עמיחי שטיין: שגרירות איראן באיחוד האמירויות אומרת כי היא "דוחה באופן קטגורי את ההאשמות" על מעורבותה של איראן ברצח הרב הישראלי.
אסון נחל צפית: שר החינוך צפוי לתמוך בהקמת ועדת בדיקה חיצונית
בניגוד לעמדת קודמו בתפקיד, שר החינוך פרץ צפוי לתמוך בהקמת ועדת בדיקה חיצונית, בדומה להבטחה של רה"מ. בשבוע הבא ייפגש פרץ עם הורי הנספים, ויטען כי הוא יאמץ את מסקנות ועדת אהרונישקי של מועצת המכינות, שמתחה ביקורת חריפה
אסון השיטפון בנחל צפית – בניגוד לעמדת קודמו בתפקיד, שר החינוך פרץ צפוי לתמוך בהקמת ועדת בדיקה חיצונית, בדומה להבטחה של רה"מ. בשבוע הבא ייפגש פרץ עם הורי הנספים, ויאמר להם גם שהוא יאמץ את מסקנות ועדת אהרונישקי של מועצת המכינות, שמתחה ביקורת חריפה על משרדו כך נחשף בערוץ 13.
האסון שהתרחש לפני יותר משנה הוביל למותם של עשרה בני נוער: בתום חקירתם של המעורבים בפרשה, העבירה המשטרה את תיק החקירה לפרקליטות, ובו המלצתה להגיש כתב אישום בגין הריגה נגד מדריך הטיול, אביב ברדיצ'ב ואישום בגרימת מוות ברשלנות נגד מנהל המכינה, יובל כאהן. המשטרה הודיעה כי בידיה די ראיות כדי להגיש את האישומים.
באסון, שאירע בעת טיול גיבוש של המועמדים ללמוד במכינת "בני ציון" בשנה שלאחר מכן, צעדו המטיילים בנחל כשהחל לרדת גשם. חלקם היו על גדת הנחל אך הבנות שנהרגו היו בתחתיתו, וכשהגיע השיטפון הן נסחפו במימיו במהירות. היציאה לטיול נעשתה למרות התרעות חמורות על סכנת שיטפונות באזור.
הודעה על אירוע שבו חשש לחיי אדם התקבלה במשטרה בשעה 13:22, ב-26 באפריל. 25 חניכים ושלושה מדריכים יצאו לטיול גיבוש של שלושה ימים בשטח. התוואי המקורי של הטיול נקבע בנחל צאלים ושם היו היו אמורים ללון בחניון. אך בשל החשש הכבד לשיטפונות באזור החליטו בליל 25 באפריל, ללון בחוות הגמלים בעין תמר. באותו רגע החליטו שמבטלים את המסלול המקורי של נחל צאלים ומחפשים מסלול חלופי.
בבוקר הוחלט לטייל בשני נחלים, נחל תמר ונחל צפית, כשבסביבות השעה 12:45 הקבוצה ירדה לתוך ערוץ נחל צפית. בין 25 דקות לחצי שעה לאחר מכן, פרץ שיטפון שנאסף מכל הגשמים שירדו במרחק שבין 15-10 ק"מ משם. בערוץ הנחל יש חלק רחב שהולך ומצטמצם. כל מי שנלכד באזורים הצרים – לא שרד את הזרם, שהפך מלכודת מוות.
יחידת הונאה של מחוז דרום החלה בחקירה והוקם צח"מ (צוות חקירה מיוחד), בראשו קצין אח"מ מחוזי סגן ניצב יוסי תורג'מן. שני צוותים ירדו לשטח וצוות שני הגיע לאבו כביר לקראת התהליכים הראשונים לזיהוי הקורבנות. במהלך מעצרם של המדריך ושל מנהל המכינה, נערכו עימותים ביניהם ובין אחרים. החקירה כללה גם גביית עדויות מבעלי תפקידים במכינה וחיפוש במשרדיה. גם הגורמים המקצועיים שעמם היו בקשר לגבי מזג האוויר לרבות מטאוטק, רשות הטבע והגנים, חייל מחיל האוויר ומומחה לשיטפונות מרשות המים – תושאלו. כך גם הגורמים האחראים על המכינות במשרד החינוך ומשרד הביטחון.