אברהם פריינד: הוריו של אלי פלדשטיין שוחחו עימו הערב פעם נוספת. אלי אמר להוריו: "כואב לי על הצער שלכם. אני לא צריך להיות פה, לא עשיתי כלום!". השיחה נמשכה 4 דקות בלבד!.
קציצות ברוטב אפונה וירוקים
צאו קצת מהמרקים - סיר חורפי שיחמם לכם את הלב | מתכון של בית שכולם יאהבו, וילך מעולה בצהרים או בערב
קציצות בקר ברוטב אפונה וירוקים - מאיה הבלין | צילום: מאיה הבלין
רמת קושי: בינונית | בשרי
אין ספק שהחורף כבר כאן ובגדול, הגשמים, הרעמים והברקים גורמים לנו להסתגר בבית ולשבת על השטיח עם כוס תה. אז ברור שהכי מתאים להכין מרק, ועדיף שיהיה אחד כזה סמיך עם המון קטניות. אבל לשם הגיוון- סיר מבעבע בריח של בית של קציצות ברוטב משגע, שמשתדכות בשמחה עם אורז או קוסקוס. אין ארוחה מחממת לב (וגוף) מזו לימים גשומים כמו היום.
חומרים
לקציצות:
חצי קילו בשר טחון (אפשר גם עוף טחון, מה שאתם אוהבים.)
1 בצל גדול
2 גזרים
1 קישוא
(אתם יכולים לשנות את הירקות, ולשים בטטה/ תפו"א/ דלעת או כל ירק דומה שאתם אוהבים,
רק שמרו על הפרופורציות בין הירקות לבין הבשר. על הבצל לא הייתי מוותרת בכל מקרה.)
1 ביצה
5 כפות פירורי לחם
2 כפות שמן
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב:
2 בצלים בינוניים חתוכים לפרוסות
6 שיני שום חתוכים לפרוסות
1 קישוא גדול פרוס לחצאי עיגולים בעובי 1 ס"מ
2 כוסות אפונה קפואה
2 כוסות שעועית ירוקה קפואה
מלח, פלפל, כמון ומעט כורכום
הכנה
- מכינים את תערובת הקציצות: קוצצים את הבצל, הגזר והקישוא במעבד מזון, בקיצוץ דק. (אפשר גם לגרד בפומפיה)
- מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר ומערבבים עד שהירקות נטמעים יפה בבשר בצורה אחידה.
- טורפים ביצה בכלי נפרד ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם את פירורי הלחם והתבלינים ומערבבים היטב עד שכל העיסה הופכת לאחידה ורכה. (ממליצה לערבב עם הידיים)
- אם העיסה נראית לכם דלילה מידי- אפשר להוסיף עוד פירורי לחם, רק שימו לב שלא יותר מידי, כדי שהקציצות יצאו עסיסיות ולא דחוסות ויבשות.
- מכסים ומעבירים למקרר. עוברים להכנת הרוטב.
- מחממים שמן בסיר נמוך ורחב. מנמיכים אש, מוסיפים אליו את הבצל וסוגרים מכסה. מבשלים עם ערבובים מידי פעם עד שהבצל הופך לחום בהיר. מוסיפים את פרוסות השום והקישואים, מערבבים וסוגרים מכסה לכמה דקות.
- מערבבים, מוסיפים את האפונה והשעועית. סוגרים מכסה. לאחר מס' דקות, כשהאפונה כבר לא קפואה( היא עדיין לא צריכה להיות מוכנה לגמרי) מערבבים ומוסיפים מים עד לגובה כ1 ס"מ מעל הירקות. מתבלים, סוגרים מכסה ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים אש, מכדררים קציצות לכדורים ו"מועכים" מעט, כדי שיצאו כמו עיגולים פחוסים- שטוחים יחסית.
- מעבירים בעדינות לתוך הרוטב, שומרים עליהן שלא יאבדו צורה. מכסים ומבשלים עד שהקציצות מוכנות- כחצי שעה.
- אפשר גם לטגן או לאפות את הקציצות בקצרה לפני הכנסתן לרוטב, זה נותן להן קצת יותר טעם וגורם להן לא להתפרק בתוך הרוטב, אבל זה בסדר לגמרי גם להכניס אותן ישר לרוטב (כי תכלס, למי יש זמן)