מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 29°c
חיפה 23°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
כ"ו ניסן התשפ"ה | 24.04.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 29°c
חיפה 23°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

המילואימניקים מחיל האוויר פרסמו את המכתב נגד המשך המלחמה

למרות מאמצי הרמטכ"ל, המילואימניקים מאוויר במילואים פרסמו הבוקר מכתב נגד המשך המלחמה. במכתב טענו: "המשך המלחמה אינו תורם לאף אחת ממטרותיה המוצהרות ויביא למותם של חטופים, של חיילי צה"ל ושל אזרחים חפים מפשע"

המילואימניקים מחיל האוויר פרסמו את המכתב נגד המשך המלחמה
מטוס קרב בדרך לתקיפה בתימן צילום: דובר צה"ל

כאלף לוחמי צוות אוויר במילואים פרסמו הבוקר (חמישי) בכלי התקשורת מכתב נגד המשך המלחמה - זאת למרות מאמציו של הרמטכ"ל אייל זמיר למנוע את פרסום המכתב. 

לפי המכתב, "אנו, לוחמי צוות אוויר במילואים ובדימוס, דורשים את השבת החטופים הביתה ללא דיחוי, גם במחיר הפסקת הלחימה באופן מיידי. בעת הזאת המלחמה משרתת בעיקר אינטרסים פוליטיים ואישיים ולא אינטרסים ביטחוניים. המשך המלחמה אינו תורם לאף אחת ממטרותיה המוצהרות ויביא למותם של חטופים, של חיילי צה"ל ושל אזרחים חפים מפשע, ולשחיקת משרתי המילואים". 

עוד כתבו: "כפי שהוכח בעבר, רק הסכם יכול להחזיר חטופים בשלום, בעוד שלחץ צבאי מוביל בעיקר להרג חטופים ולסיכון חיילינו. אנו קוראים לכל אזרחי ישראל להתגייס לפעולה, לדרוש בכל מקום ובכל דרך: הפסיקו את הלחימה והחזירו את כל החטופים – עכשיו. כל יום שעובר מסכן את חייהם. כל רגע נוסף של הססנות הוא חרפה".

בין החותמים על המכתב נמצאים רא"ל במיל' דן חלוץ, אלוף במיל' נמרוד שפר, תא"ל בדימוס אסף אגמון, אלוף בדימוס גיל רגב, תא"ל בדימוס רליק שפיר, תא"ל בדימוס אמיר השכל ואל"מ בדימוס נרי ירקוני.

בימים האחרונים הגיעה לידיעת מפקד חיל האוויר תומר בר היוזמה לפרסם את המכתב, ולכן הוא החליט עוד בטרם הפרסום - לזמן אליו בבהילות את מארגני היוזמה ולשוחח איתם. לא רק מפקד חיל האוויר - אלא גם מפקדים בכירים נוספים בחיל, בהם מפקדי בסיסים, שוחחו עם אנשיהם בנושא.

חיל האוויר אייל זמיר מלחמת חרבות ברזל

 צבע אדום

00:00
00:00
art