מבזקים +
תל אביב 22°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 17°c
בית שמש 22°c
בני ברק 26°c
אשדוד 22°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 22°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 17°c
בית שמש 22°c
בני ברק 26°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לאוזני המן ללא מרגרינה

אחרי המתכונים המנצחים של אוזני המן ללא גלוטן ומ-2 מצרכים, מפרסמת הקונדיטורית אפרת סיאצ'י מתכון מיוחד של אוזני המן ללא מרגרינה

מתכון לאוזני המן ללא מרגרינה

אוזני המן ללא מרגרינה צילום: אפרת סיאצי

מתכון לאוזני המן מהירים וקלים להכנה, על בסיס שמן וללא טיפת מרגרינה (אוזני המן פרווה).

מצרכים (15-20 יחידות):

1.5 כוסות קמח

1 כפית שטוחה אבקת אפיה

4 כפות סוכר

1 ביצה טרופה (בינונית-M)

5 כפות שמן קנולה

4 כפות מים

מילוי: ממרח שוקולד השחר, ממרח נוטלה, ממרח תמרים, ממרח חלבה וכדו'

לקישוט: אבקת סוכר

אופן הכנה:

-מערבבים היטב בקערה את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים סוכר, ביצה, שמן ומים (בהדרגה ולפי הצורך) ומערבבים. לשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד (במידה שהבצק יבש ופירורי- הרטיבו את הידיים והמשיכו ללוש).

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (במידה וקשה לעבוד עם הבצק, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהכניסו למקרר במשך כ – 30 דקות ורק אז לרדד).

-קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס רחבה. בעזרת שתי כפיות מניחים כמות של כחצי כפית ממרח במרכז כל עיגול.

-סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים (אחרת ייפתחו בזמן האפייה).

-מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור למשך 13-15 דקות עד שהבצק מעט זהוב בשוליים.

-מצננים בחוץ (העוגיות מתקשות ומקבלות פריכות לאחר צינון) ומפזרים אבקת סוכר.

בהצלחה רבה ובתאבון

שלכן אפרת סיאצ'י  -מתכונים בעשר דקות

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art