עוד מיו״ר ש״ס דרעי במליאה: ״אנחנו בש״ס לא מתביישים לעסוק בזה. הבטחנו זאת במערכת הבחירות. הבטחנו כרטיסי מזון, כמה תקפו אותנו על זה. לעגו לנו. אבל היום? בימים של מצוקה כלכלית אמיתית - כרטיסי המזון הם חבל הצלה לאלפי משפחות מכל המגזרים - והיום כולם יודעים את האמת״.
בנט בצעדים חדשים; אין פריצת דרך בפיתוח החיסון נגד קורונה
בשטחים ישנם עד כה 30 חולים מאובחנים שמצבם טוב | לעזה הנגיף עדיין לא הגיע | שר הביטחון בנט הכריז בתום התייעצות ביטחונית על שלושה צעדים למניעת התפשטות נגיף הקורונה | במשרד הביטחון לא השיגו עדיין פריצת דרך בניסיון לייצר חיסון נגד הנגיף


עם כפפות ומסכות מפני הקורונה צילום: Nasser Ishtayeh/Flash90
מצבם של שלושים חולי הקורונה שאובחנו עד כה בשטחים – טוב, וכי ברשות ממתינים לתוצאות הבדיקות של שלושה-עשר פלסטינים ששהו בסניף רמי לוי בשער בנימין לפני שבוע, בעת ששהה שם ישראלי שאובחן כחולה קורונה, כך מסר דובר הממשלה הפלסטינית.
משרד הבריאות ברמאללה קרא לפלסטינים ששהו בסניף באותה העת ללכת ולהיבדק. כך דיווח גל ברגר ב'כאן'.
בשטחים דווח עד כה על יותר משלושת אלפים וחמש מאות פלסטינים השוהים בבידוד בית – קרוב לשלושת אלפים מהם בבית לחם, חמש מאות בחברון והשאר ברמאללה, שכם, טול-כרם וקלקיליה.
מושלת רמאללה התירה היום לבעלי מסעדות להמשיך לספק שירותי משלוחים וטייק-אווי, אך אסרה על ישיבה במסעדות עצמן.
עוד דיווח גל ברגר, כי לעזה, נגיף הקורונה עדיין לא הגיע. שלטונות מצרים הודיעו לרשויות בעזה כי יסגרו מחר את מסוף רפיח, לטענת השלטונות בקהיר "בשל תנאי מזג האוויר". משרד הבריאות בעזה דיווח כי הפלסטינים ששבו בימים האחרונים לרצועה דרך מסוף רפיח נבדקו ונמצא כי לא נדבקו בנגיף.
בתוך כך, בתום התייעצות ביטחונית ובהתאם להמלצת גופי הביטחון, החליט שר הביטחון, נפתלי בנט, לנקוט את הצעדים הבאים:
1. רצועת עזה - יוארך הסגר הקיים, בשלב זה, עד לצאת השבת, 14 במארס 2020, י"ח באדר תש"פ.
2. יהודה ושומרון - תותר כניסת פועלים וסוחרים בלבד עד גיל 50. במקביל, יימשך הסגר על מרחב העיר בית לחם.
3. איסור כניסת ישראלים לשטחי A ו-B, למעט מקרים חריגים באישור פרטני.
יודגש, כי מדובר בצעדים שמטרתם למנוע את המשך התפשטות נגיף הקורונה, תוך צמצום הפגיעה במשק במידת האפשר.
היחידה לתיאום פעולות הממשלה בשטחים (מתפ"ש) פועלת בתיאום עם הרשות הפלסטינית על מנת ליישם את הנחיות שר הביטחון ולהעביר מסרים בהתאם.
לצד זאת, משרד הביטחון מודיע הערב כי אין פריצת דרך במאמצי המכון הביולוגי למציאת חיסון לנגיף הקורונה ו/או לפיתוח ערכות בדיקה. פעילות המכון מתנהלת לפי תכנית סדורה והיא תארך זמן. בימים אלו עמלים במכון למעלה מ-50 מדענים מנוסים, על מחקר ופיתוח המענה הרפואי לנגיף, מדובר בקבוצה מהמובילות בעולם בהיבטי ידע ומחקר.
אושר: מחבלים לא יקבלו יותר קצבאות מהמדינה
אברהם פריינד
10:46
צה"ל קורא לפינוי מלא של רפיח: "חוזרים להילחם בעוצמה"
צביקה סגל
10:07
דיווח: חמאס נתקל בקשיים בניהול רצועת עזה נוכח המלחמה
ישראל לפקוביץ
09:03
פעילי חמאס פשטו מדים ומתנהלים בבגדים אזרחיים, מי שמתגלה מחוסל
ישראל לפקוביץ
30.03.25
אזעקות ברחבי הארץ: טיל ששוגר מתימן יורט מחוץ לגבולות המדינה
צביקה סגל
30.03.25
תחקיר הקרב: 120 מחבלים חדרו למחנה בשני גלי חדירה, 9 חיילים נהרגו
ישראל לפקוביץ
30.03.25