לשכת רה״מ: נתניהו שוחח הערב עם משפחתו של איתן מור החטוף בשבי החמאס. נתניהו עדכן את המשפחה בדבר המאמצים להשבת החטופים, ומסר כי המהלכים מתנהלים גם בשעות אלה ממש.
סערת המכסים: נתניהו הורה לסמוטריץ' לא להגיע לוושינגטון
שר האוצר סמוטריץ' תכנן להצטרף לנסיעת ראש הממשלה נתניהו לארה"ב, כדי להשפיע על הממשל להפחית את המכסים. ראש הממשלה סרב - זה הנימוק, שמעורר תמיהה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' תכנן לצאת לוושינגטון כדי להשתתף בפגישות מדיניות הנוגעות להטלת המכסים על ישראל מצד ממשלו של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ. מטרת ביקורו הייתה להצטרף לשיח מול בכירי הממשל האמריקני בניסיון להפחית את שיעור המכסים הגבוה שהוטל על תוצרת ישראלית – אך ההגעה בוטלה ברגע האחרון בהוראת ראש הממשלה בנימין נתניהו.
לפי דיווח של ירון אברהם בחדשות 12, בלשכת שר האוצר אף הוזמנה עבורו טיסה ליעד – אך זו בוטלה באופן מפתיע סמוך למועד ההמראה. על פי הדיווח, נתניהו הסביר כי סמוטריץ' לא יספיק להגיע בזמן לפגישות, אף שלעיר הבירה האמריקנית נחתו כתבים מישראל כמעט חצי יממה קודם.
למרות ביטול ההגעה, פורסמה בהמשך הודעה מלשכת ראש הממשלה, לפיה סמוטריץ' הציג בפני נתניהו את ההשלכות הכלכליות של המכסים ואת האפשרויות למנוע פגיעה בתעשייה הישראלית. עם זאת, נמסר כי סמוטריץ' עצמו לא ייקח חלק בפגישה מול אנשי ממשל טראמפ.
בלשכת ראש הממשלה הכחישו כי הייתה "חסימה" של השר מצדו של נתניהו, אך שבו והדגישו כי בשל אילוצים לוגיסטיים – הוא לא יכול היה להספיק להגיע בזמן לפגישות.
נזכיר כי ישראל נכללת ברשימת 60 המדינות שהנשיא טראמפ הטיל עליהן מכסים. במקרה של ישראל, מדובר במס בגובה של 17% – צעד שגורם לחשש כבד במערכת הכלכלית ולניסיונות דיפלומטיים לבטל את רוע הגזירה.
השופט עמית בטקס השבעת סולברג: "ניסו למנוע מאיתנו לשפוט"
יצחק וייס
10.04.25
נתניהו מאיים: "אם לא פירוק כמו בלוב – איראן תתמודד עם אופציה צבאית"
אברהם פריינד
08.04.25
מאיר כהן: "אם הממשלה לא תציית לבג"ץ - נקים כנסת אלטרנטיבית"
אביחי חבר
09.04.25
יועמ"ש בתי המשפט במכתב ליועמ"שית הכנסת על רקע המהומה בבג"ץ
יצחק וייס
10.04.25
קרעי לנתניהו: "העת לשחרר את המדינה משלטון הדיפ-סטייט"
אברהם פריינד
10.04.25
גל איומים חדש: מעטפה חשודה נשלחה לביתו של ח"כ משה גפני
אברהם פריינד
10.04.25