מבזקים +
תל אביב 22°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 17°c
בית שמש 22°c
בני ברק 26°c
אשדוד 22°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 22°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 17°c
בית שמש 22°c
בני ברק 26°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

סוער בשוק המט"ח: האירו מזנק ב-1.8% מול השקל; הין היפני צולל ב-2.5%

שוק המט"ח סוער על רקע הטלטלה בשווקים: הין היפני צונח ב-2.5% מול הדולר • מחיר הנפט קורס לשפל של שלושה עשורים • התשואה על האג"ח האמריקאי ל-10 שנים ב-0.52% • לאומי שוקי הון: "עד כה השקל נחלש פחות מהמצופה"

סוער בשוק המט"ח: האירו מזנק ב-1.8% מול השקל; הין היפני צולל ב-2.5%
ארכיון צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

שוק המט"ח נסחר בסערה כאשר השקל ממשיך להיחלש הבוקר מול המטבעות העיקריים ובמקביל היורו מתחזק בצורה חדה מול הדולר. ברקע: טלטלה בשווקים עם קריסת מחיר הנפט הלילה לשפל של שלושה עשורים.

האירו  (4.0121 ,‎+2.03%‏) מזנק ב-1.8% מול השקל לרמה של 3.932 שקלים, מול הדולר האירו (1.1468 ,‎+0.71%‏) מזנק ב-1% ל-1.128 אירו לדולר, והין היפני שנחשב לחוס מבטחים בימי משבר, צנח ב-2.5% מול הדולר. 

מחיר הנפט מתרסק כעת ב-30% לשפל של שלושה עשורים, וזאת בצל התמוטטות ברית אופ"ק-רוסיה לאחר כישלון המגעים להסכמה על קיצוץ קצב ההפקה. 

בתוך כך התשואה על האג"ח האמריקאי ל-10 שנים נופלת ל-0.52%, מחיר הזהב נוסק ל-1,700 דולרים - שיא של 7 שנים, והחוזים העתידיים בניו יורק צונחים ביותר מ-4%, לצד נפילות של 6% בבורסה היפנית.

קובי לוי, ראש דסק אסטרטגיות שווקים בלאומי שוקי הון, אמר בהקשר של הסערה בשוק המט"ח: "להערכתנו, הגורם העיקרי להיחלשות השקל בשבועיים האחרונים הוא המימושים בשוקי המניות, בנוסף למגמת הבריחה מסיכון מחשש להאטה כלכלית מקומית וגלובלית. ניתן אף לומר שעד כה השקל נחלש פחות מהמצופה, ופחות מהשינוי בעבר. זאת, ככל הנראה, על רקע צירופה של ישראל בסוף החודש בפועל למדד ה- WGBI (מדד האג"ח הגלובלי) - דבר שתומך בשקל, היות שגופים זרים צריכים לקנות אג"ח שקלי ולקנות שקלים".

בנוגע לזינוק של היורו מול הדולר אומר לוי כי "מדובר בתיקון למהלך ההיחלשות של היורו בשבועות האחרונים. לפני שבועיים היורו נסחר בסביבות שער של 1.12 דולר - נמוך קלות מרמתו כעת. בשיא ההתפרצות של הקורונה בסין, אירופה היתה צפויה להיות אחת הנפגעות המשמעותיות מההאטה בסין ולכן היורו נחלש מאוד. היום, כשרואים שגם ארה"ב וכ-100 מדינות נוספות נוספו למעגל הנפגעות ואי אפשר לבודד את הפגיעה כתוצאה מהנגיף לכלכלה ספציפית, היורו מתקן מול הדולר. לכך יש להוסיף את הפחתת הריבית בארה"ב בשבוע שעבר, שהיתה מפתיעה וחריגה בעוצמתה, ואת העובדה שהריבית באירופה עדיין לא ירדה, אף שצפויה לרדת בהמשך".

לדברי לוי, "הן לאירופה והן לארה"ב יש רגישות גבוהה לנגיף. ארה"ב פגיעה בגלל המבנה של מערכת הבריאות שלה , שמבוסס על מימון פרטי. אירופה פגיעה מאחר שהאוכלוסייה בה מבוגרת, הכלי המוניטרי מוגבל ויש חוסר אחידות פיסקלית מובנה בין המדינות השונות. כך ששתי הכלכלות חשופות לסיכונים מהקורונה, אולם להערכתנו הסיכונים הפיננסים באירופה גבוהים יותר".

גלובס

 צבע אדום

art