מבזקים +
תל אביב 29°c
באר שבע 36°c
חיפה 29°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
כ"ה ניסן התשפ"ה | 23.04.2025
תל אביב 29°c
באר שבע 36°c
חיפה 29°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

חלון הזדמנויות? תזוזות בעמדת חמאס: מאמצים להסכם לפני סוף החודש

המתווכות חותרות להשיג הסכם הפסקת אש בעזה וחילופי שבויים לפני תום החודש הנוכחי | לפי הדיווח חמאס הסכים עקרונית להגדיל את מספר החטופים שישתחררו במסגרת ההסכם, וארצות הברית מסרה שהיא תפעיל לחץ על ישראל לקבל אותו

00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
חלון הזדמנויות? תזוזות בעמדת חמאס: מאמצים להסכם לפני סוף החודש
שחרור חטופים בעזה צילום: עבד רחים חטיב - פלאש 90

על פי דיווחים בתקשורת הערבית, המתווכות וארצות הברית פועלות להשגת הסכם הפסקת אש בעזה עד סוף החודש. על פי ערוץ אל-ערביה הסעודי, המתווכות נמצאות בשלב האחרון של ניסוח הסכם הפסקת אש וחילופי שבויים, וקיימת הסכמה עקרונית להגדלת מספר החטופים שישוחררו.

במסגרת ההסכם המתגבש, חמאס יעביר למתווכות דו"ח מפורט על כל החטופים שבידיו, ושחרור החטופים יתבצע בשני שלבים. הדיון על המשך שהות הנהגת חמאס ברצועה יידחה לשלב מאוחר יותר.

ארצות הברית העבירה מסר למתווכות לפיו היא תפעיל לחץ על ישראל לקבל את ההסכם החדש, הכולל גם כניסת סיוע הומניטרי ופתיחת מעברים.

במקביל, משלחת חמאס בקהיר דורשת ערבויות לכך שישראל לא תשוב למלחמה, ומעבר לשלב שני של הפסקת אש שיקבע את סיום המלחמה. מקורות בעיתון "אלקודס אלערבי" מציינים כי הושגה הסכמה בין הפלגים הפלסטינים להתמקד בהפסקת אש כוללת, ולא בהפוגות זמניות.

העיתון הלבנוני "אל-אחבאר" מדווח כי חמאס הביע גמישות לגבי הצעה מצרית להפסקת אש בין 40 ל-70 יום, בתמורה לשחרור חטופים וארונות חללים. ההערכה היא שבתמורה ישוחררו גם אסירים ביטחוניים.

בכיר מצרי מסר ל"אל-אחבאר" כי ההסכם עשוי לכלול שחרור 11 חטופים חיים והעברת 16 ארונות חללים, במקרה של הפסקת אש בת 70 יום. המתווה כולל גם פתיחת מעברים והכנסת סיוע לעזה.

מצרים מלחמת חרבות ברזל חמאס עסקת חטופים

 צבע אדום

00:00
00:00
art