הסוקר שלמה פילבר מנכ״ל ׳דיירקט פולס׳ למימרן ב׳קול חי׳ - ״בכל הסקרים נפתלי בנט מקבל באזור 23 מנדטים, אצלינו הוא מקבל בין 13 ל-14 מנדטים. את כל התמיכה בנט לוקח מגוש האופוזיציה, הוא לוקח מלפיד שהתרסק ומבני גנץ. 85% מהתומכים של בנט מגיעים מהאופוזיציה״.
כהן, לוי ורבינוביץ': מה הם שמות המשפחה הנפוצים בישראל?
אילו שמות הכי שכיחים בישראל, לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה? באיזו עיר הכי הרבה משפחות נושאות את השם רבינוביץ', וכמה משפחות חיות במדינת ישראל? וגם מה הממוצע הארצי למשפחה ובכמה בני ברק וירושלים יותר גדולות. הנתונים המלאים
כהן ולוי הם עדיין שמות המשפחה הנפוצים ביותר, ובפער עצום. אחד מכל 25 יהודים נושא את אחד משני שמות משפחה אלו. כך עולה מסקר שפרסמה היום (ב') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
השמות הנפוצים ביותר בישראל בשנת 2017 היו: כהן, לוי, מזרחי, פרץ, ביטון, דהן, אברהם, אגבאריה ופרידמן. שם משפחתו של אחד מכל 50 אנשים היה כהן, ושל אחד מכל 85 – לוי. כל אחד מהשמות מזרחי, פרץ וביטון היה שמם של אחד מכל 300 אנשים, כל אחד מהשמות דהן ואברהם – של אחד מכל 400, אגבאריה היה שמם של אחד מכל 450 ופרידמן של אחד מכל 470.
כמעט בכל הערים היהודיות בישראל שם המשפחה הנפוץ ביותר היה כהן. לוי היה השם השני הנפוץ ביותר בכל הערים, פרט לביתר עילית שבה רבינוביץ היה השם השני בשכיחותו.
מזרחי היה השם השלישי הנפוץ ביותר. אך בניגוד לשמות הראשון והשני שהיו ברוב הערים היהודיות אותם שמות (כהן ולוי), השמות שמוקמו במקום השלישי היו מגוונים וניתן לראות שונות בין היישובים.
בערים הגדולות השם מזרחי היה נפוץ בירושלים, תל אביב-יפו, חיפה, בת ים, גבעתיים, הרצלייה, חולון, מודיעין, ראשון, לציון ורמת גן. השם ביטון היה השלישי באילת, באר שבע, קריית גת ואשדוד. השם פרץ היה השלישי באשקלון, נהרייה, עפולה וקריית אתא. השם פרידמן היה השלישי בערים עם אוכלוסייה חרדית כמו בית שמש, בני ברק, מודיעין עילית ואלעד. שרעבי היה השלישי ברחובות, כץ – בכפר סבא, חדד – בנתניה ובראש העין, אברהם – באשקלון, עפולה וקריית אתא ואברמוב – בחדרה.
בשנת 2017 היו בישראל כ-2.06 מיליון משפחות, בהשוואה לכ-1.73 מיליון לפני כעשור בשנת 2008.