מבזקים +
תל אביב 22°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 17°c
בית שמש 22°c
בני ברק 26°c
אשדוד 22°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 22°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 17°c
בית שמש 22°c
בני ברק 26°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתוק אבל בריא: מתכון לחטיפי גרנולה בריאים

במקום לצרוך כמויות של סוכר וחומרים משמרים שמתחבאים תחת השם "חטיפי בריאות" ובכך גם להצדיק את המחיר הלא הגיוני שלהם- פשוט תכינו בבית. זה כל כך קל והרבה יותר טעים, שלא תמצאו סיבה מספיק טובה לקנות שוב את אלו שבחנות

מתוק אבל בריא: מתכון לחטיפי גרנולה בריאים

חטיפי גרנולה צילום: מאיה הבלין

"בר בריאות" "חטיף אנרגיה" ועוד חברים מהמשפחה הזו- הם לא באמת כאלה. כמויות של סוכר, חומרים משמרים ועוד מראין בישין שממש לא עושים חסד עם הגוף שלנו.

את החטיפים האלה אפשר לחתוך לריבועים,מלבנים או כל צורה שתרצו. (עם קורצני עוגיות חזקים). הם מעולים כנשנוש ליד הקפה, כסוגרי פינה בין הארוחות, ועוד לא נתקלתי בילד או מבוגר שהתנגד להם.

אני מביאה כאן את הטעם האהוב אצלנו בבית- דבש וקינמון. אתם יכולים להוסיף אגוזים שאתם אוהבים או להחליף את מה שאני מביאה כאן. אפשר גם להוסיף שברי שוקולד, פירות יבשים, להחליף את הדבש בסילאן או במייפל, באמת אפשר לשחק עם זה ולגוון. נשמרים מעולה בהקפאה.

חומרים:

1.5 כוסות שיבולת שועל שלמה (לא להכנה מהירה)

1.5 כוסות פצפוצי אורז (אני תמיד מעדיפה טבעי בלי תוספת מלח או סוכר)

3/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס

1/4 כוס קוקוס טחון

1/3 כוס שמן קוקוס (או קנולה)

1/3 כוס דבש

2 כפות מייפל טבעי

מעט תמצית וניל

1/3 כפית מלח

הכנה:

מחממים תנור ל170 מעלות.

מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה.

מוסיפים את הרטובים, ומערבבים היטב עד לאיחוד המסה.

מעבירים לתבנית עם נייר אפיה, ומשטחים לפי העובי שאוהבים. אני אוהבת בין חצי ס"מ לס"מ. אל תעשו דק מידי שלא ישרף.

אופים כחצי שעה, עד שהכל מזהיב יפה. כדאי לסובב את התבנית באמצע האפיה ע"מ שכל הצדדים יאפו באופן שווה. כשהפינות מתחילות להשחים ממש זה בטוח הזמן להוציא.

מוציאים ומניחים בצד להתקרר לגמרי. אם תחתכו כשהחומר חם הוא יתפורר לכם ולא יחתך בצורה יפה.

כשמתקרר, מוציאים את נייר האפיה למשטח עבודה וחותכים לפי הגודל שרוצים. שומרים בקופסא אטומה כשבועיים. החטיפים נשמרים מצויין גם בהקפאה. (אפשר לאכול גם ישר מהפריזר.)

טיפ: את כל הפירורים שנשארו/ חטיפים שנשברו לכם תוך כדי חיתוך- תפוררו עם האצבעות ותשתמשו כמו גרנולה על יוגורט או עם חלב ככקורנפלקס בריא.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art