מיכאל שמש: לפיד וגולן נאמו – גנץ נשאר בקהל: בטקס שנערך הערב ביד מרדכי, בני גנץ – תושב המקום , בן לניצולי שואה ויו”ר אחת ממפלגות האופוזיציה – נכח באירוע, אך לא נאם. גנץ נראה יושב בקהל, ללא כל תפקיד רשמי, בזמן שעל הבמה נשאו דברים יאיר לפיד ויאיר גולן. הרקע: מסתבר שהתרחש מאחורי הקלעים קרב מכוער סביב זהות הדוברים בטקס – שבסופו, גנץ לא רצה להיכנס לעימות ולמרות דרישת אנשי הקיבוץ לאפשר לו לנאום - החליט לא לריב על זה כפי שדיווחה טל שלו באתר וואלה. למרות זאת בחר להשתתף בטקס כתושב המקום.
האדמו"רים והבנשקי"ם שכבשו את רמה ד' בבית שמש | הצצה מיוחדת
עיר האדמו"רים: העיר בית שמש ובמרכזה רמה ד' נהפכה למעוזם של אדמו"רים ובנשקי"ם שמקימים בזה אחר זה בתי מדרש ומנהיגים חצרות עבור הציבור הכלל חסידי | "לא קל להיות אדמו"ר" | משה ויסברג בפרויקט חג על כל האדמו"רים והבנשקי"ם שגלו לשכונה המתפתחת

