מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 16°c
חיפה 20°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 16°c
חיפה 20°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

קינוח שכבות תות, וניל ושוקולד

מתכון מיוחד למנה אחרונה, קינוח שכבות טעים וקוצר מחמאות, והכי חשוב - קל להכנה. המתכון המלא לפניכם - תהנו

קינוח שכבות תות, וניל ושוקולד

קינוח שכבות תות שוקולד וניל צילום: אפרת סיאצי

מתכון לקינוח שכבות קל להכנה, טעים וקוצר מחמאות (ניתן להכין בגרסה חלבית או פרווה)

מצרכים (20 כוסות אישיות קטנות או 10 כוסות בינוניות):

קרם שוקולד

2/3 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (165 מ"ל)

2/3 חבילת שוקולד מריר (65 גרם)

קרם וניל

2/3 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (165 מ"ל)

רבע כוס חלב קר (לפרווה ניתן להשתמש בחלב סויה או חלב קוקוס)

2 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל

קרם תותים

2/3 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (165 מ"ל)

כוס תותים חתוכים גס (כ-130 גרם)

2-3 כפות מלאות אבקת סוכר (תלוי במתיקות של התותים)

כף מלאה אבקת אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:

קרם שוקולד

-ממיסים במיקרוגל את קוביות השוקולד המריר עם 2 כפות שמנת ומערבבים עד לתערובת חלקה. מצננים לטמפ' החדר.

-מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה, מוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם שוקולד יציב.

-יוצקים את הקרם לתחתית כוסות אישיות (מומלץ לזלף בעזרת שקית זילוף).

קרם וניל

-מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה, מוסיפים חלב ופודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

-יוצקים את הקצפת מעל לתחתית קרם השוקולד.

קרם תותים

-טוחנים את התותים למחית אחידה (אפשר באמצעות בלנדר, מעבד מזון או בלנדר מוט ידני).

-מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה, מוסיפים את מחית התותים, פודינג וניל ואבקת סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם ורוד יציב.

-יוצקים את קרם התותים מעל לקרם הוניל.

-עוטפים את הכוסות בניילון נצמד ומעבירים למקפיא.

*מוציאים מהמקרר 5-10 דקות לפני ההגשה.

בהצלחה ובתאבון אפרת סיאצ'י - מתכונים העשר דקות

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art