השר סמוטריץ׳ לינון מגל: ״אם יכנס סיוע שיגיע לחמאס אני לא נשאר בממשלה״.
ניצחון היסטורי לקהילה התורנית בבחירות בארגנטינה
הרב אליהו המרה, העומד בראשות הרבנות הראשית בארגנטינה: "הקהילה התורנית התאחדה להצלחת הבחירות. הרבה גופי תורה תלויים בבחירות אלו, ויש בכך השפעה עצומה לא רק ברחבי ארגנטינה, אלא גם בקהילות היהודיות של המדינות השכנות"

אמש התקימו בחירות להנהגת קהילת 'אמיה' ארגון הגג של הקהילה היהודית בארגנטינה, הרשימה התורנית זכתה בכ-70 אחוז מקולות הבוחרים, רוב מוחץ המעניק לקהילה התורנית חופש מוחלט בכל עניני הדת, כאשר אלפים בני הקהילה התורנית קיימו את הוראתם של רבני הקהילות בבואנוס איירס ויצאו בהמוניהם לבחור לרשמיה התורנית בהנהגתו של ראש ישיבת 'חפץ חיים' הגר"ש לוין, וזכו לקדש בכך שם שמים ברבים.

מאבק רב שנים מתקיים בארגנטינה בין הקהילה התורנית וקהילות הרפורמים על הנהגת בתי העלמין והרבנות במדינה, ומזה כ-17 שנים שהרשימה התורנית הנקראת 'בור' [ראשי תיבות של הרשימה התורנית המאוחדת], זוכה בבחירות להנהגת הקהילה, ומבטיחה בכך שבתי העלמין ישמרו כהלכתם, והרבנות תונהג על פי כל גדרי ההלכה כמסורה מדור דור.

הרב אליהו המרה, העומד בראשות הרבנות הראשית בארגנטינה, אומר בשיחה עם 'בחדרי חרדים', היו אלו ימים מיוחדים הקהילה התורנית כולה התאחדה והתגייסה להצלחת הבחירות. הרבה גופי תורה תלויים בבחירות אלו, ויש בכך השפעה עצומה על עניני הדת לא רק לקהילות היהודיות ברחבי ארגנטינה כולה, אלא גם בקהילות היהודיות של המדינות השכנות. הניצחון של הקהילה התורנית נותן לנו את הכח להמשיך ללחום על טהרת היחוס, על סידור הגיטין ואישור היהדות כהלכתם, על מערכת החינוך היהודית, ועל שמירה כבוד המתים ומנוחתם".
עוד אמר הרב המרה: "כאשר זכיתי להכנס למעונו של מרן הגר"מ הירש בביקורי האחרון בישראל, הוא ביקש שנזכיר לו על מועד הבחירות כי ראוי לקבוע יום תפילה מיוחד להצלחת הרשימה. ואכן התכנסו כאן תלמידי ישיבות לתפילה".
הליגה נגד השמצה בנתונים מזעזעים: 30% מהתקיפות היו נגד חרדים
יענקי פרבר
22.04.25
ישראלית מונתה לתפקיד מפתח במועצה לביטחון לאומי
אלי קליין
21.04.25
27 נרצחו בפיגוע ירי בקשמיר – המחבלים ווידאו שהקרבנות לא מוסלמים
אוריאל פיליפ
22.04.25
סוכן CIA לשעבר טוען: היטלר נמלט מגרמניה לארגנטינה
אוריאל פיליפ
21.04.25
מכה לחרם האקדמי: NIH בארה"ב ימנע מענקים מאוניברסיטאות המשתתפות בחרם על ישראל
ישראל לפקוביץ
22.04.25