בן כספית על רדיפת הפרקליטות נגד פלדשטיין: ענת קם, שהואשמה באותו סעיף בדיוק כמו פלדשטיין, כולל סעיף הכוונה, קיבלה בסוף עיסקת טיעון, סעיף הכוונה לפגוע בבטחון המדינה הוסר והיא ישבה שנתיים. זה גם מה שיקרה עם פלדשטיין, פלוס מינוס.
ביטול הבחירות: נתניהו הציע לגנץ רוטציה?
הודעת נתניהו כי הוא בוחן את המתווה לביטול הבחירות עוררה סערה. ב'כאן רשת ב' דווח כי נתניהו הציע הלילה רוטציה לגנץ, אך גם גנץ וגם 'הליכוד' הכחישו בתוקף את הדיווח
המאמצים להביא לביטול הבחירות בעוד כחודשיים וחצי, נמשכים, למרות שנראה כי התהליך צוי להיתקל בקשיים של ממש, הן מצד האופוזיציה והן מהצד המשפטי.
ב-ynet דווי כי היועץ המשפטי של הכנסת, עו"ד איל ינון, אמר לחברי הכנסת במהלך הדיונים על פיזור הכנסת כי אישור החוק הוא "מעשה שאין ממנו דרך חזרה". בימים הקרובים הוא צפוי לפרסם חוות דעת בנושא.
יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין התייחס הבוקר (רביעי) ליוזמה שהוא מוביל ואמר לאריה גולן ב'כאן רשת ב'', כי "אני בא בידיים נקיות ולא כשליחו של איש. צריך רק להסתכל מסביב ולהבין מה האווירה הציבורית. צריך להיכנס למשא ומתן ולבדוק אם יש אפשרות להקים ממשלה רחבה ויציבה בכנסת העשרים ואחת".
מנגד, יאיר לפיד, חבר בהנהגת 'כחול לבן', צייץ הבוקר: "אין בעיה ללכת לממשלת אחדות. בן אדם אחד, רק אחד, צריך לזוז הצידה. ללכת לטפל בכתבי האישום שלו. הליכוד ימנה במקומו את מי שבא לו. יולי, גדעון, ישראל. תהיה לנו ממשלת אחדות של 75 ח״כים לפחות. בראשות כחול לבן. יציבה. הגונה. עובדת. יש משבר כלכלי בדרך אלינו. בנאדם אחד לא יכול לתקוע מדינה שלמה".
בתוך כך, זאב קם דיווח הבוקר ב'כאן רשת ב'' כי במהלך הלילה הועבר מסר מ'הליכוד' ל'כחול לבן' - בהסכמת ראש הממשלה בנימין נתניהו - שכלל הצעת רוטציה בתפקיד ראש הממשלה לבני גנץ.
בלשכתו של גנץ הכחישו כי התקבלה הצעה שכזו ומטעם 'הליכוד' נמסרה ההכחשה הבאה: "ראש הממשלה לא הציע לגנץ רוטציה ולא יצר איתו קשר".
אמש, הודיע ראש הממשלה נתניהו כי הוא שוקל את הצעת אדשטיין לביטול הבחירות ועורר סערה במערכת הפוליטית, שם העריכו כי נתניהו מנסה למנוע את הבחירות בשל מצבו בסקרים אליהם הוא נחשף. מנגד, יש מי שהעריך כי המטרה שלו היא לפגוע ב'כחול לבן' ולצייר זאת שהם התנגדו לממשלת אחדות ולמניעת בחירות.
המתווה של אדלשטיין אומר כי בשלב הראשון נשיאות הכנסת תכונס כדי לבטל את פגרת הבחירות, אליה יצאה הכנסת מהרגע שהוכרזו הבחירות ובה אי אפשר לחוקק חוקים. לאחר שהכנסת תחזור לפעילות, יחוקק חוק חדש לביטול בחירות שכבר הוכרזו.
במצב הנוכחי אין אפשרות כזאת אך במידה ואדלשטיין יצליח לקבל קונצנזוס רחב למהלך ולהגיש תמיכה של 80 חברי כנסת, הרי שהיוזמה תוכל לצאת לפועל. אדלשטיין מנסה לגבש תמיכה למהלך - מהקואליציה והאופוזיציה, ובמקביל בודק האם קיימת אפשרות לכונן ממשלה רחבה.