עם התרחבות עולם החסידות והסתלקותם של אדמו"רים רבים שהותירו אחריהם ממשיכים בקודש, ולצד מצוקת הדיור החריפה בערים החרדיות הגדולות כמו בני ברק וירושלים — הולכת ומתפתחת תופעה חדשה: עשרות אדמו"רים ובנשקי"ם מוצאים לעצמם משכן חדש בשכונת רמה ד' בעיר בית שמש, שהופכת בצעדים מהירים לעיר החרדית הגדולה בישראל.
בין האדמו"רים שכבר ביססו את מעונם בעיר ניתן למנות את האדמו"ר מלעלוב, האדמו"ר מויז'ניץ, האדמו"ר מדז'יקוב ויז'ניץ, האדמו"ר מקוסוב ויז'ניץ, האדמו"ר מבערגסאז, האדמו"ר מקאמארנא, האדמו"ר מביאלא, האדמו"ר מטערבישאן, האדמו"ר משאץ-דרהוביטש ועוד רבים אחרים.
בשנה האחרונה, עם הצמיחה המואצת של רמת בית שמש ד', הצטרפו לרשימה גם אדמו"רים צעירים ובנשקי"ם — בנים וחתנים של אדמו"רים ידועים — אשר קבעו את משכנם במקום. המעבר התאפשר הודות למדיניות ההקצאות של העירייה וליכולת להציב קרוואן בעלות נמוכה, דבר שמקל על הקמת בתי מדרש חדשים.
"לא קל להיות אדמו"ר", מספר בנש"ק ידוע, שמעדיף להישאר בעילום שם, בשיחה עם 'בחדרי חרדים'. "אם אין לך בסיס כלכלי חזק או גב רחב מארצות הברית, העלויות יכולות להיות עצומות. בני ברק וירושלים מחוץ לתחום, הפתרון הוא איפשהו באמצע — רמה ד'. גם כאן לא זול, אבל הרבה יותר נגיש."
מסתבר שרמה ד' הפכה לגרסה ישראלית של בורו פארק או וויליאמסבורג, עם ריבוי אדמו"רים, בתי מדרש ובתי כנסת שצצים כפטריות אחרי הגשם. אולם בניגוד לערים החרדיות בארה"ב, שם האדמו"רים לרוב גם עוסקים במסחר ויכולים לממן את פעילותם, ברמה ד' מדובר ברבנים ואדמו"רים שמתמקדים בעבודת הקודש ודורשים תמיכה קהילתית משמעותית.
כדי לנהל קהילה חסידית חיה ותוססת, יש צורך בתחזוקה מתמדת של בית המדרש – החל מ’חלוקות’ מכובדות בחגים, ועד שלל פעילויות לאורך השנה. וכך יוצא, שאברך חסידי המתגורר ברמה ד' ומשתייך למספר קהילות, זוכה להשתתף בכמה חלוקות – תופעה שלא נחשבת חריגה כלל וכלל.
עוד תופעה מעניינת ברמה ד': לא רק אדמו"רים פותחים בתי כנסת ובתי מדרש, אלא גם בנשקי"ם – בנים וחתנים של אדמו"רים, אשר מקימים לעצמם מוסדות במתכונת של חצר חסידית לכל דבר.
רבים מבתי הכנסת בשכונה נקראים בשם "קהל חסידים", אולם לעיתים הקהל המתפלל אינו נמנה על חסידיו הישירים של הרבי, אלא מתפלל במקום בשל הקרבה והקהילתיות.
לקראת חג הפסח, במגזין החגיגי של 'בחדרי חרדים', אנו מזמינים את הקוראים להצצה אל תוך עולמם של האדמו"רים והבנשקי"ם שכובשים את רמה ד' – מתחמים 1, 2, 3 ו-4. הרשימה המלאה – לפי סדר א"ב של החצרות.
האדמו"ר מאמשינוב
בחודש אלול תש"פ חנך האדמו"ר מאמשינוב את בית מדרשו 'בית יוסף' בשכונת רמה ד'1 בבית שמש, באירוע מרשים ובהשתתפות אדמו"רים רבים שנהרו לכבודו מכל רחבי הארץ.
האדמו"ר הצעיר הוא בנו של האדמו"ר מאמשינוב ארה"ב זצ"ל, שנפטר בתחילת הגל הראשון של מגפת הקורונה, וחתנו של הגאון רבי אהרן מנדלזון – בנו של גאב"ד קוממיות, הגאון רבי משה מרדכי מנדלזון זצ"ל – וכן חתנו של גאב"ד מאקאווא.
האדמו"ר נודע בקשריו ההדוקים עם כ"ק האדמו"ר רבי שמעון נתן נטע מלעלוב זצ"ל ועם בנו האדמו"ר מלעלוב שליט"א. הרבי מלעלוב היה מרבה לשבחו, והעיד עליו פעמים רבות בשבח יוצא דופן.
בית המדרש החדש, הנקרא קהל חסידים 'בית יוסף' דחסידי אמשינוב – בית שמש (או 'אמשינאוו', כפי שמקובל לכתוב בחוגי החסידות בארה"ב), הוקם לזכרו ולעילוי נשמתו של אביו האדמו"ר זצ"ל, שנסתלק בי"ב ניסן תש"פ.
הקמת בית המדרש תרמה תרומה משמעותית לפיתוח שכונת רמה ד'1, עם תחילת אכלוסה של אוכלוסייה חסידית ענפה. המקום מהווה מענה רוחני חשוב ומרכזי לתושבים החדשים, ומהווה מוקד של חיי קהילה תוססים בשכונה ההולכת ומתפתחת.

האדמו"ר מאלעסק
האדמו"ר מאלעסק ממשיך את דרכו של אביו, כ"ק האדמו"ר רבי יצחק אשכנזי מאלעסק זצ"ל, אשר הנהיג את קהילתו בארה"ב עד הסתלקותו בחודש שבט תשפ"ב. הרבי הנוכחי הוא חתנו של האדמו"ר מקרעטשניף ירושלים שליט"א.
לפני כשנה וחצי, עם תחילת אכלוסה של שכונת רמה ד', פתח הרבי את בית מדרשו 'לב שמח' – אלעסק ברחוב רבי חנינא, לשמחת לב קהל חסידיו ולרווחת תושבי השכונה.
למרות הקשיים המלווים כל אדמו"ר צעיר בתחילת דרכו, מנהיג הרבי את קהילתו בהצלחה רבה ומרשימה. רק בפורים האחרון ביטאו החסידים את אהבתם והערכתם, כאשר שלחו לרבם משלוח מנות מיוחד: סט כלי כסף לטישים – סט שנחשב בעולם החסידי לאחד הסמלים הבולטים של אדמו"רות מבוססת. מדובר במחווה יוקרתית ונדירה, במיוחד לרבי שעדיין לא הספיק לרכוש את הסט בעצמו.

