מבזקים +
תל אביב 22°c
באר שבע 28°c
חיפה 21°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 22°c
אשדוד 22°c
כ"ו ניסן התשפ"ה | 24.04.2025
תל אביב 22°c
באר שבע 28°c
חיפה 21°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 22°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

יאיר נתניהו קילל את מקרון - אביו הגיב: "הסגנון לא מקובל עליי"

בנו של ראש הממשלה יאיר נתניהו קילל את נשיא צרפת עמנואל מקרון לאחר שקרא "להקים מדינה פלסטינית ללא חמאס" | ראש הממשלה הגיב: "סגנון תגובתו אינו מקובל עליי"

00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
יאיר נתניהו קילל את מקרון - אביו הגיב: "הסגנון לא מקובל עליי"
מקרון ונתניהו צילום: Marc Israel Sellem/POOL

יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, תקף בחריפות את נשיא צרפת עמנואל מקרון ברשת X לאחר שהביע תמיכה במדינה פלסטינית. בעקבות הפוסט החריף, שכלל קללה בוטה, גינה ראש הממשלה את בנו. 

בנו של ראש הממשלה הגיב לפוסט של עמנואל שקרא "להקים מדינה פלסטינית ללא חמאס". בין היתר כתב נתניהו הבן: "כן לעצמאות קלדוניה החדשה! כן לעצמאות לפולינזיה הצרפתית! כן לעצמאות קורסיקה! כן לעצמאות חבל הבאסקים! כן לעצמאות גינאה הצרפתית! עצרו את הניאו-אימפריאליזם של צרפת במערב אפריקה!". 

ראש הממשלה נתניהו הגיב: "אני אוהב את בני יאיר, ציוני אמיתי שדואג לעתיד המדינה. כמו כל אזרח, גם הוא זכאי לדעתו האישית, הגם שסגנון תגובתו לציוצו של הנשיא מקרון שקרא להקמת מדינה פלסטינית, אינו מקובל עלי". 

"הנשיא מקרון טועה קשות, כאשר הוא ממשיך לקדם את רעיון המדינה הפלסטינית בלב ארצנו, שכל שאיפתה היא השמדת מדינת ישראל. עד רגע זה אף גורם בחמאס או ברש״פ לא גינה את זוועות הטבח הנורא ביותר שבוצע ביהודים מאז השואה, מה שמעיד על יחסם האמיתי למדינת היהודים". 

"לא נסכן את קיומנו בגלל אשליות מנותקות מהמציאות ולא נקבל הטפות מוסר להקמת מדינה פלסטינית שתסכן את קיומה של ישראל, ממי שמתנגד לתת עצמאות לקורסיקה, קלדוניה החדשה, גינאה הצרפתית וטריטוריות נוספות, שעצמאותן לא תסכן את צרפת בשום דרך", הוסיף.

עמנואל מקרון יאיר נתניהו בנימין נתניהו

 צבע אדום

00:00
00:00
art