לשכת רה״מ: נתניהו קיים לפני זמן קצר הערכת מצב בנושא החטופים עם צוות המו״מ וראשי מערכת הביטחון. נתניהו הנחה על המשך הצעדים לקידום שחרור חטופינו.
70% מהציבור בישראל סומך על הנשיא טראמפ: "יעשה את הדבר הנכון"
הציבור בישראל (70%) סומך על טראמפ. רוב גדול נגד תקציב המדינה: "תקציב לא ענייני, מוטה מעבר לראוי לצרכים קואליציוניים". הנסקרים דרשו: קיצוץ בתקציבים לחרדים (31%), ו קיצוץ בכספים הקואליציוניים (31%)

נתונים חדשים ממדד החברה הישראלית של JPPI: רגע לפני פגישתם של רה"מ בנימין נתניהו עם נשיא ארה"ב טראמפ בבית הלבן, הציבור בישראל עודנו מביע אמון בנשיא טראמפ וביכולתו "לעשות את הדבר הנכון" בכל הקשור ליחסי ארה"ב וישראל. כך עולה מנתוני מדד החברה הישראלית של המכון למדיניות העם היהודי.

בתשובה לשאלה: "מה רמת האמון שלך שטראמפ יעשה את הדבר הנכון בקשר ליחסים עם ישראל?" השיבו 24% מהישראלים כי יש להם אמון רב, ועוד 46% כי יש להם "אמון מסוים" (בסה"כ 70% מהישראלים מביעים אמון בטראמפ). 25% השיבו שאין להם אמון, ו-6% לא הביעו דעה.
בהקשר זה יש פער ניכר בין ערבים ליהודים – כאשר מבין היהודים 78% מביעים אמון בטראמפ (50% אמון מסויים ועוד 28% אמון רב), ואילו אצל הערבים רק 39% סומכים על טראמפ (30% הביעו אמון מסויים, ועוד 9% אמון רב). 48% ממשתתפי הסקר הערבים בישראל השיבו שאין להם אמון בטראמפ.
מחצית מהמשתייכים לקבוצת ה"ימין" (49%) ושליש מהמשתייכים לקבוצת ה"ימין מרכז" (30%) מעידים כי יש להם אמון רב שטראמפ יפעל נכון בהקשר יחסי ארה"ב-ישראל.

למעלה ממחצית מהמשתייכים לקבוצת ה"שמאל" (55%) ושליש מהמשתייכים ל"שמאל נוטה מרכז" (35%) טוענים שאין להם אמון בנשיא ארצות הברית בנושא זה.
היום שאחרי המלחמה
בחודש האחרון חודשה הלחימה ברצועת עזה על ידי ישראל. החודש חזרנו לבחון מי הציבור הישראלי היה רוצה שישלוט בעזה אחרי המלחמה.

קצת יותר מרבע מהישראלים (28%) היו רוצים שלטון של ישראל ברצועת עזה, רבע נוסף (24%) מעדיפים שלטון של כוח בינלאומי ממדינות המערב, שמינית (13%) שלטון של כוח ממדינות ערביות, ושמינית (12%) היו רוצים שגורמים פלשתינים מקומיים שאינם חמאס ישלטו ברצועת עזה לאחר סיום המלחמה.
בקרב היהודים נרשם שיעור גבוה יותר של מי שמעדיפים שלטון ישראלי (34%), ובקרב הערבים נרשם שיעור גבוה יותר (22%) של מי שרוצים שלטון של הרשות הפלשתינית ברצועת עזה.
עפ"י ממצאי הסקר 40% מהישראלים (ובקרב היהודים – 47%) מתנגדים להצעה של השליח האמריקני ויטקוף, שלפיה אחרי המלחמה החמאס יפורק מנשקו וגם לא ישלוט בעזה, אבל יוכל להישאר ברצועה ולהיות מעורב פוליטית.
תקציב המדינה לשנת 2025
הסקר מצא שרוב הציבור בישראל, יהודים וערבים, לא מרוצה מהתקציב לשנת 2025. מרבית הציבור חושב שתקציב המדינה לשנת 2025 הוא תקציב לא ענייני, שמוטה ״מעבר לרצוי״ לטובת כספים קואליציוניים.

בקרב היהודים רק שליש סבורים שהתקציב ענייני ונועד לענות על צרכי המדינה, אף שיש בו גם כספים קואליציוניים. בקרב הערבים רק אחד מכל עשרה סבור שמדובר בתקציב ענייני. מרבית המזדהים עם קבוצת הימין (57%) סבורים שהתקציב ענייני, ונועד לענות על הצרכים, למרות שיש בו גם כספים קואליציוניים.
מרבית מצביעי הליכוד, הציונות הדתית, ש"ס ויהדות התורה בבחירות 2022, חושבים כך גם הם. מנגד, מרבית המזדהים כתומכי הקבוצות ימין-מרכז (57%), מרכז (86%), שמאל-מרכז (96%) ושמאל (94%) סבורים שהתקציב לא ענייני. רוב מצביעי יש עתיד, המחנה הממלכתי, ישראל ביתנו, העבודה ומרצ, סבורים כי התקציב לא ענייני.
הנסקרים דרשו: קיצוץ בתקציבים לחרדים (31%), קיצוץ בכספים הקואליציוניים (31%), וקיצוץ במספר המשרדים הממשלתיים (32%).
שמואל רוזנר ונוח סלפקוב עורכים את מדד JPPI לחברה הישראלית. יועץ סטטיסטי: פרופ׳ דויד שטיינברג.
ניצחון קטן לישראל: ההליך נגד ישראל בהאג ידחה בחצי שנה
יצחק וייס
16.04.25
מקווים לטוב: ניסיון לגשר בין טורקיה וישראל בסוגיית סוריה
יענקי פרבר
13.04.25
דיווח: מאז מינוי השר רון דרמר לראש צוות המו"מ, חלה האטה בשיחות
ישראל לפקוביץ
13.04.25
ישראל ממתינה, ארה"ב מבטיחה: לחץ על חמאס לקראת עסקה
אוריאל פיליפ
13.04.25
ישראל תפתח חזית מול סין? הצעד החדש של טראמפ
קובי ברקת
16.04.25