האדמו"ר מבראד
האדמו"ר מבראד, מחשובי אדמו"רי ויליאמסבורג, ייסד לפני קרוב לשני עשורים את בית המדרש "בית יחיאל מיכל" על שם זקנו הקדוש, האדמו"ר מבראד הי"ד, שנרצח על קידוש השם בשנות הזעם, זיע"א. בית מדרשו של האדמו"ר הפך למוקד של תורה, חסידות ועבודת השם ברוממות, ונודע כמרכז רוחני שוקק לעוסקים בתורה ולמבקשי דרך בעבודת ה'.
האדמו"ר הוציא את סדרת הספרים "מעשה חושב", בהם חידושים עמוקים בענייני אמונה והשקפה בדרכו הייחודית. הספרים נתקבלו בהערכה מרובה ובחיבה על ידי גדולי התורה והחסידות. טרם עת שעמדה שכונת רמת בית שמש ד' על תילה, פנו קבוצת אברכים המחוברים לדרכו אל האדמו"ר בבקשה לייסד קהילה שתהיה פינת יקרת לדרך תורתו והנהגתו. האדמו"ר נענה לפנייה, והקהילה נקראת אף היא בשם "מעשה חושב" – כהמשך ישיר למפעלו הרוחני והתורני. בית המדרש הוקם ברחוב נהרדעא, ובתוך זמן קצר הפך למוקד תורה שוקק חיים.
אברכים בני עליה, חסידים ואנשי מעשה, קבעו בו סדרי לימוד ותפילה, והוא מאוכלס לאורך שעות היום במסגרת כוללים שונים – כולל ש"ס, כולל הוראה, כולל בוקר וכולל ערב – בהם משתתפים תלמידי חכמים מובהקים. תוך זמן קצר נעשה בית הכנסת קטן מלהכיל את ציבור המתפללים והלומדים ההולך ומתרחב, ועסקני המוסדות עמלו במסירות וביגיעה רבה להקמת מבנה חדש – מרווח ומכובד – שישמש את כלל הפעילויות התורניות, והקהילתיות.
רק בערב חג הפסח האחרון נערך מעמד חנוכת הבית חגיגי לבית המדרש החדש בראשותו של האדמו"ר, ובהשתתפות גדולי האדמו"רים ורבני העיר, אישי ציבור וקהל רב שבא לחלוק כבוד. הציבור נקשר בלב ונפש לאדמו"ר, אשר שומר על קשר רצוף עם בני הקהילה, בביקורים תכופים בארץ ובשיחות תדירות, כאשר רבים מהציבור נושאים אליו עיניהם להכוונה, לעצה ולברכה.
בראשות הקהילה עומד הגאון רבי אהרן אריה כץ, בנו של הגאון רבי מאיר כץ ראש כולל סערט ויז'ניץ בחיפה וחתן ה'ברכת משה' מסערט ויז'ניץ זצ"ל. אשר נתבקש ע"י כ"ק האדמו"ר לכהן פאר כרב בית המדרש. הרב כץ נודע כאחד מגדולי הפוסקים בדורנו על אף גילו הצעיר, וספריו "פסקים ותשובות" על יו"ד הם המשך לספרים הנודעים "פסקי תשובות" על או"ח שיצאו לאור ע"י חותנו הגדול, הגאון רבי שמחה רבינוביץ. ספרי החתן, יחד עם ספרי חותנו, מצויים כיום כמעט בכל בית מדרש ברחבי העולם.

