מבזקים +
תל אביב 31°c
באר שבע 40°c
חיפה 33°c
ירושלים 35°c
בית שמש 31°c
בני ברק 31°c
אשדוד 31°c
כ"ה ניסן התשפ"ה | 23.04.2025
תל אביב 31°c
באר שבע 40°c
חיפה 33°c
ירושלים 35°c
בית שמש 31°c
בני ברק 31°c
אשדוד 31°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

אם וילדיה ניצלו משריפה שפרצה מנרות חג

שריפה שפרצה בדירה בגבעת זאב כתוצאה מנרות חג שהודלקו בסלון, הסתיימה בחילוץ בשלום של אם ושני ילדיה בזכות תושייתה של האם. לוחמי האש שהוזעקו למקום כיבו את האש, אך נגרם נזק כבד לדירה

00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
אם וילדיה ניצלו משריפה שפרצה מנרות חג
הדירה שעלתה באש צילום: מבצעי כב"ה יו"ש

שריפה פרצה אמש (ראשון, חג ראשון של פסח) בדירה ברחוב הדישון בגבעת זאב כתוצאה מנרות חג שהודלקו בסלון הבית. אם ושני ילדיה חולצו מהדירה בשלום על ידי לוחמי האש, אך לדירה נגרם נזק כבד.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:26
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:26
 
1x

צוותי כיבוי אש מתחנת בנימין הוזעקו למקום לפנות בוקר לאחר דיווח על עשן סמיך שעולה מהדירה. האם, שהבחינה בעשן, פעלה במהירות והכניסה את שני ילדיה לממ"ד, סגרה את הדלת וזעקה לעזרה. לוחמי האש שהגיעו לזירה חילצו את השלושה ללא פגע.

רב רשף דניאל שמעיה, קצין חקירות במחוז יו"ש, קבע לאחר חקירה ראשונית כי מוקד השריפה היה בסלון הבית. "עם ההתקדמות בפעולות החקירה, הגעתי לפינה בסלון בה האם נהגה להדליק את נרות השבת והחג. בפינה זו מצאתי שולחן ועליו שרידי נרות חג, ומתחתיו היה מוקד הבעירה," הסביר רב רשף שמעיה.

הוא שיבח את תושייתה של האם: "יש לציין כי תושיית האם להכנס לממ"ד, לסגור את הדלת ולזעוק לעזרה היא זו שהצילה את המשפחה, שכן העשן והחום הגבוה גרמו נזק כבד לדירה."

מבצעי כב"ה יו"ש
הדירה שעלתה באש | מבצעי כב"ה יו"ש

בנוסף, קרא רב רשף שמעיה לציבור לנקוט באמצעי זהירות כדי למנוע אסונות דומים: "ביכולתנו למנוע את האסון הבא: 1. הדליקו נרות על שולחן יציב, עם מגש תחת הנרות שאינו דליק. 2. הרחיקו כל דבר דליק מהנרות, וילונות, ברכונים וכדומה. 3. התקינו גלאי עשן והצילו חיים, גלאי העשן מתריע על פרוץ השריפה ומאפשר לנו להמלט ולמלט את היקרים לנו!"

גבעת זאב שריפה

 צבע אדום

00:00
00:00
art