מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 30°c
חיפה 23°c
ירושלים 24°c
בית שמש 24°c
בני ברק 24°c
אשדוד 24°c
כ"ו ניסן התשפ"ה | 24.04.2025
תל אביב 24°c
באר שבע 30°c
חיפה 23°c
ירושלים 24°c
בית שמש 24°c
בני ברק 24°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

עראייס מצה קראנץ' של פסח (ללא שרויה וקטניות)

גם בפסח, אתם לא מוותרים על העראייס האותנטי הטעים והקראנץ', עם מתכון נדיר של מצות מושרות אתם הולכים להנות עד הגג ומעבר לו!

עראייס מצה קראנץ' של פסח (ללא שרויה וקטניות)
עראייס מצה צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 1 ק"ג בשר בקר
  • 1 בצל גדול
  • 3 שיני שום
  • פפריקה, תבלין על האש, מלח, פלפל,
  • 7-8 מצות
  • שמן זית + נייר אפיה
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצל ומטגנים, מוסיפים אליו את הבשר ומאדים יחד עד לשינוי הצבע של הבשר.
  2. מוסיפים תבלינים ומעט שמן מערבבים שוב ומורידים מהאש.
  3. (מי שאינו מקפיד על שרויה – מרטיבים את המצה עד להרככות קלה), פורסים נייר אפיה ומורחים עליו שמן זית בנדיבות, מניחים על השמן את המצה ומניחים על חצי ממנה מתערובת הבשר, סוגרים לחצי ומניחים על תבנית אפיה, מכניסים לתנור לאפיה למשך כ-10 דקות לקבלת השחמה יפה משני הצדדים
  4. או נועצים קיסם שיניים למנוע התפרקות ומניחים על מחבת פסים ומטגנים בזהירות משני הצדדים בשמן.
  5. בתיאבון וחג שמח!

 צבע אדום

00:00
00:00
art