האדמו"ר מסאווראן
האדמו"ר מסאווראן הוא בנו של כ"ק האדמו"ר הגאון הצדיק רבי ישכר דוב הגר זצ"ל, מסאווראן ואב"ד ירושלים, אשר הנהיג את קהילתו בשכונת הר נוף שבירושלים עד לחודשים האחרונים לחייו.
במהלך החודשים האחרונים העתיק הרבי את מקום משכנו לשכונת רמה ד' בבית שמש, שם הקים את בית מדרשו החדש ברחוב אילפא – בית מדרש דחסידי סאווראן – אשר הפך עד מהרה למוקד תורני ורוחני שוקק חיים.
המקום הפך ל"תל תלפיות" ולאבן שואבת לתושבי האזור, המגיעים לשם בקביעות לתפילה, לימוד והתקשרות בדרכי אבות החסידות. גם האדמו"ר עצמו עבר להתגורר בשכונה, ולצידו קבוצת אברכים ובני קהילה שמסרו נפש לעבור עמו ולהקים מחדש את המרכז החסידי.
מאז המעבר, הצטרפה אליו קבוצה נכבדה של אברכים צעירים, חלקם מתושבי השכונה הוותיקים, וחלקם חדשים שעברו בעקבות הרבי. קהילתו הולכת ומתרחבת מיום ליום, ומהווה עדות חיה לתנופת ההתחדשות החסידית בלב רמה ד'.

האדמו"ר מליז'ענסק
האדמו"ר מליז'ענסק עומד בראש קהילתו ברחוב מר עוקבא ברמה ד', שם שוכן בית מדרשו 'נועם אלימלך – ליז'ענסק', שהפך למוקד רוחני ייחודי עבור תושבי השכונה.
הרבי הוא ממשיך דרכו של אביו, כ"ק האדמו"ר הרה"צ רבי אלימלך שיף זצ"ל, אשר כיהן כאדמו"ר מליז'ענסק בשכונת רמות בירושלים ונמנה על צאצאיו של הרבי הקדוש רבי אלימלך מליז'ענסק זי"ע. בנוסף, הרבי הוא אחיו של גאב"ד אנטוורפן, הגאון רבי אהרן שיף שליט"א, וחתנו של הגאון רבי חיים שלמה רוטנברג, מחשובי חסידי ברסלב.
האדמו"ר גדל בצעירותו בחצר חסידות בעלזא, אך לאורך השנים התקרב לעולם החסידות של ברסלב – והוא אף נוסע דרך קבע לראש השנה לשהות בציון רבי נחמן באומן. בית מדרשו משמש גם כמרכז חם עבור חסידי ברסלב תושבי השכונה, השואבים במקום השראה, התעלות ושייכות.
השילוב המיוחד של מסורת ליז'ענסק, רוח ברסלב ואווירה חסידית עמוקה – הפכו את בית המדרש למוקד של התחדשות רוחנית ולקיבוץ חסידי מרשים בלב רמה ד'.

