מיכאל שמש: לפיד וגולן נאמו – גנץ נשאר בקהל: בטקס שנערך הערב ביד מרדכי, בני גנץ – תושב המקום , בן לניצולי שואה ויו”ר אחת ממפלגות האופוזיציה – נכח באירוע, אך לא נאם. גנץ נראה יושב בקהל, ללא כל תפקיד רשמי, בזמן שעל הבמה נשאו דברים יאיר לפיד ויאיר גולן. הרקע: מסתבר שהתרחש מאחורי הקלעים קרב מכוער סביב זהות הדוברים בטקס – שבסופו, גנץ לא רצה להיכנס לעימות ולמרות דרישת אנשי הקיבוץ לאפשר לו לנאום - החליט לא לריב על זה כפי שדיווחה טל שלו באתר וואלה. למרות זאת בחר להשתתף בטקס כתושב המקום.
תמרון מהיבשה: המיליציות בתימן מזהות רגע חולשה – ומכינות מתקפה
בעקבות התקיפות האמריקניות בתימן, כוחות פרו-ממשלתיים שוקלים מתקפה קרקעית לשחרור נמל חודיידה – מהלך שעשוי לשנות את מאזן הכוחות, לנתק את ציר האספקה מאיראן ולפגוע בעומק יכולות החות'ים | דיווח בארה"ב

"הוול סטריט ג'ורנל" דיווח כי בתימן מתגבשת תוכנית למתקפה קרקעית נרחבת נגד המיליציה החות'ית, על רקע תחושת חולשה גוברת בארגון בעקבות התקיפות האוויריות שמובילה ארצות הברית. על פי הדיווח, הכוחות הפרו-ממשלתיים בתימן רואים בכך רגע מכריע – ניסיון נדיר להפוך את מאזן הכוחות, תוך דחיקת החות'ים מהאזורים הסמוכים לחוף הים האדום, בהם הם שולטים בשנים האחרונות.
גורמים אמריקנים מאשרים את התחושות בשטח: "יש תחושת הזדמנות אמיתית לגרש את החות'ים לפחות מהאזורים המרכזיים של החוף", אמר אחד מהם. קבלני ביטחון אמריקנים כבר סיפקו עצות ואסטרטגיות לגורמים מקומיים בתימן בנוגע למבצע קרקעי פוטנציאלי. במקביל, איחוד האמירויות – שחקנית מרכזית בזירה – העלתה את התוכנית בפני בכירים בממשל טראמפ בתקופה האחרונה.
המטרה: נמל חודיידה – החוליה החלשה בשרשרת החות'ית
לפי התוכנית, הפלגים הדרומיים המתואמים עם הממשלה התימנית המוכרת צפויים לנוע צפונה לאורך החוף המערבי שבשליטת החות'ים, ולנסות לכבוש את נמל חודיידה שבים האדום. מדובר בנקודת מפתח – הן מבחינת הפעילות הטרוריסטית של הארגון והן כנתיב ימי חיוני לאספקת נשק ומשאבים.
הצלחת מבצע כזה תוביל לדחיקת החות'ים מקו החוף שממנו הם משגרים תקיפות על ספינות, תפגע אנושות בהכנסותיהם הכלכליות, ותנתק את ציר הברחות הנשק מאיראן – אף שטהראן מכחישה כל מעורבות ישירה. פקחי האו"ם, לעומת זאת, מצאו אינדיקציות ברורות להעברות נשק שנעצרו בדרכן מהאזור.
יתרון נוסף של מתקפה קרקעית טמון ביכולת לתקוף תשתיות חות'יות תת-קרקעיות – מערכות שיגור, מתקני ייצור וטילים – שהיו עד כה מוגנות יחסית מהאוויר. בכך תיפגע גם היכולת האסטרטגית של הארגון לטווח ארוך.
וושינגטון שוקלת – הדרום ממתין
למרות ההתפתחויות, בארה"ב אין עדיין החלטה חד-משמעית. גורמים בממשל טראמפ מסרו כי קיימת פתיחות לספק סיוע למהלך קרקעי, אך וושינגטון אינה מובילה את השיחות ואינה דוחפת למבצע. "האחריות לביטחון בים האדום היא בידי שותפינו האזוריים", אמר דובר המועצה לביטחון לאומי בריאן יוז לעיתון. "אנחנו פועלים איתם בשיתוף פעולה צמוד כדי להבטיח שהנתיבים הימיים יישארו בטוחים ופתוחים".
בתימן, הכוחות המקומיים ממתינים לאות ברור מממשלתם ומהקואליציה הסעודית-אמירתית. "אנחנו מוכנים מהיום הראשון לשחרר את חודיידה – עם או בלי מעורבות אמריקנית", אמר וואדה אל-דובייש, דובר הכוחות המשותפים באזור החוף המערבי. עם זאת, הוא הדגיש כי ההחלטה אינה רק צבאית – אלא גם פוליטית, אזורית ובינלאומית.
זלנסקי מאשים: סין מסייעת לרוסיה בייצור מל"טים
יענקי פרבר
23.04.25
"לא יכולים לשתוק": עשרות מנהיגי קהילות מתחו ביקורת על ישראל ונענשו
יענקי פרבר
23.04.25
הביתן הישראלי באקספו 2025 בטוקיו נפתח, שגריר ישראל קבע מזוזה
יענקי פרבר
23.04.25
דוח: איראן בונה מתחם צבאי חדש סביב מתקן גרעיני סמוך לנתנז
אוריאל פיליפ
23.04.25
חולמים על ביקור בונציה? זה המחיר שתצטרכו לשלם
אלי קליין
23.04.25