מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 18°c
בית שמש 20°c
בני ברק 31°c
אשדוד 24°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 18°c
בית שמש 20°c
בני ברק 31°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

קינוח מושלם: טירמיסו לוטוס

מעשירים את מלית המסקרפונה של הקינוח האיטלקי המפורסם בממרח לוטוס ומקבלים טעם עוד יותר עשיר ומפתיע • עוגיות לוטוס מהוות את בסיס הקינוח

קינוח מושלם: טירמיסו לוטוס
אילוסטרציה צילום: הדס פרוש, פלאש 90

חומרים לתבנית מלבנית בגודל 20×30 ס”מ:

1 חבילה (250 גרם) עוגיות לוטוס

למלית:

2 מיכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה בטמפ’ החדר

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס

2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה

לעיטור:

2 כפות אבקת קקאו

הוראות הכנה:

  1. מרפדים את בסיס התבנית בשכבה אחידה של עוגיות (משתמשים במחצית מהחבילה).
  2. מערבבים היטב גבינת מסקרפונה, סוכר וממרח לוטוס בעזרת כף לתערובת אחידה וחלקה.
  3. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ויציבה. מקפלים אותה בהדרגה לתוך תערובת המסקרפונה, בכל פעם שליש הכמות, עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים כמחצית מהתערובת על בסיס העוגיות ומיישרים בעזרת פלטה מדורגת. מכסים בשכבה נוספת של עוגיות, יוצקים מעל את יתר המלית ומיישרים שוב. מכסים ומעבירים לקירור למשך הלילה.
  5. שומרים מכוסה במקרר כ-4 ימים. לפני ההגשה מפזרים על העוגה אבקת קקאו בעזרת מסננת דקה.

בתאבון!

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art