האדמו"ר מספינקא בית שמש
האדמו"ר מספינקא בית שמש, בנו של האדמו"ר מוהרי"א מספינקא זצ"ל רבם של חסידי ספינקא שנהרג בתאונה קשה מחזור מהלווית ה'בבא סאלי' זצ"ל לפני ארבעים ואחד שנה.
הרבי הוא האח הצעיר של האדמו"רים מספינקא רמ"א, גני גד וצפת, והוא מנהיג את קהילתו בשכונה.
מדובר בבית המדרש 'חקל יצחק' ספינקא שנחשב לאחר מבתי המדרש המצליחים בשכונה. האדמו"ר ידוע כבעל חסד עצום מנהיג את בית המדרש ברחוב רב מרי ביד רמה ורבים נוהרים למקום.
בכל השנה נשמעים בהיכל בית המדרש שיחות מגדולי המשפיעים והאדמו"רים שמגיעים למקום למסור שיחות חיזוק. פעילות ענפה יש בבית המדרש עם אבות ובנים וסעודות הילולא לצד חלוקות מכובדות בחגים ובמועדים.
לצד כולל אברכים הקיים בבית המדרש, הוקם במקום בית הוראה מרכזי שהוא עוד מפעל להרמת קרן התורה של מוסדות 'חקל יצחק -ספינקא' בנשיאות האדמו"ר אשר מאז נטע אוהלו בשכונת רמב"ש ד-3 פועל כל העת להרחבת גבולי הקדושה ולביסוס חיי התורה בשכונה, כאשר בית מדרשו הפך לתל תלפיות לכלל תושבי השכונה כבית ועד למבקשי ה'.
בית ההוראה הוא בהכוונת הפוסק הגאון רבי יעקב מאיר שטרן, בבית ההוראה יושבים חשובי מורי ההוראה בעיר בית שמש, אשר חלקם אף תלמידיו של הגרי"מ שטרן שלמדו ממנו דרכי ההוראה כפי אשר קיבל מרבו הגדול מרן פוסק הדור הגר"ש וואזנר זצ"ל בעל 'שבט הלוי'.
בבית המדרש יש אוצר ספרים גדול, וקביעת עיתים לתורה בשעות הערב, בית המדרש פתוח מלפנות בוקר עד השעות הקטנות של הלילה עם מיזוג אוויר, קפה ותה בחינם עבור הלומדים.

האדמו"ר מספינקא סאסרעגן
האדמו"ר מספינקא סאסרעגן, הוכתר בראשית חודש סיון תשפ"א לאחר פטירת אביו האדמו"ר מספינקא בני ברק זצ"ל.
הוא הוכתר לאדמו"ר ע"ש סביו האדמו"ר רבי יעקב ישראל ישורון שהיה האדמו"ר מסאסרעגן זצ"ל,
הרבי הוא חתנו של הרה"צ רבי יהודה ניישלאס אב"ד סערדאהעלי ומו"ץ בעדה החרדית, האדמו"ר שימש רבות בשנים כאב"ד ספינקא וכאחד מראשי הכולל שע"י קהל 'שבט הלוי' בב"ב, הוא תלמידו של מרן פוסק הדור הגר"ש וואזנר זצ"ל. האדמו"ר שימש כל השנים כמקורבו ויד ימינו של אביו האדמו"ר זצ"ל וידו לא זזה מיד אביו בתקופת אשפוזו ובימי חוליו.
הרבי מנהיג את בית מדרשו ברחוב רב המנונא 10 מינוס 4 ומהחניה ברחוב ריש לקיש 7 ברמה ד' 2 ובית המדרש נמצא בתקופת בנייה והתרחבות.

האדמו"ר מקאשוי
בית מדרשו 'תפארת מרדכי' קאשוי נמצא ברחוב נהרדעא ברמה ד' 3. הרבי שהינו צאצא לבעל ה'אמרי חיים' מויז'ניץ זצ"ל נכד חתנו הרה"צ רבי נפתלי חיים אדלר זצ"ל מדז'יקוב ויז'ניץ מנהיג את עדת חסידיו בבית המדרש. הוא הינו חסיד של דודו האדמו"ר מדז'יקוב ויז'ניץ.
בית מדרשו נחשב למצליח מאוד עם הקמת השטיבאל'ך בבית המדרש שמהווים מגדל אור לכל תושבי האזור.

