מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 20°c
ירושלים 18°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 24°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 20°c
ירושלים 18°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

תנסו את זה בבית: שושני שמרים במלית ממרח לוטוס

עוגת השמרים הקלאסית והמרהיבה משתבחת בזכות מלית ממרח לוטוס

תנסו את זה בבית: שושני שמרים במלית ממרח לוטוס

שושני שמרים במלית ממרח לוטוס

עוגת השמרים הקלאסית והמרהיבה משתבחת בזכות מלית ממרח לוטוס.

 חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ:

לבצק:

500 גרם (31/2 כוסות) קמח מנופה

1 כפית מלח

25 גרם שמרים טריים או 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

1 ביצה 

100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

240 מ”ל (1 כוס) חלב פושר

(ניתן להכין גם בגרסה פרווה להחליף את החמאה במחמאה ואת החלב במים)

למלית:

300 גרם (3/4 צנצנת) ממרח לוטוס

לזיגוג:

60 מ”ל (1/4 כוס) מים

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

 הוראות הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים קמח, מלח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כמה שניות. מוסיפים ביצה וקוביות חמאה תוך כדי לישה. יוצקים בהדרגה חלב פושר וממשיכים ללוש במהירות נמוכה כ-8-7 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומשמנים את הבצק בעוד מעט שמן עד שכולו יצופה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים. הבצק יגדיל את נפחו ב-50%.
  3. מרכיבים את העוגה, מתפיחים שוב ואופים: מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
  4. מניחים את הבצק על גבי משטח מקומח קלות ומרדדים אותו לריבוע בגודל 50 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ. מורחים עליו ממרח לוטוס בשכבה דקה ואחידה בעזרת פלטה מדורגת (או סכין חלק) ומגלגלים את הבצק לגליל. מסירים את הקצוות בעזרת סכין חד וחותכים את הגליל ל-12 פרוסות בעובי 3-2 ס”מ.
  5. מעמידים את הפרוסות עם רווחים ביניהן בתבנית, כשהצד החתוך כלפי מעלה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-40-30 דקות עד שהפרוסות יגדילו את נפחן ב-50% וייצמדו זו לזו.  
  6. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  7. אופים כ-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה יפה. 
  8. מכינים סירופ סוכר ומגישים: בזמן שהעוגה בתנור מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מבשלים כ-3-2 דקות ומסירים מהכיריים. מצננים.
  9. מברישים את העוגה החמה בסירופ, מצננים אותה לטמפ’ החדר ומגישים. 

טיפ: העוגה הכי טעימה ביום הכנתה ולמחרת. אם מעוניינים לשמור לתקופה ארוכה יותר, מומלץ להקפיא את העוגה כשהיא עטופה היטב. להגשה מפשירים בטמפ’ החדר ומחממים קלות בתנור חם.

​בתאבון!

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art