עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
בהלת הנגיף: ישראל תמנע כניסת תיירים ועובדים מסין?
צעדים חריגים ותקדימיים בעקבות נגיף הקורונה: משרד החוץ מפנה את משפחות הדיפלומטים מסין. צעד דומה נעשה בעבר רק בנסיבות ביטחוניות. עוד נשקלת האפשרות למנוע לגמרי כניסתם של אנשים מסין - תיירים ועובדים זרים כאחד
פינוי חולה עם חשד לוירוס | יונתן זינדל, פלאש 90
צעד דרמטי ותקדימי במשרד החוץ - בישראל שוקלים צעדים חריפים נוספים: בעקבות נגיף הקורונה, בשירות החוץ הישראלי הוחלט היום (רביעי) לפנות את משפחות השליחים והדיפלומטים מסין - ולהחזירם לישראל - כך נודע לראשונה לחדשות 12. בנוסף, גורמים במערכת הבריאות שמעורבים בדיונים המקצועיים בנוגע להתמודדות עם הוירוס הוסיפו הערב לחדשות 12 כי נבחנת בזהירות האפשרות למנוע כניסת עובדים זרים ותיירים מסין. אותם גורמים ציינו כי בדיונים האלה משתתפים גם גורמים מרשות האוכלוסין במשרד החוץ.
במסגרת הניסיון לבלום את התפשטות הווירוס, עובדים ודיפלומטים ששהו מחוץ לסין בשל חופשת החג במדינה הונחו שלא לחזור אליה עד להוראה חדשה. הנציגויות הישראליות עובדות במדינה מוכת הנגיף במתכונת חירום - ומטפלות רק במקרים דחופים. מדובר בצעד חריג ביותר, שנעשה בעבר רק בנסיבות ביטחוניות ולא רפואיות.
למשפחות של העובדים שהוצאו מסין וכן לעובדי שירות החוץ שהושארו מחוץ למדינה נמסר שלא לחזור למדינה "עד יעבור זעם". משרד החוץ סייע לשורת ישראלים ארוכה לצאת מסין, וכעת לדברי גורמים במשרד נותרו בסין כמה ישראלים בודדים בלבד.
במשרד החוץ ביקשו להדגיש כי "כל נציגויות ישראל בסין ממשיכות לתפקד כרגיל ועומדות לשירותם של ישראלים השוהים במדינה. משפחות שליחים עם ילדים אשר ביקשו להאריך את חופשת ראש השנה הסיני בעקבות דחיית פתיחת הלימודים קיבלו היתר לכך. אין מדובר בפינוי".
בתוך כך, נמשכים המאמצים למנוע מהנגיף להגיע לישראל. גורמים במשרד הבריאות אמרו היום כי המדינה בוחנת את האפשרות להורות לחוזרים ארצה מסין - לשהות במשך שבוע בביתם בבידוד. עם זאת, טרם התקבלה החלטה סופית בנושא.
"אנו שוקלים לקרוא לציבור הנוסעים שחזר מסין להמנע מלהסתובב במקומות ציבוריים למשך מספר ימים לאחר הביקור בסין, גם אם הם בריאים וללא סימני מחלה", ציין המשרד בהודעה רשמית. "בנוסף תיבחן מדיניות הכניסה והיציאה מסין באופן רחב. הנושא יעלה לדיון בצוות לטיפול במגיפות בישיבות הקרובות וככל שתתקבל החלטה בנושא היא תתפרסם באופן רשמי".
האפשרות לבודד את החוזרים מסין נשקלת בצל הערכת המצב שנערכה היום במשרד הבריאות. עם סיומה נמסר כי "לעת עתה הנחיות המשרד לא השתנו", אך המשרד הדגיש כי הוא "ממליץ לכל מי שלא צריך לנסוע לסין, לא לעשות זאת". במקביל, הודיע המשרד כי פתח אתר שאלות-תשובות על הווירוס, שבו מוזמן הציבור להתעדכן.
בתוך כך, בית החולים הלל יפה עדכן כי הפעוט כבן השנה וארבעה החודשים שפונה יחד עם גבר מחשש שהשניים נבדקו בווירוס שוחררו לאחר שעברו בדיקות שהצביעו על כך שהם לא נדבקו.
עד כה זוהו בסין לבדה יותר מ-6,000 מקרים של הידבקות בנגיף, ומתוכם מתו כ-132 בני אדם. מדינות נוספות שבהן זוהו מקרים נוספים של הידבקות: פינלנד, הונג קונג, מקאו, אוסטרליה, קמבודיה, קנדה, צרפת, גרמניה, יפן, מלזיה, נפאל, סינגפור, דרום קוריאה, סרי לנקה, תאילנד, טייוואן, ארה"ב ו-וייטנאם. לשם השוואה, בהתפרצות הסארס כולה בשנת 2003 דווחו בסין 5,327 מקרים של הידבקות, מהם מתו 349 בני אדם. לפי מומחים שונים, המשמעות היא שהקורונה מדבק הרבה יותר מהסארס, אך קטלני פחות.