מבזקים +
תל אביב 29°c
באר שבע 36°c
חיפה 29°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
כ"ה ניסן התשפ"ה | 23.04.2025
תל אביב 29°c
באר שבע 36°c
חיפה 29°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מחבלי חמאס בורחים מהשטח - ומנסים להימנע ממגע ישיר עם הלוחמים

מאז חודשה הלחימה, במערכת הביטחון מזהים כי מחבלי החמאס מנסים להימנע עד כמה שאפשר ממגע עם לוחמי צה"ל - ונעלמים לתוך מנהרות או מתחבאים במקומות מסתור | בצה"ל מעריכים כי העימותים הישירים עוד יחזרו

00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
מחבלי חמאס בורחים מהשטח - ומנסים להימנע ממגע ישיר עם הלוחמים
כוחות צה"ל בעזה צילום: דובר צה"ל

במערכת הביטחון מזהים כי מאז חודשה הלחימה ברצועה, מחבלי חמאס בורחים מהשטח ומנסים להימנע ממגע עם לוחמי צה"ל. בשטח פועלות שלוש אוגדות– 143, 252 ו-36, כך דווח ב"חדשות 12". 

מחבלי החמאס מסתתרים בתוך האוכלוסייה האזרחית, נעלמים לתוך מנהרות או מתחבאים במקומות מסתור. בשל כך, הלחימה מבוזרת ולא כוללת חיכוך בין הלוחמים למחבלים. 

לטענת גורמים בצה"ל מדובר בדבר זמני ו"למחבלים לא תהיה ברירה אלא לחזור ולהתעמת באופן ישיר עם הלוחמים". 

במקביל אומרים גורמי ביטחון כי "מטרת הפעולה בשלב זה היא הרחבת השליטה בשטח – כדי להפעיל לחץ על חמאס להתפשר במשא ומתן להחזרת החטופים". 

היום הודיע דובר צה"ל כי לאחר חודשים ארוכים של לחימה בגזרה הצפונית, כוחות צוות הקרב של חטיבת גולני בפיקוד אוגדה 36 חזרו לפעול ברצועת עזה.

בשבוע האחרון כוחות החטיבה פועלים במרחב רפיח על מנת לאתר ולהשמיד תשתיות טרור שנותרו במרחב וביניהם מבנים מהם פועלים מחבלים ועמדות תצפית וירי. בפעילות, הכוחות מאתרים אמצעי לחימה ומחסלים מחבלים.

מלחמת חרבות ברזל מבצע עוז וחרב חמאס

 צבע אדום

00:00
00:00
art