אברהם פריינד: הוריו של אלי פלדשטיין שוחחו עימו הערב פעם נוספת. אלי אמר להוריו: "כואב לי על הצער שלכם. אני לא צריך להיות פה, לא עשיתי כלום!". השיחה נמשכה 4 דקות בלבד!.
קינוח שכבות תות, וניל ושוקולד
מתכון מיוחד למנה אחרונה, קינוח שכבות טעים וקוצר מחמאות, והכי חשוב - קל להכנה. המתכון המלא לפניכם - תהנו
קינוח שכבות תות שוקולד וניל צילום: אפרת סיאצי
מתכון לקינוח שכבות קל להכנה, טעים וקוצר מחמאות (ניתן להכין בגרסה חלבית או פרווה)
מצרכים (20 כוסות אישיות קטנות או 10 כוסות בינוניות):
קרם שוקולד
2/3 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (165 מ"ל)
2/3 חבילת שוקולד מריר (65 גרם)
קרם וניל
2/3 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (165 מ"ל)
רבע כוס חלב קר (לפרווה ניתן להשתמש בחלב סויה או חלב קוקוס)
2 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
קרם תותים
2/3 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (165 מ"ל)
כוס תותים חתוכים גס (כ-130 גרם)
2-3 כפות מלאות אבקת סוכר (תלוי במתיקות של התותים)
כף מלאה אבקת אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה:
קרם שוקולד
-ממיסים במיקרוגל את קוביות השוקולד המריר עם 2 כפות שמנת ומערבבים עד לתערובת חלקה. מצננים לטמפ' החדר.
-מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה, מוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם שוקולד יציב.
-יוצקים את הקרם לתחתית כוסות אישיות (מומלץ לזלף בעזרת שקית זילוף).
קרם וניל
-מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה, מוסיפים חלב ופודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
-יוצקים את הקצפת מעל לתחתית קרם השוקולד.
קרם תותים
-טוחנים את התותים למחית אחידה (אפשר באמצעות בלנדר, מעבד מזון או בלנדר מוט ידני).
-מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה, מוסיפים את מחית התותים, פודינג וניל ואבקת סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם ורוד יציב.
-יוצקים את קרם התותים מעל לקרם הוניל.
-עוטפים את הכוסות בניילון נצמד ומעבירים למקפיא.
*מוציאים מהמקרר 5-10 דקות לפני ההגשה.
בהצלחה ובתאבון אפרת סיאצ'י - מתכונים העשר דקות