האדמו"ר הרה"צ רבי ישראל הורונצ'יק מראדושיץ
הרבי מראדושיץ הוא בנו של האדמו"ר מראדושיץ זצ"ל וחתנו של האדמו"ר מטשארנאביל שליט"א מאשדוד, הוא הקים את בית מדרשו ברמת בית שמש ד' 4 בחודש אלול תשפ"ג. ע"ש אביו האדמו"ר מראדושיץ זצ"ל.
מאז נהפך בית הכנסת לבית ועד לחכמים לכלל תושבי השכונה בהיותו בית מדרש החסידי הראשון בשכונה החדשה.
כעבור כמה שבועות התמלא בית המדרש על כל מבואותיו ונהיה המקום צר מלהכיל את כלל המתפללים הרבים בימות השבוע בפרט, ובשבתות וימים טובים בכלל, המקום שוקק חיים בכל שעות היום במתפללים ולומדים וכעבור תקופה אף הורחב בית המדרש.
בחודש שבט בשנה שעברה נבנה מקווה טהרה במסירות נפש ע"י חברי הקהילה ולקראת זמן קיץ תשפ"ד הוקם כולל הלכה לאברכים. בחודש אדר נערכה מגבית לבניית בית המדרש, העסקנים נכנסו לעובי הקורה וגיבשו תוכניות לבניית בית מדרש הגדול שיכלול בו בית המדרש, חדרי תפילה, עזרת נשים והיכל התורה. לקראת חודש סיון צפויים להשלים את בניית בית המדרש שישולב עם שמחת נישואי בנו של האדמו"ר.

הרה"צ רבי ברוך הגר
בחודש אייר תשפ"ג פתח הרה"צ רבי ברוך הגר את בית מדרשו 'ברכת משה' ברחוב נהרדעא ברמה ד' 3.
רבי ברוך הוא בנו של הרה"צ רבי ישראל אליעזר הגר רב חסידי סערט ויז'ניץ בירושלים נכדו של בעל ה'ברכת משה' מסערט ויז'ניץ זצ"ל שעל שמו נקרא בית המדרש, והוא חתנו האדמו"ר מקרעטשניף.
רבי ברוך משמש במקביל כראש הכוללים של חסידות קרעטשניף. הוא גם ידוע כמסיר עין הרע בעופרת ורבים משחרים לפתחו.
לפני כשנתיים עבר רבי ברוך להתגורר בבית שמש מירושלים והקים את בית הכנסת. תחילה בכיתת גן, ולאחר מכן במבנה יביל.
תושבים בשכונה מספרים ל'בחדרי חרדים' כי אנשים אוהבים להגיע להתפלל במחיצתו של רבי ברוך כי הוא אדם נעים ומתפלל בויז'ניצע נוסח אותו ינק מבית אבא.

הרה"צ רבי פנחס שלום גלדצהיילר
הרה"צ רבי פנחס שלום גלדצהיילר הוא נכדו של האדמו"ר בעל ה'חוקי חיים' משומרי אמונים זצ"ל הוא יסד את בית המדרש חוקי חיים שומרי אמונים.
הרב הוא נכדו חביבו של האדמו"ר הרה"ק החוקי חיים משומרי אמונים זצ"ל אשר גדל על ברכו וגדל בצל זקנו והיה ליד ימינו אשר לא משה ידו מתוך ידו. בימי חייו של סבו עמד בראשות החבורות וארגוני החסד בחסידות.
בית המדרש נקרא על שמו הגדול "חוקי חיים שומרי אמונים בית שמש".
ר' פנחס ידוע בקרב תושבי העיר בתפילות בשלהבת אש קודש, כמנהג שומרי אמונים, ומהווה אבן שואבת למי שמבקש 'ווארמע דוואנן'.
במקום קיים מקווה טהרה וארגוני עזרה וחסד. ר' פנחס הוא חתנו של הרה"ח רבי מאיר לוסטיג משב"ק אדמו"רי בית שומרי שמונים.

הרה"צ רבי יחיאל יהושע וייס
למחרת יום הכיפורים האחרון נערך מעמד פתיחת שערים להיכל בית המדרש דחסידי ספינקא בנשיאות האדמו"ר מספינקא ברחוב דונולו בב"ב שעומד בראשות בנו הרה"צ רבי יחיאל יהושע וייס שהוכתר להיות אב"ד ק"ק ספינקא רמה ד' 4.
הרבי מספינקא הגיע מבני ברק, קבע מזוזה וערך מעמד לחיים במעמד והכתיר את בנו לכהן כרב בית המדרש.

