עמיחי שטיין: שגרירות איראן באיחוד האמירויות אומרת כי היא "דוחה באופן קטגורי את ההאשמות" על מעורבותה של איראן ברצח הרב הישראלי.
הותר לפרסום: ראש עיריית קריית אתא וראש מועצת תל מונד נעצרו הבוקר
הותרו לפרסום פרטיהם של חלק מהחשודים במעורבות בפרשת השוחד שהפכה הבוקר לגלויה: דורון אביטן עוזר של השר זאב אלקין, מנכ"ל החברה הכלכלית בחיפה נוה נוף אבישי כהן, הקבלן מוחמד מסרוואה. מעצרם של ראשי הרשויות הוארך ב-4 ימים
שניים מהחשודים בפרשת השחיתות בצפון הם ראש עיריית קריית אתא יעקב פרץ ושמואל סיסו, לשעבר ראש העיר קריית ים וכיום העומד בראש המועצה הקרואה של תל מונד – כך הותר היום (שני) לפרסום. בפרשה עצורים 17 בני אדם נוספים, בהם: דורון אביטן עוזר של השר זאב אלקין, מנכ"ל החברה הכלכלית בחיפה נוה נוף אבישי כהן, הקבלן מוחמד מסרוואה.
ב'ווינט' דווח כי החשדות המיוחסים לפרץ הם לקיחת שוחד, קשירת קשר לפשע, קבלת דבר במרמה, מרמה והפרת אמונים, הלבנת הון ועבירות נוספות. בית משפט השלום בראשון לציון האריך את מעצרו של פרץ בארבעה ימים. בדיון הארכת המעצר של פרץ אמרה נציגת המשטרה כי הוא לא התנגד לחיפוש שנערך בביתו, ושיתף פעולה עם החוקרים.
ב'כאן חדשות' דווח כי סיסו, המשמש בתפקיד מתוקף היותו ראש ועדה קרואה והיה בעבר ראש העיר קריית ים, חשוד שביצע פעולות להארכת כהונתו, באמצעות ראש עיריית ירושלים משה ליאון. עורך הדין עדי כרמלי אמר במהלך הדיון כי מדובר בטענה לא ריאלית, שכן כהונתו תסתיים בעוד ארבע שנים וכי מי שממנה זה השר אריה דרעי ואין כל קשר לליאון.
עורך הדין עדי כרמלי, המייצג את סיסו אמר לפני הדיון כי "מרשי מכחיש כל קשר למעורבות פלילית כלשהי. האדם אותו אני מייצג מכהן כיו"ר ועדה קרואה, וכיהן בתפקידים ציבוריים רבים בהצטיינות". לדבריו, "החקירה הגלויה נמצאת בראשיתה ואנו משוכנעים כי תשובות מרשי הניתנות ברגעים אלה לחוקריו יוכיחו כי בתפקודו ובמעשיו לא דבק רבב".
הטוען המשטרתי אמר בדיון הערב בבית המפשט כי "זו חקירה סמויה בפרשה מסועפת רחבת היקף ומעורבים. נאספו ראיות הקושרות את החשודים למיוחס להם. מדובר במספר אירועים, חלקם נפרדים בהם". לדברי הטוען המשטרתי, "חלק מהחשודים ניצחו במכרזים. קיבלו כסף רב מהקופה הציבורית כל זאת תוך ביצוע עבירות פליליות. היקף הפרשה והתחכום בו נקטו המעורבים מעידים על חומרתה".
מהמשטרה נמסר הבוקר כי "במסגרת המאבק של משטרת ישראל בעבירות של שחיתות ציבורית, פתחה הבוקר היחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית (יאל"כ) בלהב 433 בחקירה גלויה, בתום תקופה ממושכת של חקירה סמויה. הבוקר נעצרו לחקירה 10 חשודים ועכבו 9 מעורבים נוספים בחשד למעורבות בעבירות שוחד, קבלת דבר במרמה, הלבנת הון, עבירות על פי פקודת מס הכנסה וכן עבירות נוספות. בין המעורבים שעוכבו שני אישי ציבור בכירים בשלטון המקומי".
"מדובר בחקירה מורכבת ורחבה המנוהלת על ידי משטרת ישראל בשיתוף יחידת יהלום ברשות המיסים ובליווי פרקליטות מחוז מרכז (פלילי). במסגרת החקירה עלה החשד כי עובדי ציבור בכירים, ביחד עם אחרים, כל אחד על פי חלקו, ביצעו לכאורה עבירות שחיתות תוך מעורבות בעלי השפעה בחברות ממשלתיות ובמוסדות שלטון".
"ממצאי החקירה עולה כי בעלי אינטרסים פעלו כדי לקדם את ענייניהם העסקיים, תוך ביצוע עבירות וכדי להשפיע על מקבלי ההחלטות בחברות ממשלתיות לקדם את ענייניהם. כמו כן עלה החשד כי בעלי תפקידים בכירים ברשויות מקומיות ואף במשרדי ממשלה מעורבים לכאורה אף הם בקידום ענייניהם של בעלי האינטרסים בתמורה לשוחד או ממניעים פסולים אחרים.
לסיום מודיעים במשטרה כי, "במהלך היום בוצעו עשרות חיפושים וכן התבצעה פעילות אכיפה כלכלית נרחבת. משטרת ישראל תמשיך לחקור ולחשוף עבירות הנוגעות לטוהר המידות הפוגעות באזרחים הנורמטיביים, במדינה, בקופתה ובאמון הציבור במוסדותיה ונבחריה".