מבזקים +
תל אביב 22°c
באר שבע 24°c
חיפה 21°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 22°c
אשדוד 22°c
כ"ו ניסן התשפ"ה | 24.04.2025
תל אביב 22°c
באר שבע 24°c
חיפה 21°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 22°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפיש אנד צ'יפס

מחפשים מנה קלילה וטעימה לחול המועד? נסו את המתכון המיוחד לקוביות דג לבן בציפוי פריך של קמח מצה, בתיבול עדין של תבלינים ולימון. קלות ההכנה והתוצאה המפנקת הופכות את המנה הזו למושלמת לארוחת צהרים או ערב חגיגית

00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
מתכון לפיש אנד צ'יפס
פיש אנד ציפס צילום: שף חיים בורנשטיין

מתכון לפיש אנד צ'יפס / שף חיים בורנשטיין

מצרכים לפיש אנד צ'יפס:

  • 1 ק"ג קוביות דג לבן (מומלץ דג ים)
  • 4 ביצים
  • 2 כפות גדושות קמח תפוחי אדמה
  • 1 כפית (או לפי הטעם) תבלין גריל עוף (כשר לפסח)
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כוס קמח מצה
  • שמן עמוק לטיגון

אופן ההכנה לפיש אנד צ'יפס:

  1. בקערה גדולה, מניחים את קוביות הדג. מוסיפים את הביצים, קמח תפוחי האדמה, תבלין גריל עוף, מלח, פלפל ומיץ לימון ומערבבים היטב עד שכל קוביות הדג מצופות בתערובת.
  2. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח מצה (אם משתמשים בפירורי מצות עבים, מומלץ לטחון אותם מעט במעבד מזון לקבלת מרקם דק יותר).
  3. מטבלים כל קוביית דג בתערובת הביצים והתבלינים, ולאחר מכן מצפים אותה היטב בפירורי המצות מכל הצדדים.
  4. בסיר עמוק או מחבת רחבה, מחממים שמן עמוק על אש בינונית-גבוהה.
  5. מטגנים את קוביות הדג המצופות בשמן החם עד שהן מזהיבות ומוכנות מבפנים (כ-3-4 דקות לכל צד, תלוי בגודל הקוביות). מוציאים את קוביות הדג המטוגנות בעזרת כף מחוררת ומניחים אותן על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
  6. מגישים את קוביות הדג חמות לצד מטבל איולי שום שמיר כשר לפסח או ספייסי מיונז כשר לפסח
  7. ניתן להגיש לצד צ'יפס, תפוחי אדמה אפויים או פירה, סלט ירקות טרי יוסיף רעננות לארוחה.
  8. למטבל פיקנטי: ערבבו מיונז עם מעט סרירצ'ה או רוטב צ'ילי מתוק.

טיפ: לציפוי אחיד ומושלם, הקפידו לנער מעט את עודפי הפירורים לפני הטיגון.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון כשר לפסח פיש אנד ציפס מתכון לפסח

 צבע אדום

00:00
00:00
art