מיכאל שמש: החל הדיון במחוזי בערער שהגישה המשטרה נגד שחרור פלדשטיין ואוריך ממעצר. כבר בתחילת הדיון השוטרים מבהירים: נציגי שב״כ נמצאים ויוכלו לתת מענה לשאלות.
פיקוח נפש לפני פסח: "אלמן סיעודי עומד להיזרק מבית האבות"
מקרה מזעזע: אלמן שגידל ילדים לבדו עשרות שנים נמצא בסכנת פינוי מבית האבות בגלל חוב • הגר"ש 'עמוד התפילה הגאון הצדיק רבי שמעון גלאי שליט"א בזעקה נדירה: "זה ממש פיקוח נפש!" • "כולנו נרגיש בני חורין כשאנחנו עושים שיהיו בני חורין" • קרן חירום הוקמה בקופת העיר

סיפור מזעזע נחשף בימים אלה, כאשר יהודי אצילי שהקדיש את חייו לגידול ילדיו לאחר שהתאלמן, עומד בפני סכנה של פינוי מבית האבות בו הוא שוהה, וזאת בשל חוב שהצטבר ולא שולם.
המקרה הקשה הובא לפתחו של הגאון הצדיק רבי שמעון גלאי שליט"א, שזעק מקירות לבו למען האיש. "רבותי, זה ממש פיקוח נפש!" קרא הרב בהתרגשות חריגה, והסביר את חומרת המצב: "מדובר כאן ביהודי שבמסירות נפש גידל את הילדים שלו והתעלה בדרך התורה הקדושה."
מתברר כי מדובר באדם שהתאלמן לפני שנים רבות ונשא לבדו בעול גידול ילדיו. בשנים האחרונות, הלך מצבו הבריאותי והתדרדר, עד שהפך לסיעודי והיה צורך לאשפזו בבית אבות.
"הוא כבר אלמן הרבה שנים, ובשנים האחרונות הוא בעצמו נזקק לסיעודי ונמצא בבית אבות," מספר הרב גלאי.
המצב הגיע לכדי משבר של ממש כאשר התברר שבשל חוב שהצטבר, עומד בית האבות להוציאו מהמקום אם החוב לא יכוסה עד לחג הפסח הקרב ובא.
"יש חוב שאם לא משלמים אותו עד פסח – הבית אבות לא מוכן להחזיק אותו," מזהיר הרב גלאי. "זה ממש פיקוח נפש!!"
בימים בהם כל עם ישראל מתכונן לחגוג את חג החירות, עומד יהודי יקר זה בפני אובדן חירותו והשלכתו לרחוב. הרב גלאי מצביע על הסמליות הזו: "וכולנו נרגיש בני חורין כשאנחנו עושים שיהיו בני חורין. מוציאים עכשיו לחירות את היהודי – שזה ממש פיקוח נפש."
'קופת העיר' הרימה את הכפפה והקימה קרן מיוחדת (קרן 5881) למען פתרון המצב הקשה בדחיפות. הרב גלאי קורא לציבור להשתתף במצווה הגדולה: "זכות גדולה מאוד להשתתף בקרן הזו כדי שיוכלו מהר מאוד לשלם את החוב, ושיהיה רוגע ושלווה שיוכל להיות שם."
יהודים רבים כבר נענו לקריאה, אך עדיין רחוקים מהיעד הנדרש לכיסוי החוב המלא. העוסקים במלאכת הקודש קוראים לציבור להירתם למאמץ בתרומה של 380 שקלים – סכום שיכול להביא לגאולה אמיתית ליהודי זה בערב חג הפסח.
בימים אלו של הכנות לחג החירות, אין דבר סמלי יותר מאשר להשתתף במצווה של הוצאת יהודי מעבדות לחירות, כדברי הגר"ש גלאי שליט"א: "כולנו נרגיש בני חורין כשאנחנו עושים שיהיו בני חורין.
לפי פסק הגרי"ש אלישיב זצ"ל, 'עלינו לשבח' של הגר"ש גלאי בשבת הקרובה מסוגלת לניסים!
בשיתוף קופת העיר
15:07
ראש הישיבה הגר"ד לנדו מעד בביתו ונבדק בבית החולים
אברמי פרלשטיין
09:43
אפסו כוחותיה של הגב' אודליה ירימי ע"ה שהותירה שבעה יתומים רכים
בשיתוף קופת העיר
11:14
פרשת שמיני; תספורת וגילוח באבלות | הרב מאיר אשר לוגאסי
הרב מאיר אשר לוגאסי
14:48
המקובל במתקפה: סמוטריץ' וסינוואר רצחו הכי הרבה יהודים במלחמה
אבי גדלוביץ'
22.04.25