הסוקר שלמה פילבר מנכ״ל ׳דיירקט פולס׳ למימרן ב׳קול חי׳ - ״בכל הסקרים נפתלי בנט מקבל באזור 23 מנדטים, אצלינו הוא מקבל בין 13 ל-14 מנדטים. את כל התמיכה בנט לוקח מגוש האופוזיציה, הוא לוקח מלפיד שהתרסק ומבני גנץ. 85% מהתומכים של בנט מגיעים מהאופוזיציה״.
"רעידת אדמה לנוכלים": 12 נעצרו בחשד לעוקץ קשישים ועולים חדשים
נחשפה רשת הונאה מאורגנת שאיתרה קורבנות פוטנציאליים - בהם קשישים, עולים חדשים ובעלי מוגבלויות - כדי להציע להם שירותים פיננסיים פיקטיביים. במשטרה אמרו כי "הם הוציאו כספים מאוכלוסיות קשות יום, שלפעמים לא הבינו למה פונים אליהם בכלל". צפויים מעצרים נוספים
12 תושבי חיפה והקריות נעצרו היום (רביעי) במסגרת פרשת הונאה גדולה הנחקרת במחוז חוף של המשטרה ביותר מ-150 תיקים של עוקץ קשישים ואוכלוסיות נוספות. הם חשודים בין היתר בעבירות של מרמה בנסיבות מחמירות, השמטת הכנסות והלבנת הון. להערכת המשטרה, סכום המרמות מסתכם בעשרות מיליוני שקלים. צפויים להתבצע מעצרים נוספים.
חלק מההונאות שבהן עוסקת הפרשה נחשפו בשנים האחרונות בכתבות תחקיר שונות וכוללות עוקץ של עולים חדשים, קשישים, בעלי מוגבלויות ואוכלוסיות מוחלשות כאלה ואחרות. "רעידת אדמה לנוכלים", אמר קצין משטרה בכיר המכיר היטב את הפרשה. "מדובר באחת הפרשיות הגדולות שהייתה לי זכות להיות מעורב בחקירתן, בגלל היקפה ובגלל מהות הקורבנות".
מתוך המעצרים, היום (צילום: דוברות משטרת ישראל)
מהחקירה עלה כי החשודים נהגו לאתר את הקורבנות הפוטנציאליים באמצעות פרסומים ברשתות החברתיות ובשיחות טלפון, תוך שהם מציעים להם לכאורה שירותים פיננסיים ובכך מוציאים מהם כספים רבים: מכירות פוליסות פיקטיביות של שירותי תיקון למוצרי חשמל, דרישת "דמי ניהול תיק" לבחינת מתן הלוואה שאיננה קיימת ושירותי "ניקיון צ'קים" תוך גביית כסף ואי העברתו לבעליו כנדרש. במשטרה מסבירים כי "בשיטות שונות ומשונות של מכירת מוצרים שונים, ניקיון צ'קים והלוואות. כך או אחרת, בשורה התחתונה, גוזלים אותם".
סנ"צ דוד סולומון, ראש מפלג תשאול בימ"ר חוף, אמר כי מדובר ברשת מאורגנת בעלת מבנה היררכי שבראשה עומד מי שמציג את עצמו כאיש עסקים. בסיס הרשת בקריות ובחיפה, שם היה מוקד הטלמרקטינג הראשי, ויחד איתו פעלו עוד כמה אנשים שאליהם חבר לצורך התרמית וקבלת הכספים מהציבור.
מתוך המעצרים, היום (צילום: דוברות משטרת ישראל)
"הם פנו בעיקר לאוכלוסיות קשות יום. לפעמים כאלה שלא הבינו בכלל למה פונים אליהם, והוציאו מהם כספים, למשל לצורך ביטוח מוצרי חשמל כביכול, והכל תוך חיוב כרטיסי אשראי", הסביר סנ"צ סולומון. "הפוליסות בכלל לא סופקו וההלוואות לא ניתנו גם אחרי הפקדת כספים לצורך 'פתיחת תיק' וכדומה. אחר כך נעלמו לקורבנות".
החקירה המשותפת לימ"ר חוף עם רשות המיסים והרשות להגנת הצרכן נמשכה כשנה וחצי. פרקליטות מחוז חיפה מלווה את החקירה. במהלך החקירה, מסרו למשטרה עדות מאות מקורבנות העוקצים השונים ונפתחו כ-200 תיקים.