עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
יועמ"ש הכנסת: במקרה של חתימה ל-2 מועמדים, הח"כ ייאלץ לבחור מועמד
עו"ד איל ינון מבהיר כי "על חבר כנסת החתום על שתי הבקשות, להודיע לנשיא מי המועמד שהוא מבקש להטיל את הרכבת הממשלה, אחרת תוסר חתימתו משתי הבקשות". עוד הוא מבהיר: "אין משמעות לחתימה של יותר מ- 61 ח"כים"
היועץ המשפטי לכנסת עו"ד איל ינון התייחס הערב לאפשרות לפיו גם ראש הממשלה בנימין נתניהו וגם יו"ר כחול לבן ח"כ בני גנץ יציגו לנשיא 61 חתימות בכדי שיטיל אליהם את הרכבת הממשלה, זאת במקרה וחברי הכנסת של ישראל ביתנו יחתמו לשניהם: "במצב זה, יהיה על כל חבר כנסת החתום על שתי הבקשות, להודיע לנשיא המדינה, על-פי הנחיות שיוציא בית הנשיא, על-ידי היועצת המשפטית לנשיא, מי המועמד שהוא מבקש להטיל עליו את הרכבת הממשלה".
"ככל שלא יעשה כן", מוסיף היועמ"ש, "לא יהיה מנוס מלהסיר את חתימתו משתי הבקשות, שכן כפי שציינו בחוות הדעת, בפני הנשיא אמורה בסופו של יום לעמוד בקשה להטיל את תפקיד הרכבת הממשלה על חבר כנסת מסוים אחד". ינון מזכיר כי "בחוות הדעת נקבע כי חוק היסוד לא מונע מחבר הכנסת, בשלב איסוף החתימות, לחתום על יותר מבקשה אחת".
"עם זאת, הובהר כי הבקשה הראשונה שתגיע לבית הנשיא, ככל שלא נפלו בה פגמים, היא זו שנשיא המדינה יפעל על-פיה. זאת כמצוותו של סעיף 10(ב) לחוק היסוד הקובע את הכלל לפיו מש"הוגשה לנשיא בקשה כאמור בסעיף קטן (א), יטיל הנשיא, בתוך יומיים, את התפקיד להרכיב ממשלה על חבר הכנסת שצוין בבקשה", מציין יועמ"ש הכנסת בחוות דעתו.
ינון מציין שנשאל גם על ידי חברי כנסת הם יש משמעות משפטית לכך שאחת מהבקשות שהוגשו במקביל כוללת יותר חתימות של חברי כנסת מהבקשה השנייה. "התנאי הקבוע בסעיף 10 לחוק היסוד הוא כי הבקשה הוגשה על-ידי "רוב חברי הכנסת". לפיכך, מספר חברי הכנסת מעבר ל-61, מבחינה משפטית, אינו רלוונטי. כאמור, הליך הטיפול במצב שבו הוגשו שתי בקשות במקביל הוא כמפורט לעיל, כאשר בסופו תהיה בפני הנשיא רק בקשה אחת עליה חתומים "רוב חברי הכנסת"", משיב ינון.