מיכאל שמש: לפיד וגולן נאמו – גנץ נשאר בקהל: בטקס שנערך הערב ביד מרדכי, בני גנץ – תושב המקום , בן לניצולי שואה ויו”ר אחת ממפלגות האופוזיציה – נכח באירוע, אך לא נאם. גנץ נראה יושב בקהל, ללא כל תפקיד רשמי, בזמן שעל הבמה נשאו דברים יאיר לפיד ויאיר גולן. הרקע: מסתבר שהתרחש מאחורי הקלעים קרב מכוער סביב זהות הדוברים בטקס – שבסופו, גנץ לא רצה להיכנס לעימות ולמרות דרישת אנשי הקיבוץ לאפשר לו לנאום - החליט לא לריב על זה כפי שדיווחה טל שלו באתר וואלה. למרות זאת בחר להשתתף בטקס כתושב המקום.
המלחין הרב הלל פלאי: "עוד יותר טוב גרוע יותר מבשלטון הכופרים"
"נגמר עוד יותר טוב, אז הגיע בשלטון הכופרים. אין פה קנאות, אין פה קיצוניות, יש פה רעה חולה של רדידות", אומר הרב הלל פלאי | את הדברים אמר בראיון ל'קול פליי' על תופעת שירי המדף שגורמים לרדידות ואין מקומם בבית המדרש | האזינו

השיר 'עוד יותר טוב' שפרץ בשנה האחרונה לחיינו ממשיך לעורר סערה. המלחין הנודע הרב הלל פלאי מחשובי מרביצי התורה ששיריו הפכו לנכסי צאן ברזל במוזיקה החסידית האותנטית תוקף את השיר ומשווה בינו לבין "בשלטון הכופרים".
בראיון חג לאורי כהן בתחנת הרדיו 'קול פליי' מסביר הרב פלאי ואומר: "אם המצב היה שבחתונות השירים היו באמת מגיעים עם מחשבה ותוכן ובאמת עסוקים עם שמחת חתן וכלה ואז פתאום היה מגיע בשלטון הכופרים, הייתי אומר שמשהו פה לא תקין כי לא התחנכנו על זה. בישיבות לא דיברו על כך, זה לא היה נושא שהופכים אותו לעיקר, יש לנו את התורה שהיא העיקר".
"אז מה קרה לציבור שלנו, איך הגעתם לבשלטון הכופרים? אבל מאחר ולצערנו ולגודל הכאב, היום בחתונות יש מעט שמחת חתן וכלה ויש הרבה מכל הבא ליד, מה שנמצא הכי גבוה בערימת האשפה הוא זה שמושא בחתונות. אז זה לא משנה, זה יכול להיות 'ומניח בקדושה' עם הריקוד, זמר אחד עשה וכולם אחריו, זה רדידות! קטנות המוחין".
כאן מתייחס הרב פלאי ללהיט 'עוד יותר טוב', "לפני 'בשלטון הכופרים' היה איזה להיט מוזר אחר של 'עוד יותר טוב' שאגב בעיני הוא הרבה יותר גרוע. כל השפה הזאת, פעם זה היה הקב"ה אנחנו אוהבים אותך, עכשיו עלינו דרגה, אתה אוהב אותנו! אתה מדבר בשמו של הקדוש ברוך הוא? זה שיח שמעולם לא נשמע. אני לא דן אם רוצים לשיר את זה בעלי תשובה, אבל מה זה שייך לבן תורה, ממתי זאת היית השפה. יש לי ביקורת קשה על השיר הזה, בעיני השיר הזה אין מקומו בבית המדרש ואין מקומו למי שלומד תורה. ואם נגיד כולם שרים את זה? הכל עניין של טרנד".
"נגמר עוד יותר טוב, שיר פלסטיק מדף שבעזרת השם תיכף ומיד לא נדע עליו, אז הגיע בשלטון הכופרים. אין פה קנאות, אין פה קיצוניות, יש פה רעה חולה של רדידות שבעזרת השם, ככל שאנחנו מידרדרים יש תקווה וסיכוי שנצא לאור גדול ונחזור לשירים הטובים והאמיתיים, שירי קודש הלל והודאה".
ראש הישיבה זעק בכינוס בביתו: "לא נוותר על אף בחור ישיבה"
אברמי פרלשטיין
22.04.25
הלם בביתר עילית בעקבות פטירתה של אם לשניים לאחר מחלה אגרסיבית נדירה
בשיתוף קופת העיר
23.04.25
הגה"צ רבי טורק בקריאה חריגה: "זה כפשוטו הצלת נפשות"
בשיתוף קופת העיר
21.04.25
השינוי של עמוד ההוראה בשיר 'בשלטון הכופרים' | צפו
משה ויסברג
21.04.25
איש החסד גידל במסירות את ילדיו וכעת הותיר אותם לאנחות
בשיתוף ועד הרבנים
21.04.25
"אני לא יכול להגיד יותר": הקריאה החריגה של פוסק הדור
בשיתוף קופת העיר
21.04.25