בן כספית על רדיפת הפרקליטות נגד פלדשטיין: ענת קם, שהואשמה באותו סעיף בדיוק כמו פלדשטיין, כולל סעיף הכוונה, קיבלה בסוף עיסקת טיעון, סעיף הכוונה לפגוע בבטחון המדינה הוסר והיא ישבה שנתיים. זה גם מה שיקרה עם פלדשטיין, פלוס מינוס.
"נגיע - אך נכון לדחות את השימוע"
פרקליטו של רה"מ נתניהו הודיע שיתייצבו לשימוע שקבע היועמ"ש - בחודש אוקטובר. עם זאת, עו"ד חדד מתח ביקורת חריפה על מנדלבליט: "עשרות הודעות ומסמכים חסרים - אם הם לא נמצאים אצלינו, אי אפשר לקרוא אותם"
פרקליטו של נתניהו הודיע הערב (שני) שראש הממשלה יתייצב לשימוע בעניינו אצל היועץ המשפטי לממשלה בראשית חודש אוקטובר השנה. עם זאת ההערכה היא שלמרות ההודעה, בכוונתו של נתניהו לעתור בנושא לבג"ץ בחודשים הקרובים כדי לנסות ולדחות פעם נוספת את מועד השימוע.
סנגורו של נתניהו, עו"ד עמית חדד, הוא זה שהעביר את התשובה של מרשו בסרטון שפרסם, שבו גם הסתייג ממועד השימוע הנוכחי מכמה טעמים. לדבריו, חסרים עשרות מסמכים וחומרים שונים שלא הועברו לידי צוות ההגנה של נתניהו. עוד טען הפרקליט, בהתייחס לכך שווטעדת ההיתרים שליד משרד מבקר המדינה מסרבת לאשר למרשו לקבל תרומות למימון הגנתו המשפטית, כי מפאת האיסור - קשה לו לבדו לעבור על כל החומרים.
"בשבוע שעבר פנינו ליועץ המשפטי לממשלה וביקשנו: תדחה את מועד השימוע", אמר עו"ד חדד. "הוא סירב. אנחנו חושבים שיש נימוקים כבדי משקל שמצדיקים את דחיית המועד. קיבלנו את החומר. התחלנו לקרוא אותו. עשרות הודעות חסרות. עשרות מסמכים חסרים. אם הם לא נמצאים אצלנו, אי אפשר לקרוא אותם".
"דבר שני, בניגוד לכל איש ציבור אחר, ועדת ההיתרים מסרבת לתת לראש הממשלה אפשרות להסתייע בחברים למימון ההגנה המשפטית שלו", הוסיף. "זה אומר שרק אני נמצא כדי לייצג את ראש הממשלה. אדם אחד שאמור לקרוא כל כך הרבה חומר חייב יותר זמן. לכן פנינו ליועמ"ש ואמרנו לו: אנחנו נגיע לשימוע, אבל היה נכון לשקול מחדש את המועד ולדחות אותו".
היועמ"ש: פיזור הכנסת והבחירות החדשות - לא שיקול לדחיית השימוע
היועץ המשפטי לממשלה הודיע בשבוע שעבר לנתניהו כי לא ידחה את השימוע - והורה לו להצהיר עד היום אם יתייצב לשימוע, שייערך כשבועיים לאחר הבחירות לכנסת ה-22 ב-17 בספטמבר. אם נתניהו היה מסרב להגיע לשימוע, כתב האישום היה עשוי להיות מוגש תוך ימים ספורים. בשבוע שעבר הודיע מנדלבליט על סירובו לבקשת ראש הממשלה לדחות את ההליך פעם נוספת בעקבות ההליכה לבחירות, וכתב במכתב ששוגר לפרקליטו של נתניהו כי "פיזור הכנסת וקיומן של בחירות חדשות אינם יכולים כשלעצמם להוות שיקול".
עוד נכתב כי ההחלטה של היועמ"ש "מבוססת על ניתוק, ככל הניתן, בין המסלול המשפטי בו מתנהלים התיקים הפליליים לבין המסלול הפוליטי, על התהפוכות המאפיינות אותו. הדבר נכון בשגרה, כמו גם בתקופת בחירות". היועמ"ש הוסיף כי גם לאחר פיזור הכנסת, פרק הזמן שניתן לנתניהו מאז פרסום כתב החשדות נגדו ועד לשימוע "הוא פרק זמן מספק, המאפשר להיערך לשימוע בצורה ראויה, אף בשים לב לנסיבות העניין המיוחדות".
"בנסיבות אלו, ולאחר שקילת מכלול השיקולים והאינטרסים הרלוונטיים, ובשים לב לעיקרון שתואר לעיל בדבר הניתוק בין המסלולים המשפטי והפוליטי, הקשור קשר בל-יינתק באמון הציבור בטוהר ההליכים הפליליים, לא נמצא כי יש מקום לשנות מהמועדים שנקבעו לקיום השימוע", כתב עוזרו הבכיר של היועמ"ש עו"ד לימון. "לפיכך, נשוב ונבקש כי תאשר במכתב חוזר כי בכוונתך להופיע בשימוע במועדים שנקבעו".
בפרקליטות העריכו כי נתניהו צפוי לעתור לבג"ץ נגד ההחלטה. היועמ"ש והפרקליטות משוכנעים שנתניהו משחק על זמן ושפניו לבג"ץ, ועל כן היועץ ביקש מנתניהו להודיע עד יום שני, היום, אם בכוונתו להתייצב לשימוע. אם אכן יודיע שהוא מתייצב, לפי מנדלבליט הוא לא יוכל לטעון אחרת בבג"ץ. אם בכוונת נתניהו לעתור לבג"ץ, הוא מוכרח להודיע על כך במהרה. החשש מבחינתו הוא שאם יודיע כי לא יתייצב לשימוע, מנדלבליט עשוי להודיע על הגשת אישום נגדו ללא ההליך.