עוד מאמיר אטינגר: העיתונאים שפלדשטיין ניסה לתת להם את המידע: עמרי אסנהיים ורביב גולן מחדשות 12.
מתכון לאוזני המן ללא מרגרינה
אחרי המתכונים המנצחים של אוזני המן ללא גלוטן ומ-2 מצרכים, מפרסמת הקונדיטורית אפרת סיאצ'י מתכון מיוחד של אוזני המן ללא מרגרינה
אוזני המן ללא מרגרינה צילום: אפרת סיאצי
מתכון לאוזני המן מהירים וקלים להכנה, על בסיס שמן וללא טיפת מרגרינה (אוזני המן פרווה).
מצרכים (15-20 יחידות):
1.5 כוסות קמח
1 כפית שטוחה אבקת אפיה
4 כפות סוכר
1 ביצה טרופה (בינונית-M)
5 כפות שמן קנולה
4 כפות מים
מילוי: ממרח שוקולד השחר, ממרח נוטלה, ממרח תמרים, ממרח חלבה וכדו'
לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנה:
-מערבבים היטב בקערה את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים סוכר, ביצה, שמן ומים (בהדרגה ולפי הצורך) ומערבבים. לשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד (במידה שהבצק יבש ופירורי- הרטיבו את הידיים והמשיכו ללוש).
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (במידה וקשה לעבוד עם הבצק, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהכניסו למקרר במשך כ – 30 דקות ורק אז לרדד).
-קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס רחבה. בעזרת שתי כפיות מניחים כמות של כחצי כפית ממרח במרכז כל עיגול.
-סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים (אחרת ייפתחו בזמן האפייה).
-מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור למשך 13-15 דקות עד שהבצק מעט זהוב בשוליים.
-מצננים בחוץ (העוגיות מתקשות ומקבלות פריכות לאחר צינון) ומפזרים אבקת סוכר.
בהצלחה רבה ובתאבון
שלכן אפרת סיאצ'י -מתכונים בעשר דקות