עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
הצעת פשרה נוספת: 'אחדות' אבל רק בנושאים הקריטיים לניהול המדינה
לאחר שהבוקר דווח כי ראש הממשלה נתן אור ירוק לקידום מתווה 'הבחירה הישירה', כעת עולה לדיון הצעה נוספת אותה הציג נתן אשל, מקורבו של נתניהו, ולפיו לעת עתה יוקמו צוותים משותפים מטעם הקואליציה והאופוזיציה לניהול הדברים החשובים והקריטיים
לאחר שהבוקר דווח כי ראש הממשלה נתן 'אור ירוק' לקידום רעיון המתווה לבחירה ישירה בכפוף למתן מגוון אפשרויות פרלמנטריות שיאפשרו למועמד שינצח להרכיב ממשלה, גם אם לא יעלה בידו לגבש קואליציה, כעת מתפרסם מתווה נוסף פרי יוזמתו של נתן אשל מקורבו של ראש הממשלה, ולפיו במצב הנוכחי אליו נקלעה המדינה, ייבחן אפשרות לניהול משותף של נציגי הקואליציה והאופוזיציה בכל הקשור לנושאים קריטיים שאינם ברי דיחוי כגון העברת תקציב מדינה ונושאי בריאות וכדומה.
על פי הדיווח שנחשף ב'מעריב', הרי שלדברי אשל, "כיוון שהמדינה מעל הכל יש לדעתי האישית להפעיל את האחדות בפועל בנושאים הקריטיים". לדבריו, "יש להקים צוות משותף של כל מפלגות הבית להעביר תקציב באופן מיידי. לאחר מכן או במקביל צוות דומה לטיפול בתחום הבריאות ועוד. כך גם המדינה לא תהיה תקועה עד לאחר הבחירות וניישם בפועל את האחדות".
בכירים בליכוד אמרו למעריב כי מדובר ברעיון משותף של כמה בכירים, והוא פורסם כדי לראות האם יש לו היתכנות פוליטית וציבורית.
כזכור, הבוקר דווח, כי ראש הממשלה נתן לח"כ קרעי אור ירוק לקדם את מתווה הבחירה הישירה שיכלול תוספת כוח של 10%. כלומר, עוד 12 ח"כים שיחולקו על ידו בין סיעות הקואליציה מתוך הרשימות שלהן. הח"כים האלו יכהנו עד לבחירות הבאות.
ח"כ קרעי הסביר, כי "הרעיון הוא שאם לא מצליחים לממש את האחדות על פי רצון הבוחר, חוזרים לבוחר לגבי איזו ממשלה צרה הוא מעדיף". כזכור, הצעת החוק המדוברת הוצעה לראשונה על ידי יו"ר ש"ס אריה דרעי, אולם היא דורשת שינוי בחוק יסוד ורוב של 61 ח"כים על מנת שתעבור, כך שלא ברור אם בכלל יש מספיק תומכים ביוזמה.