מבזקים +
תל אביב 25°c
באר שבע 31°c
חיפה 23°c
ירושלים 25°c
בית שמש 25°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
כ"ו ניסן התשפ"ה | 24.04.2025
תל אביב 25°c
באר שבע 31°c
חיפה 23°c
ירושלים 25°c
בית שמש 25°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

עוף ברוטב ארטישוק ואפונה | מתכון כשר לפסח

מתכון אביבי לתבשיל עוף עם טעמים עדינים של ארטישוק ואפונה מיוחד לפסח - לחול המועד או לערב החג, תהנו!

00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
עוף ברוטב ארטישוק ואפונה | מתכון כשר לפסח
עוף וארטישוק לפסח צילום: שאטרסטוק

מצרכים: 

  • כ- 5 כרעיים או 10 שוקיים של עוף
  • 1/2 ק"ג ארטישוק חתוך לקוביות
  • 1/2 ק"ג אפונה
  • בצל קצוץ
  • 3 שיני שום כתושים
  • כף אבקת מרק
  • 1/4 כוס שמן
  • כפית כורכום
  • כפית קמון
  • כף שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • כפית כמון
 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים לפרוסות את הבצל ומטגנים אותו עם חלקי העוף והשום. מתבלים ומשאירים כחצי שעה על אש נמוכה.
  2. מוסיפים את הארטישוק והאפונה ומים (עד לכיסוי כל החלקים)
  3. מבשלים כ-40 דקות נוספות עד לריכוך וצימצום נוזלים.
 
חודש טוב ומבורך
ובתיאבון!
 
 

 צבע אדום

art