מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 17°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
ב' כסלו התשפ"ה | 03.12.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 17°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

קל, טעים ומנצח: מאפינס בננות וקרם לוטוס

מאפינס שמכינים בדקות, וכדאי להכין עם הילדים (שישמחו לקחת אותם לבית הספר כתחליף לכריך)

קל, טעים ומנצח: מאפינס בננות וקרם לוטוס
נתב"ג, ארכיון צילום: פלאש 90

10 יח' 15 דק' הכנה 

מאפינס שמכינים בדקות, וכדאי להכין עם הילדים (שישמחו לקחת אותם לבית הספר כתחליף לכריך).

המרכיבים:

100 גרם חמאה, רכה

1 כוס סוכר חום

2 בננות בשלות, קלופות ומעוכות

2 ביצים

1 גביע שמנת
חמוצה 9%

3 כפות גדושות ממרח לוטוס

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח

מעט פקאנים טריים

לעיטור:

2 כפות אבקת סוכר

ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מקציפים את החמאה והסוכר לקרם בהיר. מוסיפים את הבננות המעוכות ומערבלים כדקה. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וממשיכים לערבל לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את השמנת החמוצה ואת ממרח הלוטוס ומערבלים עוד רגע, רק עד שהקרם אחיד.  עוצרים את המערבל ומוסיפים את הקמח. מערבבים אותו ידנית לעיסה סמיכה ודביקה.
  3. מחלקים את העיסה כך שתמלא 3/4 מגובה עטרות הנייר או תבניות המאפינס. מעטרים באגוזי הפקאן. אופים כ־20 דקות עד הזהבה. מוציאים, מצננים קלות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חמים.

אפשר לשמור עד חודש בהקפאה. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art