בן כספית על רדיפת הפרקליטות נגד פלדשטיין: ענת קם, שהואשמה באותו סעיף בדיוק כמו פלדשטיין, כולל סעיף הכוונה, קיבלה בסוף עיסקת טיעון, סעיף הכוונה לפגוע בבטחון המדינה הוסר והיא ישבה שנתיים. זה גם מה שיקרה עם פלדשטיין, פלוס מינוס.
גורמים בפרקליטות: הבחירות לא ישפיעו על לוחות הזמנים בתיקי נתניהו
הבחירות לא ישפיעו על הטיפול בתיקי נתניהו: גורמים משפטיים מבהירים כי היועץ המשפטי לממשלה לא יסכים לדחות "במילימטר" את השימוע שנקבע לאוקטובר. "השימוע לא יידחה ולו ביום אחד", הדגישו גורמים בפרקליטות
לצד ההחלטה על פיזור הכנסת ה-21 ומערכת הבחירות שבפתח, ראש הממשלה בנימין נתניהו עסוק גם בהכנות לקראת השימוע המתקרב בשלושת תיקי החקירה נגדו. גורמים בפרקליטות מבהירים הערב (חמישי) באופן חד משמעי שלדרמה הפוליטית וההליכה לבחירות לא תהיה השפעה כלל על לוח הזמנים המשפטי בהליך הפלילי.
הגורמים מבהירים כי מדובר בשני צירים שאינם מצטלבים וכי כבר נקבע מועד שימוע לנתניהו. לדברי הגורמים, המועד הזה לא יידחה במילימטר. "נתניהו ידע גם לפני הבחירות הקודמות שפניו לשימוע", הם הבהירו. "כעת אפילו יש לו תאריך לשימוע אך הוא עדיין החליט להתמודד, לכן זה עניין שלו. אין לזה שום קשר והשימוע לא יידחה ולו ביום אחד".
עניין נוסף שמעסיק את הפרקליטות בימים האחרונים הוא העובדה שפרקליט המדינה שי ניצן, גורם מאוד משמעותי בתיקי נתניהו, יסיים את כהונתו בסוף השנה. אותם גורמים הדגישו שגם פרקליט המדינה ישתתף בשימוע.
לפי הודעת היועץ המשפטי לממשלה, השימוע יתקיים בתחילת חודש אוקטובר. ייתכן ותהיה ישיבה נוספת לשימוע בשבוע השני של אוקטובר. לאחר מכן יהיה לפרקליט המדינה חודש וחצי שלמים לגבש את העמדה שלו, להניח אותה בפני היועץ המשפטי לממשלה. בסופו של יום, זו תהיה ההחלטה של היועץ עצמו.
השימוע לנתניהו נדחה בשלושה חודשים
בשבוע שעבר היועץ המשפטי לממשלה הודיע לראש הממשלה כי החליט לדחות את השימוע בעניינו בשלושה חודשים, והוא יתפרס על פני יומיים ב-2 וב-3 באוקטובר. מנדלבליט נעתר לבקשת נתניהו על מנת לאפשר לו את הזמן הדרוש להכנת טיעוני ההגנה, אך הדגיש כי הבקשה לדחות את השימוע בשנה "נוגדת את האינטרס הציבורי".
המכתב, שעליו חתום עוזרו הבכיר של מנדלבליט גיל לימון, נשלח לעו"ד עמית חדד מצוות ההגנה של נתניהו ונכתב בו כי השימוע ייסוב על שלושת תיקי החקירה - 1000, 2000 ו-4000 - ובמידת הצורך ייקבע יום דיונים נוסף בשבוע שלאחר מכן. מנדלבליט ביקש מנתניהו להשיב למכתב, ובה התייחסות להופעתו בשימוע, בתוך שבועיים. גם את טיעוני ההגנה מבקש מנדלבליט שיתקבלו במשרדו עד שבועיים לפני השימוע.
"היועץ המשפטי לממשלה רואה חשיבות רבה בקיומו של הליך השימוע, ובכוונתו לקיים הליך זה בלב פתוח ובנפש חפצה", כתב מנדלבליט. "ההחלטה על משך הזמן המוקצה לצורך היערכות לשימוע תלויה בנסיבותיו של כל מקרה ומקרה, כאשר מן הצד האחד נלקחים בחשבון היקף חומרי החקירה ומורכבות התיק, ומן הצעד השני נשקלים האינטרסים הציבוריים של אכיפת החוק וייעול ההליכים. כך נעשה, כמובן, בקשר לתיקי חקירה קודמים בעלי אופי דומה לתיקים בהם נחקר ראש הממשלה כחשוד, וכך נעשה בעניין תיקי החקירה של ראש הממשלה כעת".
היועמ"ש התעמת עם הטיעונים ולפיהם חומרי החקירה דורשים זמן ממושך יותר להכנות לשימוע, והשווה זאת לפרשת "הולילנד", שבה נחקר ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט. בפרשה זו הוקצבו לחשודים חודשיים לקיום השימועים, ולבקשת אולמרט ניתנה לו הארכה של שבעה חודשים במצטבר.
את ההודעה על כתב אישום בכפוף לשימוע מסר מנדלבליט לנתניהו ב-28 בפברואר. ככל שהשימוע אכן יתקיים במועד שנקבע בעקבות הדחייה, בתחילת אוקטובר, הרי שמנדלבליט העניק גם לנתניהו הארכה בת כשבעה חודשים. לדבריו, בפרשה ההיא נגבו 820 עדויות, אך בכל שלושת תיקי נתניהו נגבו 440 עדויות בלבד. "זאת, בנסיבות ייחודיות ומורכבות כמתואר, בתיק חקירה שהיקפו כמעט כפול מתיקי החקירה בהם עסקינן, ובשעה שהיה עסוק במקביל בניהול שני הליכים משפטיים אחרים".
עוד כתב מנדלבליט: "במסגרת זאת, שקל היועמ"ש את מכלול האינטרסים, בשים לב להיקף חומרי החקירה ולצורך לאפשר לראש הממשלה להיערך לשימוע בקשר לתיקי החקירה בעניינו. מובן, כי המועד בו בחרת לקחת את חומרי החקירה בפועל אינו רלוונטי. בנסיבות אלו, החליט היועמ"ש להיעתר לבקשה ולדחות את מועד קיום השימוע בכשלושה חודשים נוספים, מעבר לשלושת החודשים המקוריים שניתנו לשם כך, החורגים אף הם כאמור ממסגרת הזמנים הקבועה בהנחיות. והכול, כדי להיענות לבקשתכם במידת האפשר".