מיכאל שמש: לפיד וגולן נאמו – גנץ נשאר בקהל: בטקס שנערך הערב ביד מרדכי, בני גנץ – תושב המקום , בן לניצולי שואה ויו”ר אחת ממפלגות האופוזיציה – נכח באירוע, אך לא נאם. גנץ נראה יושב בקהל, ללא כל תפקיד רשמי, בזמן שעל הבמה נשאו דברים יאיר לפיד ויאיר גולן. הרקע: מסתבר שהתרחש מאחורי הקלעים קרב מכוער סביב זהות הדוברים בטקס – שבסופו, גנץ לא רצה להיכנס לעימות ולמרות דרישת אנשי הקיבוץ לאפשר לו לנאום - החליט לא לריב על זה כפי שדיווחה טל שלו באתר וואלה. למרות זאת בחר להשתתף בטקס כתושב המקום.
557 ימים של סיוט: עדויות חדשות על מצבו הקשה של גיא גלבוע בשבי חמאס
המחבלים שנמצאים עם חטופים עושים דברים נוראיים. מהעדויות עולה כי הם היו מכבים את כל האור ושורפים ניירות בכניסה של המנהרה כדי שייכנס עשן, שיהיה להם קשה לנשום. בנוסף, הם עשו קולות של רוחות כדי שיפחדו

גל גלבוע-דלאל חושף עדויות חדשות על מצבו של אחיו הקטן, גיא, הנמצא בשבי חמאס כבר 557 ימים. העדויות מתארות תנאים קשים, רעב, מצב בריאותי ונפשי ירוד, השפלות וטרור פסיכולוגי יומיומי. "אח שלי עובר גיהינום. מתעללים בו כל יום, ואין לי איך לעזור לו", אמר בראיון ל"ידיעות אחרונות".
גל סיפר: "שמענו דברים קשים מאוד, מזעזעים ומטלטלים. אנחנו יודעים שמי ששומר על גיא אלה אנשים לא בריאים בנפש, הם מתעללים בהם פיזית ונפשית ברמה יומיומית. אחד השומרים שומע קולות, הוא מדבר עם דמויות, משהו על גבול הסכיזופרניה. הם מקבלים כמות קטנה מאוד של מים, דואגים שהם יהיו תמיד רעבים וצמאים. המים שהם מקבלים לא נקיים, יש להם טעם של מתכת. לאורז יש ריח מסריח, הגוף לא מסוגל לאכול אותו. גיא יושב ומחלק גרגיר אחר גרגיר כדי שכולם יקבלו אותו דבר".
הוא הוסיף בראיון ל-Ynet כי "לגיא יש דלקת באוזן והוא סובל מכאבים חזקים. הוא לא שומע באוזן אחת, וזה לא מטופל, כך שהוא יכול לאבד את השמיעה שלו. אין תרופות, ובטח שאין רופא. המצב הנפשי שלהם קשה מאוד, אמרו לנו שיש פעמים שהם נכנסים להתקפי בכי וחרדה וקשה להוציא אותם מזה, או שהם לא מדברים בכלל כדי לשמור על הכוח, כי הם לא אוכלים כלום ואין להם שום כוח".
"המחבלים שנמצאים איתם נוראיים. הם היו מכבים את כל האור ושורפים ניירות בכניסה של המנהרה כדי שייכנס עשן, שיהיה להם קשה לנשום. הם עשו קולות של רוחות כדי שיפחדו. אחד המחבלים נכנס אליהם ואמר שיש עסקה ושמחר הם יקבלו אוכל, ויום אחרי הוא אמר שהוא שיקר. אין עסקה ואין אוכל. לא רק זה, הם גם דרשו מהם לעמוד על ארבע ולנבוח כמו כלבים, ואז נתנו מכות, בעטו להם בראש".
גל המשיך: "אנחנו יודעים שכשיש עסקה השובים פחות מתאכזרים, וכשנופלת עסקה הם מתעללים הרבה יותר. קשה לדמיין מה הם עוברים עכשיו כשחזרנו לתקוף בעזה. אני לא יודע אם זה בכלל יכול להיות גרוע יותר. לגבי הדיווחים על עסקה מתגבשת, אני לא מתייחס לזה. זה אמר לזה, ההוא אמר להם. זה לא מעניין. מה שכן, אני מקווה מאוד שלא יתפשרו על שום דבר שהוא פחות מכולם. אני לא חושב שמישהו יכול לעמוד בזה, שהיקר והאהוב שלו לא ייכלל ברשימה".
חוסלו מחבלים רבים ששהו במתחם פיקוד ושליטה של ארגוני טרור
צביקה סגל
23.04.25
מצבור ענק של פריטי נשק נמצא בחנות בגדים בחברון
יצחק וייס
23.04.25
מרדף מהשמיים: כך חוסל מחבל שנמלט מהרכב המופצץ – תיעוד נדיר
מאיר גלבוע
22.04.25
כיתת כוננות לא ערוכה, וקריסת ההגנה: תחקיר הקרב בעין השלושה
יצחק וייס
23.04.25
נהרס ביתו של המחבל שביצע פיגוע דריסה והרג חייל
יענקי פרבר
22.04.25
שוטרי תחנת נתיבות איתרו תיק ובתוכו מטען חבלה מאירועי 7/10
יצחק וייס
23.04.25