הרה"צ רבי יחיאל לייפער ממיהאלווויץ
הרה"צ רבי יחיאל לייפער הוא בנו של האדמו"ר מנדבורנא אראד זצ"ל, מנהיג את בית המדרש קהל חסידים 'אילנא דחייא' על שמו של ולזכרו של בעל האילנא דחייא זיע"א ממיהאלווויץ.
בית המדרש ממקום ברחוב יצחק נפחא ברמה ד' 4 ובמקום מניינים סביב השעון ואוצר ספרים גדול לרווחת הלומדים הפתוח בכל שעות היום והלילה.
הרב לייפער הוא חתנו של רבי יעקב יוסף ורצברגר אב"ד ברדיטשוב וראש המוסדות.
הרה"צ רבי מרדכי לייפער
בית המדרש של הרה"צ רבי מרדכי לייפער ממוקם ברחוב רב עמרם ברמה ד' 3 שם מתנוסס בית המדרש בישטנא.
הרה"צ רבי מרדכי לייפער שהוא בנו של האדמו"ר מבישטנא מפתח תקווה, וחתנו של האדמו"ר מזוטשקא אמסנא.
הרה"צ מבישטנא למד בבחרותו בישיבת טשערנוביל אצל הגאון החסיד רבי בנימין יונה זאב רכניצר זצ"ל, וכן למד תקופה בטאהש, הוא בקי בתורת חב"ד ועוד, ובית מדרשו מהווה אבן שואבת לחסידים ומבקשים.

הרה"צ רבי שלמה זלמן לייפער
רבי שלמה זלמן לייפער הוא בנו הגדול של האדמו"ר מנאדבורנא באניא מירושלים וחתנו של הרה"צ רבי יהודה ניישלאס אב"ד סערדאהעלי ומו"ץ בעדה החרדית.
הוא פתח בית המדרש קהל חסידים ברחוב נהרדעא ברמה ד' 3. בית המדרש עבר שיפוץ באחרונה ויש שם 'היכל תורה' ענק עם כל ספרי הלימוד, יחסית לבית מדרש חדש הוא משופץ ומפואר.
הרב משמש במקום כראש כולל ששוקד על התורה ומוסר שיעורים בבית המדרש.

הרה"צ רבי ישראל למברגר
הרה"צ רבי ישראל למברגר הוא בנו של גאב"ד מאקאווא הצדיק מקרית אתא, וחתנו של האדמו"ר מדז'יקוב ויז'ניץ.
רבי ישראל שנודע כתלמיד חכם עצום קבע את מקום מושבו בשכונה המתפתחת ופתח את בית המדרש של הכלל חסידים ברחוב רבינא 1 ברמה ד' 1. בית המדרש נחשב לגדול והוא מכיל קהילה גדולה.

