מבזקים +
תל אביב 13°c
באר שבע 15°c
חיפה 13°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
ט"ז ניסן התשפ"ה | 14.04.2025
תל אביב 13°c
באר שבע 15°c
חיפה 13°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

השר רון דרמר לא העביר מידע על ניגודי עניינים למבקר

הממשלה מכהנת יותר משנתיים, אבל השר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר לא העביר למבקר המדינה מידע שאמור היה להעביר בחודשיים הראשונים בתפקיד. דרמר לא נבחר ברשימת הליכוד, ומונה לשר לבקשת נתניהו. מאז הוא קיבל עליו עוד ועוד תפקידים

00:00
01:03
האזינו לכתבה פחות מדקה
colbass.com
השר רון דרמר לא העביר מידע על ניגודי עניינים למבקר
רון דרמר צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

השר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר לא משתף פעולה עם מבקר המדינה, והסדר ניגוד העניינים שלו עדיין לא הושלם - אף שהממשלה מכהנת כבר יותר משנתיים. כך עולה ממכתב חוות דעת למניעת ניגוד עניינים שהעביר המשנה ליועמ"שית גיל לימון לשר דרמר, שבו ציין כי הוא אמור היה להעביר מידע על ניגודי העניינים שלו תוך 60 ימים ממועד כניסתו לתפקיד, כך דיווח איתמר אייכנר באתר Ynet. 

"השלמת חוות דעת זו התעכבה בשל המתנה לכך שתעביר למבקר המדינה את המידע הנדרש - דבר שנדרשת לעשות לפי הכללים תוך 60 ימים ממועד כניסתך לתפקיד. אי העברת המידע מצידך הוביל לכך שלא יכולנו עד כה לקבל את התייחסות מבקר המדינה לחוות דעת זו, כמקובל לפי נוהל טיפול במניעת ניגוד עניינים של שרים וסגני שרים", כתב עו"ד לימון.

דרמר לא נבחר ברשימת הליכוד, ומונה לשר לבקשת נתניהו. מאז הוא קיבל עליו עוד ועוד תפקידים, והוא למעשה משמש שליחו של נתניהו לענייני ארה"ב.

דרמר, כך עולה, מחזיק בחברת "עדידר" לייעוץ אסטרטגי, ובאמצעותה - החזיק ב-10% ממניות חברת "מדגם ייעוץ ומחקר" שפועלת כמכון מחקר. דרמר, כך נמסר, מכר את אחזקותיו בחברה - והמניות שלו הועברו לנאמנות עד להעברת התמורה המלאה, הצפויה ב-1 במרץ 2029.

הוא היה חבר במכון המחקר JINSA, החזיק בשותפות בחברת ההשקעות CAPITAL EXIGENT והיה חבר בדירקטוריון בחברת NESTPARK. לימון ציין כי דרמר יכול לטפל בעניינים הנוגעים לגופים הללו - וגם לקיים פגישות עבודה עם נציגי JINSA, במסגרת תפקידו כשר לעניינים אסטרטגיים.

רון דרמר ניגוד עניינים גיל לימון מבקר המדינה

 צבע אדום

00:00
00:00
art