אמיר אטינגר: גורם מדיני בכיר: בניגוד לפרסומים המסולפים, ישראל לא יוצאת מציר פילדלפי. ישראל נשארת בכל שלב א׳ בציר, לכל 42 הימים. היקף הכוחות יישאר בגודלו הנוכחי, אך יתפרס באופן שונה - כולל מוצבים, פטרולים, תצפיות ושליטה לכל אורך הציר. במהלך שלב א׳, החל מהיום ה-16, ייפתח משא-ומתן על סיום המלחמה. אם חמאס לא יסכים לדרישת ישראל לסיום המלחמה (קיום מטרות המלחמה), ישראל תישאר בציר פילדלפי גם ביום ה-42 וממילא גם ביום ה-50. כלומר, באופן מעשי ישראל נשארת בפילדלפי עד הודעה חדשה.
המתינו למות הניצולים והציעו פיצוי מגוחך
חברת הרכבות ההולנדית שסייעה לנאצים במלחמת העולם השנייה והסיעה יהודים אל מחנות ההשמדה, הודיעה היום, באיחור ניכר, כי תפצה את מי שנותר בחיים ועבר מעל פסי הרכבת ההולנדית בסכום של כ-17 אלף דולרים
חברת הרכבות הלאומית של הולנד הודיעה כי תפצה מאות קורבנות שואה שעברו על מסילות החברה בדרכם למחנות ההשמדה.
אחרי שמרבית הניצולים הלכו לעולמם, חברת הרכבות ההולנדית הכריזה על תוכנית הפיצוי היום. בהצהרה שפרסמה נאמר, כי כל ניצול שואה שעבר על פסי הרכבת ההולנדית, הצליח לשרוד ונותר בחיים עד היום, יקבל פיצוי חד פעמי על סך של כ -17,000 דולרים.
בני ובנות הזוג של הקורבנות - יקבלו רק כמחצית מהסכום וילדים של קורבנות עשויים לקבל עד מחצית הסכום, הסכום הכולל שהוקצה לפיצוי נאמד בעשרות מיליוני דולרים. כך דווח אתר NOS ההולנדי.
בסך הכל הובלו 110,000 קורבנות למחנות ההשמדה, הם גורשו למחנות ההשמדה אושוויץ וסוביבור, רק 5,000 מהם חזרו משם בחיים,
החברה התנצלה בשנת - 2005 על תפקידה בהעברת היהודים למחנות ריכוז והיא השקיעה כספים בפרויקט הנצחה.
הרכבת ההולנדית פעלה בשם הגרמנים, אנשי החברה לא התנגדו ולא ניסו להלחם, אולי כי לא היה להם ברירה, ואולי ששו לשתף פעולה, הם קיבלו על כך תשלום של 2.5 מיליון גילדן.
על פי ערך ויקיפדיה, ב-2001 היה גילדן אחד שווה ערך ל-1.6 ש"ח לערך. שווה ערך לארבעה מיליון שקלים, סכום עצום באותם שנים. הולנד עברה להשתמש ביורו בשנת 2002.
חברת הרכבות סייעה גם לגרמנים עם משלוחי חיילים ודאגה להם למאות קרונות נוסעים, אלפי קרונות משא ועשרות קטרים, בשנת 1945 נהרסו חלק גדול של הגשרים עליהם עברו הרכבות, ורכבות רבות נהרסו ונפגעו קשות.