נהגנו להתארח ולהנות ממעדינה של האמא או של החמות, הרי שהשנה לראשונה נתמודד עם המשימה הלא פשוטה, להכין תפריט עשיר לחג, עם מלאי מצרכים מוגבל.

במיוחד בשביל זה, הכנו עבורכם רשימת מתכונים מיוחדת לפסח, היישר מהמטבח הירושלמי.

חג הפסח הוא גם חג המסורת והמורשת ואך טבעי שנהנה בו ממיטב המאכלים הירושלמים המסורתיים, שללא ספק ישדרגו לכם את חווית החג.

קיגל אטריות (10 מנות. ללא חשש קטניות ושרוייה)

מכורים לקיגעל הירושלמי? אין סיבה שתוותרו על התענוג הזה בפסח. הנה מתכון נהדר שתוכלו להרגיש בו את כל הטעמים העשירים של המאכל העתיק והמשובח.

להכנת האטריות:

3 ביצים

1/2 כוס מים

1/2 כוס קמח תפו"א

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

בקערה, מערבבים היטב את הביצים עם המים ומוסיפים את קמח התפו"א. ממשיכים לערבב עד שאין גושים ומוסיפים מלח.

מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים שכבה דקה של הבלילה. מטגנים משני הצדדים עד שמתחיל קצת להשחים ומוציאים. כך יש לעשות עד שמסתיימת הבלילה. לאחר מכן מגלגלים כל חביתית, חותכים לרצועות דקות ומפרידים את האטריות.

להכנת הקיגעל:

כוס סוכר

כף מלח

3 ביצים

קורט קינמון

קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:

מניחים את האטריות בתוך תבנית אינגליש קיק.

ממיסים את הסוכר בסיר עם מעט שמן עד שהופך לקרמל, שופכים על האטריות ומערבבים. מוסיפים את הביצים, המלח והתבלינים.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות, למשך 35-40 דק' והקיגעל מוכן.

מיט אפעטיט.

מעורב • קרדיט: pixabay

מעורב ירושלמי (לשישה סועדים)

המעורב הוותיק והמוכר, הומצא אי שם בשנות ה60 במסעדה ברחוב אגריפס, בלב ליבה של עיר הבירה. שילוב הטעמים של המנה כל כך מצויין וניתן להכין אותה ללא כל חשש חמץ, שחבל לוותר עליה בפסח.

מרכיבי המנה:

250 גרם לבבות

250 גרם פרגיות (אפשר גם פילה עוף)

250 גרם כבד צלוי

3 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות.

2 כפות שמן

קורט מלח

קורט פלפל

כפית גדושה של פפריקה מתוקה

קורט פפריקה חריפה

(לאוכלי קטניות - קורט כמון)

אופן ההכנה:

מחממים שמן במחבת גדולה. תחילה מטגנים את הלבבות ולאחר מספר דקות מוסיפים את שאר חלקי הפנים. מכניסים את כל התבלינים למעט המלח. מוסיפים את הבצל, מטגנים ומערבבים. לקראת סוף הטיגון יש להוסיף את המלח. להמשיך לטגן עד שמוכן.

בתיאבון.

קציצות • קרדיט: pixabay

קציצות חוביזה (15-20 יחידות)

המאכל המזוהה ביותר עם היסטוריית ירושלים, לאחר שהציל את תושביה מרעב בשעת מצור. רבים לא מספיק מכירים את טעמה של הקציצה המיוחדת, אולם לגמרי לא זקוקים להגיע לכדי רעב בשביל לאכול ממנה. מדובר במאכל נהדר, טבעוני וכשר לפסח ולגמרי שווה לנסות בתור תוספת לסעודה או סתם ארוחת חג.

מרכיבי המנה:

60-70 עלי חוביזה

3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים

2 ביצים

4 כפות קמח מצה

כף סוכר

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

את עלי החוביזה (ללא הגבעול) יש לשטוף היטב ולהשרות מספר פעמים במים ולסנן על מנת שתצא מהם המרירות.

לאחר מכן קוצצים אותם היטב (ללא הגבעול) ומניחים בקערה.

מגרדים את תפוחי האדמה (מומלץ אחרי אידוי קל) לתוך הקערה ומערבבים יחד עם התבלינים, הביצים והקמח.

מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים קציצות בגודל בינוני. תהנו.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art