רועי קייס: הדובר הצבאי של החות'ים, יחיא סריע, מוסר כי הם שיגרו טיל בליסטי לעבר יעד חיוני באזור חיפה הלילה. בנוסף החות'ים טוענים כי שיגרו כטב"מ מסוג יפו לעבר יעד חיוני ביפו.
אבל בעולם הרבנות: הגאון רבי פנחס אדרי זצ"ל רבה של גבעתיים
הגאון רבי פנחס אדרי זצ"ל רבה הספרדי של העיר גבעתיים במשך שנים רבות הלך הערב לעולמו והוא בן 81 בפטירתו. כיהן בתפקידו במשך עשרות שנים והאהיב את הרבנות על תושבי העיר

ברוך דיין האמת: מירושלים מגיעה הערב הידיעה המעציבה על הסתלקותו של הגאון רבי פנחס אדרי זצ"ל רבה הספרדי של גבעתיים שכיהן במשך עשרות שנים כרב העיר שהלך לעולמו לאחר שחלה ב6 שנים האחרונות והוא בן 81 בפטירתו.
מסע הלוויה מחר (שלישי, ב' דחול המועד פסח) בשעה 13:00 בצהריים מבית המדרש אותו יסד וטיפח והרביץ בו תורה 'רבי מאיר בעל הנס' ברחוב קיבוץ גלויות בגבעתיים ובשעה 14:00 בבית העלמין נחלת יצחק בעיר, שם ייטמן לצידו של רבה של גבעתיים הגרי"מ גליקסברג זצ"ל.
המנוח זצ"ל נולד במרוקו בה' טבת תש"ד לאביו רבי יעקב אדרי ז"ל ולאמו מרת שמחה ע"ה. למד במוסדות 'אוצר התורה' במרקש שבמרוקו. עלה בגיל 17 לארץ הקודש אחרי שקיבל סמיכה אצל הגאון רבי שלום משאש זצ"ל רבה של מרוקו ולימים רבה של ירושלים והגאון רבי מכלוף אבוחצירא זצ"ל רבה של מרקש.
כהונתו ברבנות החלה כרב מושב עשרת ואח"כ כיהן כרב אזורי גדרות שבדרום וכיהן כיו"ר רבני ההתישבות.
בשנת תשמ"ב עם פטירת הרב הספרדי הקודם של גבעתים הגאון הצדיק רבי יהושע משה זצ"ל שהיה תלמידו של הבן איש חי וכיהן כרבה הראשון של גבעתים, מונה הרב אדרי לכהן כרבה הראשי של העיר ובתפקידו קירב לבבות לאביהם שבשמים. היה מכתת את רגליו במסירת שיעורים, והיה שם שמים מתאהב על ידו בכל מקום, ולמרות שגבעתים הייתה ועודנה עיר רחוקה מיהדות הצליח הרב אדרי למצוא מסילות לליבם של כל אחד ואחד, הרב אדרי זצ"ל היה איש של שלום שכל תושבי העיר אהבו אותו. כן היה מראשי המדברים בכינוסי הרבנים.
הרב אדרי זצ"ל היה מקושר בנועם שיחו לרבי השלטון שרים ואישים בכירים והיה מאהב שם שמים ופועל גדולות ונצורות בקשריו הרבים למען ביצור היהדות וקדשי ישראל. היה קשור למרן הראשון לציון הגאון רבי עובדיה יוסף זצ"ל שהיה מגיע תדיר להתייעץ עמו, וכן הרגיש עצמו כתלמיד אצל הראשל"צ הגאון רבי מרדכי אליהו זצ"ל.
הרב אדרי זצ"ל הקים בארץ בית מדרש לרבנים 'שלום ישראל' בו התכנסו מיטב רבני ישראל לדון בהלכות ובנושאים הנוגעים לרבנות מקום זה שימש שנים רבות אבן שתיה לרבנים לדון ביורה דעה, וביבין שמועה היה רב פעיל ונמרץ ארגן כנסי רבנים בו השתתפו הראשונים לציון וגדולי הרבנים בארץ ישראל. היה נואם בחסד עליון הוצק חן בשפתותיו.
מלבד היותו רב העיר כיהן בגבעתיים כרב בית הכנסת רבי מאיר בעל הנס. היה משתתף קבוע באירועי ההילולא של הצדיק משטפנשט הטמון בגבעתיים, הרב אברהם יעקב סלומון רב קהילת שטפנשט אשר עמד בקשר מתמיד עם הרב ספד לו וביכה את גודל האבדה לעיר גבעתיים בפרט ולעולם הרבנות בכלל, כאשר היה ידוע שהסמל המסחרי של הרב החיוך הנצחי שלא מש מעל פניו מעולם, ובכל פעם שהתחילו לדבר עימו הרגישו את האהבה שהייתה לו לכל יהודי באשר הוא.

כיהן לצד הגאון רבי יוסף מאיר גליקסברג זצ"ל, רבה של גבעתיים וחבר מועצת הרבנות הראשית שנפטר בחודש טבת האחרון. באחרונה יצא הרב אדרי זצ"ל לגמלאות ועם פטירת הרב האשכנזי מונו במקומם הגאון רבי חן סיידה והגאון רבי אשר ויזל.
זכה הרב והותיר אחריו דור ישרים מבורך בנים ובנות, בניו: הרה"ג רבי אליאב אדרי מרבני העיר אשדוד ומרצה בכיר שהוציא סדרת ספרים מפורסמת 'בנועם שיח' עשר כרכים, הרה"ג רבי משה יוסף אדרי ראש כולל רב פעלים בעל כושר רב עיר ודיינות אשר לאחרונה החל למסור שיעורים בגבעתיים לצד אביו זצ"ל, הרב יעקב אדרי מאברכי הר נוף חתנו של הרב אליהו סויסה שר הפנים לשעבר, והרב יצחק אדרי חתנו של הרב עמרם איבגי סגן ראש העיר בני ברק לשעבר.
חתניו: הרב מיכאל אלמליח מחשובי אברכי הר נוף בנו של הגאון רבי משה אלמליח זצ"ל רבה של עתלית. הרה"ג רבי ישראל מאיר ביטון רבה של העיר חדרה, הרה"ג רבי יחיאל ויזגן תלמיד חכם חשוב מירושלים.
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.
בעל מחבר 'קן שלמה' על מסכת קינים הלך לעולמו בגיל 78
משה ויסברג
14.04.25
שב הביתה לפסח, התמוטט ונפטר: הבחור אברהם בנימין אורבך ז"ל
משה ויסברג
11.04.25
הצדיק ששקד על התורה כל ימיו: הגאון רבי יהודה גבאי זצ"ל
משה ויסברג
20.04.25
הגאון רבי משה רוט זצ"ל מראשי ישיבת 'תורת יעקב'
משה ויסברג
22.04.25
טרגדיה בחג: ראש המועצה הדתית נפטר מאירוע לבבי
משה ויסברג
13.04.25
אבל בעולם הרבנות: הגאון רבי פנחס אדרי זצ"ל רבה של גבעתיים
משה ויסברג
14.04.25