מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 25°c
חיפה 20°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
כ"ו ניסן התשפ"ה | 24.04.2025
תל אביב 20°c
באר שבע 25°c
חיפה 20°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

ירידה בתמיכה האמריקנית בישראל, וכמה מאמינים בסיכוי לשלום?

53% מהאמריקנים מחזיקים כיום בעמדות שליליות כלפי ישראל | רק 46% מהאמריקנים סבורים כי ניתן למצוא דרך לשלום בין ישראל לפלסטינים | כל הנתונים מהסקר החדש שמתפרסם בארה"ב

00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
ירידה בתמיכה האמריקנית בישראל, וכמה מאמינים בסיכוי לשלום?
טראמפ ונתניהו בבית הלבן. אפריל 2025 צילום: Liri Agami/Flash90

שנה וחצי לתוך המלחמה, והתמיכה האמריקנית בישראל רושמת שפל. 53% מהאמריקנים מחזיקים כיום בעמדות שליליות כלפי ישראל, לעומת 42% בלבד בחודש מרץ 2022, כך עולה מסקר חדש של מכון המחקר האמריקני "פיו". 

הסקר בדק אף את דעת הציבור האמריקני כלפי נתניהו. רק 32% מהנשאלים הביעו בראש הממשלה אמון. ל-24% מהאמריקנים הבוגרים אין כלל אמון בנתניהו, בעוד של-28% אין "יותר מדי" אמון בו. 

במענה לשאלה האם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ משיג את האיזון הנכון בסכסוך הישראלי-פלסטיני, 31% סבורים שהוא מעדיף את הישראלים, 29% חושבים שהוא מוצא את האיזון הנכון בין הצדדים, ו-3% טוענים שהוא דווקא מעדיף את הפלסטינים יתר, כך לפי הדיווח של דניאל אדלסון ב"ווינט". 

עוד לפי הסקר, רק 46% מהאמריקנים סבורים כי ניתן למצוא דרך לשלום בין ישראל לפלסטינים. עם זאת, אחד מכל חמישה אמריקנים סבורים שהנשיא טראמפ צפוי להשתלט על גרינלנד (23%), או על עזה (20%).

סקרים ארצות הברית (ארה"ב) מלחמת חרבות ברזל

 צבע אדום

00:00
00:00
art