עמיחי שטיין: שגרירות איראן באיחוד האמירויות אומרת כי היא "דוחה באופן קטגורי את ההאשמות" על מעורבותה של איראן ברצח הרב הישראלי.
המשרד להגנת הסביבה: "לא קיים במפרץ חיפה סיכון גבוה"
המשרד להגנת הסביבה מפרסם סקר ממנו עולה כי לא קיים סיכון לתקריות במפעלי חומרים מסוכנים ביחס למדינות מפותחות. למרות זאת, הסקר לא מתייחס למצבי חירום כמו מלחמות ואסונות - וזכה לביקורת: "סקר חלקי שלא עוסק בבעיות"
המשרד להגנת הסביבה פרסם היום (שני) ממצאי סקר המצביעים על כך שבאזור מפרץ חיפה, לא קיים סיכון לאוכלוסיה בתקריות תפעוליות בהשוואה למקובל במדינות מפותחות. מדובר בסכנה לתגובות שרשרת בשטח הקטן יחסית של המפרץ המתועש, שבסמוך לו אזורים מאוכלסים, ויש בו ריכוז גדול ביותר של מפעלים ומתקנים המחזיקים בחומרים מסוכנים.
באיחור אלגנטי, מפרסם היום המשרד להגנת הסביבה להערות הציבור את תוצאות שלב א' של סקר הסיכונים שביצע עבור המשרד ד"ר אלי שטרן, מומחה בתחום הערכות סיכון מחומרים מסוכנים ולקחו בו חלק ארבע חברות המתמחות בתחום.
בניתוח ראשוני של תוצאות סקר הסיכונים המצרפי אותרו ארבעה מפעלים המסתמנים כגורמים עומסי סיכון גבוהים יחסית – למרות, שעומסי סיכון אלו אין משמעותם סיכונים בלתי קבילים לרצפטורים ציבוריים קיימים. המפעלים הם: דשנים, דור, גדיב (מקבוצת בזן), וגדות מזרח.
במשרד להגנת הסביבה אמרו כי הם בחרו לבצע את הסקר הזה "כשכבת הגנה נוספת לטובת האוכלוסייה באזור מפרץ חיפה, נוכח קיומו של צבר מפעלים משמעותי באזור". המשרד פנה אל הציבור, העיריות והמועצות באזור כדי שיעבירו את הערותיהם לעניין הסקר וממצאיו.
מהמשרד להגנת הסביבה נמסר: "הגם שנמצא כי לא קיים סיכון מצרפי שאינו קביל במפרץ, בכוונת המשרד ללמוד את תוצאות הסקר ולפעול בכמה דרכים, לאחר השלמת תהליך הערות הציבור, להפחתה נוספת של סיכונים ממפעלים, שנמצא כי תרומתם לעומסי סיכון באזורים מסוימים גבוהה יחסית. השלב הבא של הסקר יתמקד בתקריות הכרוכות בשינוע חומרים מסוכנים (בכבישי המפרץ ובצנרות העל והתת-קרקעיות), בתקריות חמורות העלולות להתרחש כתוצאה מרעידת אדמה וכן בתקריות העלולות להיגרם כתוצאה מפגיעה עוינת – חבלנית או מלחמתית".