נדב אייל ב׳ידיעות׳: בחירות ב-2025 עוד ייתכנו, תיאורטית, אם החרדים יבחרו לפרק את החבילה. בנתיים נתניהו מתמרן את הפוליטיקה החרדית במיומנות. הוא עמד השבוע בכנסת והגן על החרדים בחירוף נפש ממש, כשתוך כדי אמר מספרים שהם פייק מוחלט. לטענתו החרדים מקבלים הטבות של 6.5 מיליארד ש״ח בלבד, כנראה הוא התכוון שזה התקציב רק לישיבות החרדיות בלבד.
בעקבות הטבח המחריד: בתי הכנסת היו סגורים בשבת
למרות המצווה מדאורייתא למחות את זכר עמלק, חששו תושביה היהודיים של ניו זילנד לצאת אל בתי הכנסת, בעקבות הטבח המחריד שאירע בשישי בבוקר בשני מסגדים מקומיים, בו נורו למוות 49 מתפללים מוסלמים

בעקבות הטבח שבו נרצחו 49 בני אדם במסגדים בקרייסטצ'רץ שבניו זילנד - בתי הכנסת נותרו סגורים בשבת.
ברנטון טרנט הוא הרוצח שהגיע למסגד לינווד שבעיר קרייסטצ'רץ', והצליח לרצוח 8 מתפללים, הוא יצא מרכבו וירה על כל מי שנקרה בדרכו. מהגר אפגני בן 48 הצליח להניס את טרנט בכך שגרם לו לרדוף אחריו, וכך מנע ממנו להמשיך בטבח במסגד.
לפני זה הצליח הרוצח טרנט לרצוח 41 מתפללים במסגד אחר, המרוחק ק"מ ספורים משם, אחד המתפללים התנפל עליו וניסה להוציא ממנו את נשקו, הוא נורה ופונה לבית החולים, שם מת מפצעיו.
הרוצח צילם את הטבח במצלמת וידאו מיוחדת שבה משתמשים חובבי ספורט אתגרי, הרשתות החברתיות מנסות להסיר את התיעוד כדי לא לתת לרוצח פרסום, אך ללא הצלחה.
בתוך כך, המשטרה בניו זילנד המליצה לבתי הכנסת לסגור את השערים, ואכן בשבת פרשת זכור - בתי הכנסת נשארו סגורים.
הרוצח בן ה-28 מאוסטרליה, כתב מאמר נגד ההגירה האיסלאמית והחליט לרצוח מוסלמים אך ורק משנאה תהומית בלתי מוסברת, הוא הצליח להימלט והמשטרה הצליחה תוך מספר שעות ללכוד אותו בחיים.
נציגי מוסדות וארגונים יהודיים מרחבי העולם גינו את הפיגועים. הפדרציה הציונית של אוסטרליה פרסמה באתר האינטרנט שלה הודעה הקוראת ליהודים להקדיש מחשבה למשפחות בשבת. "הלילה סביב שולחנות השבת שלנו, נא להקדיש מחשבה לשכנינו בניו זילנד", נכתב בהודעה. "כיהודים אנחנו יודעים היטב איך זה לחיות בפחד, הטבח בבית הכנסת "עץ החיים" בפיטסבורג בו נרצחו 11 יהודים עדיין טרי במוחנו, דרשנו פעולה אז, ואנחנו דורשים פעולה עכשיו, הקהילה היהודית עומדת לצד הקהילה המוסלמית נגד מעשה הטרור המזעזע הזה ופשעי שנאה בעלי מוטיבציה גזענית".
יצוין כי כלל מנהיגי העולם גינו בכל תוקף את המעשה הנפשע.
איראן מגיבה לטראמפ: "לא ננהל שיחות תחת לחץ"
יצחק וייס
27.03.25
דו"ח של המודיעין האמריקאי: ארה"ב עומדת בפני גל של איומים חסרי תקדים
יענקי פרבר
27.03.25
מתיחות גוברת: ארה"ב תגברה כוחות בבסיס סודי באוקיינוס ההודי
אלי קליין
27.03.25
טייס ושני ילדים שרדו 12 שעות על כנף מטוס שהתרסק באגם קפוא
אלי קליין
27.03.25
פרטיהם האישיים של בכירי טראמפ נחשפו בצ'אט סיגנל סודי
שלו שינברג
27.03.25
דוח אמריקני דרמטי: איראן יכולה לפרוץ לגרעין בתוך פחות משבוע
קובי ברקת
27.03.25