בעיריית נהריה מעדכנים: יום הלימודים במוסדות החינוך נמשך כסדרו לאחר קיום הערכת מצב עם צה״ל. (אדיר לחקים)
קינוח מושלם: טירמיסו לוטוס
מעשירים את מלית המסקרפונה של הקינוח האיטלקי המפורסם בממרח לוטוס ומקבלים טעם עוד יותר עשיר ומפתיע • עוגיות לוטוס מהוות את בסיס הקינוח
חומרים לתבנית מלבנית בגודל 20×30 ס”מ:
1 חבילה (250 גרם) עוגיות לוטוס
למלית:
2 מיכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה בטמפ’ החדר
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
לעיטור:
2 כפות אבקת קקאו
הוראות הכנה:
- מרפדים את בסיס התבנית בשכבה אחידה של עוגיות (משתמשים במחצית מהחבילה).
- מערבבים היטב גבינת מסקרפונה, סוכר וממרח לוטוס בעזרת כף לתערובת אחידה וחלקה.
- מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ויציבה. מקפלים אותה בהדרגה לתוך תערובת המסקרפונה, בכל פעם שליש הכמות, עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים כמחצית מהתערובת על בסיס העוגיות ומיישרים בעזרת פלטה מדורגת. מכסים בשכבה נוספת של עוגיות, יוצקים מעל את יתר המלית ומיישרים שוב. מכסים ומעבירים לקירור למשך הלילה.
- שומרים מכוסה במקרר כ-4 ימים. לפני ההגשה מפזרים על העוגה אבקת קקאו בעזרת מסננת דקה.
בתאבון!