׳ווינט׳: אלפי מקרים של נזקים נרשמו היום עקב הירי מלבנון, ביום הירי הכבד ביותר. עשרות צוותים של מס רכוש הגיעו לאתרי הפגיעות. ההערכות הן שמדובר בנזקים של עשרות מיליוני שקלים. בחלק מהאתרים נפגעו דירות ומבנים רבים, כלי רכב ותשתיות.
חשש: בית המדרש הוותיק והמפואר יהפוך למתנ"ס
בקהילה החרדית שבעיר העברית הראשונה, עולה החשש כי בית הכנסת הוותיק והמפואר עשוי חלילה להפוך למתנ"ס עבור התושבים מהסביבה
חשיפה: הקהילה החרדית בעיר תל אביב - יפו סוערת בחודשים האחרונים לאחר שבית כנסת הוותיק "מושב זקנים" שידוע כאחד מבתי הכנסיות המפוארים בתל אביב ובארץ כולה עשוי להפוך למתנ"ס מקומי.
מדובר בבית הכנסת 'מושב זקנים' השוכן ברח' אלנבי בתל אביב בלב ליבה של העיר תל אביב והוקם מתרומות של אנשים רבים על ידי הרב זרח ברנט ז"ל (ממקימי שכונת מאה שערים בירושלים והעיר פתח תקווה) לפני למעלה ממאה שנים.
בית כנסת מושב זקנים רשום כהקדש שהוקדש בזמנו למושב זקנים חרדי שפעל בתל אביב ושימש מתחילת המאה הקודמת את תושבי הסביבה שהתפללו בו וניהלו אותו מאז הקמתו.
מדובר באחד מבתי המדרש המרכזיים שפעלו בתל אביב. נחגגו בו סיומי הש"ס המרכזיים וגדולי ישראל התפללו ולמדו בו.
במשך השנים השתלטו על מושב הזקנים אנשים חילוניים ששינו את צביונו והוא הפך למושב זקנים ללא כל אוריינטציה יהודית שלא לומר דתית.
לפני כ – 30 שנה, בעקבות שינויים דמוגרפיים בתל אביב השתלטו אנשי מושב זקנים על בית הכנסת, נעלו אותו ומאז הם מסרבים לפתוח אותו לציבור.
בשנים האחרונות החל מאבק ציבורי כדי לפתוח מחדש את המקום למתפללים שבשיאו הוגשה תביעה לבית המשפט המחוזי בתל אביב ע"י המועצה הדתית בתל אביב והעמותה להגנה על הקדשים בתל אביב באמצעות עו"ד דוד שוב לפתיחת המקום לציבור.
בתביעה נכתב, כי ברור שכוונת המקדישים והתורמים הרבים שבנו בית כנסת כה מפואר וייחודי, היתה שהוא יפתח לציבור, כפי שהיה שנים ארוכות. עוד טענו התובעים שקיימים תורמים המעוניינים לשפץ את בית הכנסת באופן מיידי וכי קיימות קהילות בתל אביב שהמקום נדרש להם בדחיפות.
אנשי מושב זקנים טענו, כי מתוקף תפקידם כנאמני ההקדש הם הבעלים על המקום והם רשאים לנהוג בבית הכנסת כרצונם לכל מטרה שהיא. לטענתם הם מתכוונים לשפץ בשנים הקרובות את בית האבות ובמסגרת זו הם חייבים לשפץ את מבנה בית הכנסת שעקב יופיו הוכרז ע"י עיריית תל אביב כמבנה שימור מחמיר. עם זאת, גם אז הם לא מחוייבים לייעד אותו לשימוש בית כנסת ולא לפתוח אותו לציבור.
באחד המסמכים ההיסטוריים שמציגים העותרים בפני בית המשפט נכתב כי, "בבית מושב זקנים חוסים זקנים וזקנות המוצאים בה את מחסם המלא: מעון, מזון, ריפוי, הלבשה וכל הנוחיות, כדי להנעים להם את חייהם בימי זקנתם", בעתירה מצטטים עוד את המסמך שבו נכתב כי, "המוסד מכיל: מחלקת זקנים, מחלקת זקנות, בית מדרש גדול, מקום מדרש ולימוד שנלמדים בו ברוב עם שעורי משנה וגמרא וכו".
כך גם צרפו התובעים תמונות מרתקות מתחילת המאה הקודמת בה רואים בבירור שמדובר היה במושב זקנים חרדי לכל דבר ועניין, שכאמור אלו שהשתלטו על ההקדש הפכו אותו למושב זקנים חילוני.