עוד מאמיר אטינגר: העיתונאים שפלדשטיין ניסה לתת להם את המידע: עמרי אסנהיים ורביב גולן מחדשות 12.
מרק תירס: 15 דקות ויש לכם מרק טעים ומשביע
גם בהסגר לפעמים אין כוח לעמוד שעות במטבח. 15 דקות מעכשיו ויש לכם מרק צהבהב טעים ומשביע.
מרק תירס צילום: מאיה הבלין
נכון שכולנו בבית, ואמור להיות לנו מלא זמן פנוי... אבל כשכל הילדים מסביב, אי אפשר להוציא את האף ופסח מחכה מעבר לפינה, קשה באמת לעמוד במטבח שלוש פעמים ביום (פלוס 1478 פעמים של אמא אני רעב) ולהכין משהו מסובך. המרק הזה יסגור לכם פינה לארוחת ערב או צהריים, ובאמת שלהכין אותו לוקח 20 דקות כולל הבישול. יאללה כנסו למטבח. (או תשלחו ילד שאמר שהוא רעב, גם הוא יצליח)
חומרים:
2 קופסאות שימורי תירס
4 כוסות מים
2 כפות קורנפלור
מלח, פלפל
3 כפות סויה
2 כפות סוכר (אם משתמשים בקופסת שימורים שכבר הוסיפו לה סוכר, אין צורך להוסיף גם)
ביצה
הכנה:
- מרוקנים תכולתה של קופסת תירס אחת בסיר (עם הנוזלים שלה) וטוחנים עם מוט בלנדר. מוסיפים את הקופסא השניה גם עם הנוזלים , מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים מלח, פלפל, סוכר וסויה. מערבבים.
- בקערה נפרדת שמים את הקורנפלור עם קצת מים ומערבבים עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים למרק.
- ממשיכים לבשל כ10 דק עד שהמרק מסמיך מעט.
- טורפים ביצה היטב עם מזלג , ומטפטפים נטיפי ביצה דקים למרק. מערבבים וממשיכים לבשל עד שניטיפי הביצה הופכים ללבנים (זה קורה ממש מהר) עוד ערבוב קצר ומגישים.