מבזקים +
תל אביב 34°c
באר שבע 42°c
חיפה 31°c
ירושלים 34°c
בית שמש 34°c
בני ברק 34°c
אשדוד 34°c
כ"ה ניסן התשפ"ה | 23.04.2025
תל אביב 34°c
באר שבע 42°c
חיפה 31°c
ירושלים 34°c
בית שמש 34°c
בני ברק 34°c
אשדוד 34°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

אפל עקפה את סמסונג: הפכה ליצרנית הסמארטפונים הגדולה בעולם

ברבעון הראשון של 2025 אפל הצליחה לראשונה לכבוש את הפסגה, בעיקר בזכות השקת דגם מוזל - בעוד סמסונג שומרת על יציבות אך מאבדת את ההובלה

00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
אפל עקפה את סמסונג: הפכה ליצרנית הסמארטפונים הגדולה בעולם
סמסונג - אפל צילום: Ideogram

אפל רושמת הישג היסטורי בשוק הסמארטפונים: לראשונה אי פעם, היא עקפה את סמסונג והפכה ליצרנית המכשירים הנמכרת ביותר בעולם. על פי נתונים שפרסמה חברת Counterpoint, ברבעון הראשון של 2025 החזיקה אפל ב-19% מנתח השוק העולמי, לעומת 18% בלבד של סמסונג.

ההפתעה מגיעה דווקא על רקע עיתוי שמסורתית היטיב עם סמסונג, המשיקה בתחילת השנה את מכשירי Galaxy S החדשים שלה. עם זאת, הפעם היה זה דווקא דגם ה-iPhone 16e שהכריע את הכף - גרסה מוזלת של המכשיר שהושקה בסוף חודש פברואר וזכתה להצלחה גדולה בשווקים המתפתחים, בהם הודו, יפן, מדינות באפריקה ואזור המזרח התיכון.

מצידה של סמסונג נרשמה יציבות כללית לעומת התקופה המקבילה אשתקד, ואף גידול מסוים במכירות במהלך חודש מרץ, בעקבות השקת סדרת Galaxy S25 והמשך התחזקות של דגמי סדרת A. הדגם Galaxy S25 Ultra, בפרט, רשם קפיצה משמעותית במכירות.

בסך הכול חלה עלייה עולמית של כ-3% במכירת סמארטפונים, אך התחזיות קדימה פחות אופטימיות. האנליסטים מזהירים מפני ירידה צפויה בביקושים בשל תנודתיות כלכלית עולמית והטלת מכסים חדשים על מוצרים מיובאים בארצות הברית, מה שעלול להביא לעליית מחירים ולפגיעה בהיקף המכירות.

אפל (Apple) סמסונג

 צבע אדום

00:00
00:00
art