הרה''צ רבי מאיר אברהם פינטר מביקאווסק
אחת הקהילות החשובות והמרכזיות היא קהילת 'בית יצחק' המהווה מגדלור של תורה וחסידות, תפילה וחסד, עבור מאות מתושבי השכונה אשר בית מדרש זה מהווה להם בית ועד למבקשי ה'.
רב בית המדרש הוא הגה''צ רבי מאיר אברהם פינטר שהקים בערב חג הסוכות את בית המדרש 'בית יצחק' ביקאווסק לשמו ולזכרו של אביו הנערץ הגה''צ מביקאווסק זצ"ל.
הבן ממשיך את מורשתו של אביו ולמעלה בקודש - סבו הגה"צ רבי שמואל שמעלקא פינטר זצוק"ל בנתיב אדמו"רי בית צאנז-שינאווא זיע"א.
בשבת פרשת פרה לפני שנתיים, הוקם בית המדרש במקום של קבע-זמני. בכך הפך לבית המדרש הראשון שהוקם בשכונה. עד מהרה נעשה המקום לתל תלפיות ושמו יצא לתהילה בתפילות החמות ויישוב הדעת שיש בו לכל החפץ לשפוך שיח לפני קונו בכוונה וטהרה.
כמסורת בית ביקאווסק לא שוקטים על השמרים ועד מהרה נפתחו בבית המדרש כוללים. כולל 'קהל אגודת אחים' לאברכי חמד העוסקים בתורה בעיון ובבקיאות, כולל בוקר 'בחרבי ובקשתי' אשר נפתח עם פרוץ מלחמת 'חרבות ברזל' המוקדש כולו להצלת אחינו בית ישראל הנתונים בצרה ובשביה, ובו משכימי קום מתכוננים לתפילת שחרית בלימוד מטהר הפותח לב ומוח לעבודת הבורא.
כעת מסיימים בניית מקווה טהרה מפואר, כמו-כן מתקיימת חלוקת תומכי שבת למשפחות מידי שבוע.
כבר זמן רב עובדים ראשי הקהילה על תוכניות ואישורים לבניית מבנה קבוע ורחב ידים בשטח שבמעלה רחוב מר עוקבא.

המשפיע הרה"צ רבי שמואל יעקב ראטה
בנו של האדמו"ר משומרי אמונים אשדוד מנהיג את בית המדרש 'שערי תפילה' ברחוב אביי בשכונה.
רבי שמואל יעקב נודע כעילוי עצום בתורת הנגלה והנסתר. ידיו רב לו בחכמת הקבלה. הוא מתלמידיו המובהקים של האדמו"ר מ'תורת חכם' הגרי"מ מורגנשטרן וחברותא רבות בשנים עם האדמו"ר מקאמרנא.
למשפיע יש קבוצה של תלמידים בחו"ל אליהם נוסע לשבתות חיזוק כמידי תקופה.

הרה"צ רבי מאיר יוסף דב רבינוביץ מפארציווא
הגאון רבי מאיר יוסף דב רבינוביץ מכהן כרב קהילת ומוסדות פארציווא בבית שמש. הוא חנך את בית מדרשו במעמד סבו האדמו"ר מביאלא בעל ה'מבשר טוב' זצ"ל ולאחר מכן במלאת השלושים במעמד דודו האדמו"ר מביאלא,
הוא בנו של הרה"צ רבי חיים יהודה לייביש רבינוביץ רב בית המדרש שערי מרדכי במנצ'סטר בנו הגדול של ה'מבשר טוב' מביאלא זצ"ל וחתן הגרא"י סלומון רב קהל שטפנשט.
בית המדרש נחנך לפני פחות משנה והמקום פעיל עם מניינים וכולל אברכים ללימוד בעיון, כשהרב מפארציווא מוסר שיעורים בדרך רבותיו לבית בריסק.
הרה"צ מפארציווא פועל כל העת להנצחת זקנו ומקיים כל שנה עלייה לציונו, לצד הוצאת גליון תורני במשנתו.
בית המדרש והמוסדות ממוקמים ברחוב ריש לקיש וכעת נערכים לבניית מקווה שהתחילה בנייתו כבר ליד בית המדרש.

מפגש מרגש ומרומם: הרבי מאשלג ביקר אצל הרבי מסלונים
יאיר פריד כתבה מקודמת
23.04.25
איש החסד גידל במסירות את ילדיו וכעת הותיר אותם לאנחות
בשיתוף ועד הרבנים
21.04.25
מי ישלם את הכרטיס של הגה"צ רבי יידל דייטש?
בשיתוף קופת העיר
23.04.25
ה"כיסא של רבי מאיר" שנותר מיותם | הצלם שוקי לרר נפרד
שוקי לרר
20.04.25
החלום של הנכד שמסעיר את ישיבת 'כסא רחמים'
משה ויסברג
22.04.25
'קרן עולם התורה' תמשיך לשנה נוספת? | תיעוד מבית המנהיג
משה ויסברג
20.04.25