מבזקים +
תל אביב 13°c
באר שבע 14°c
חיפה 13°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
ט"ז ניסן התשפ"ה | 14.04.2025
תל אביב 13°c
באר שבע 14°c
חיפה 13°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

חסר תקדים!!! חמשת גדולי הדור מבטיחים ישועה עד ראש השנה

חמישה מגדולי וצדיקי הדור שליט"א חתומים על שטר לתורמים עם ברכה מובטחת לישועה בתוך זמן קצוב! • מרן גאון ישראל רבינו הגר"ד לנדו שליט"א בראש החותמים על הברכה המיוחדת • "יזכו לראות שמחה בביתם בס"ד עד ראש השנה תשפ"ו" • הזדמנות נדירה לתמיכה במשפחות נזקקות לקראת הפסח

00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
חסר תקדים!!! חמשת גדולי הדור מבטיחים ישועה עד ראש השנה
תיאור מקורי:שטר ייחודי לתורמים בחתימת חמישה מצדיקי הדור! צילום: קופת העיר

זהו ללא ספק ציון דרך חסר תקדים בעולם החסד והצדקה: לראשונה בהיסטוריה, חמישה מגדולי מנהיגי הדור חותמים יחדיו על שטר מיוחד הכולל ברכה מפורשת ומתוחמת בזמן עבור תורמים למפעל "קמחא דפסחא" של קופת העיר.

מדובר בחריגה מכל מה שהיה מקובל עד כה, בבחינת 'הוראת שעה' מיוחדת של גדולי צדיקי הדור, לנוכח המצוקה הכלכלית החריפה בה שרויות אלפי משפחות לקראת חג הפסח המתקרב. גדולי הדור, המודעים היטב למציאות הקשה, החליטו לצאת בצעד חסר תקדים כדי לעורר את הציבור לתרום ביד רחבה.

על השטר המיוחד חתומים חמישה מצדיקי הדור וקברניטיו הבולטים ביותר: רבן של ישראל רשכבה"ג הגר"ד לנדו, פוסק הדור מרא דארעא קדישא הגר"מ שטרנבוך, רבינו הגדול ראש הישיבה הגרב"ד פוברסקי, רבינו הגדול ראש הישיבה הגרמ"י שלזינגר, וראש גולת אריאל ראש הישיבה רבנו הגרמ"ה הירש שליט"א.

לקבלת השטר הקליקו כאן >>>

הברכה המופיעה בשטר ומוקלטת בקולם של גדולי ישראל היא חסרת תקדים בייחודיותה, כשהיא כוללת תאריך יעד לישועה: "כְּפִי שֶׁנִּתְבָּרַכְנוּ מִבּוֹרֵא עוֹלָם אִם אַתָּה מְשַׂמֵּחַ אֶת שֶׁלִּי אֲנִי מְשַׂמֵּחַ אֶת שֶׁלְּךָ- יִזְכּוּ לִרְאוֹת שִׂמְחָה בְּבֵיתָם בס"ד עד רֹאשׁ הַשָּׁנָה תשפ"ו".

הברכה המיוחדת מיועדת לאלו שתורמים סכום המאפשר לממן את כל סעודות החג למשפחה נזקקת בת שש נפשות. מדובר בתרומה של 3,000 ש"ח, שניתן לפרוס ל-30 תשלומים של 100 ש"ח.

אנשי צדקה מסבירים את החישוב מאחורי הסכום: סעודת ליל הסדר עולה בממוצע כ-100 ש"ח לנפש (כולל מצות, מרור ושאר מאכלי החג), סעודת חג או שבת עולה כ-50 ש"ח לנפש, וסעודת חול המועד כ-40 ש"ח לנפש. בסך הכל, עלות כל סעודות החג במשך שבעת ימי הפסח מגיעה לכ-500 ש"ח לנפש, ועבור שש נפשות - 3,000 ש"ח.

מפעל "קמחא דפסחא" של קופת העיר ידוע בהיקפו העצום ובאמינותו הרבה. גבאי הצדקה מדגישים שהתרומה מיועדת לא רק למצרכים בסיסיים, אלא גם למזון חגיגי שיאפשר למשפחות לחוש את שמחת החג האמיתית: "שיהיה להם ברחבות מצות, דגים, בשר וכל מטעמים, כן, גם שוקולד ועוגיות, שהילדים ירגישו את שמחת החג, שלא יחלקו עוגיה אחת לשני ילדים וימדדו מה יותר גדול, שיהיה להם בשפע".

הצעד יוצא הדופן של גדולי ישראל מדגיש את חשיבות מצוות "קמחא דפסחא" כמו גם את המצוקה החריפה בה שרויות משפחות רבות. זוהי הזדמנות ייחודית לתורמים לזכות בברכה מיוחדת עם תאריך יעד לישועה - "עד ראש השנה תשפ"ו" - מפי גדולי הדור.

התורמים מקבלים את השטר המיוחד הנושא את חתימותיהם של גדולי ישראל, כולל הקלטה של הברכה בקולם, דבר המהווה מזכרת נדירה ובעלת ערך רוחני עצום.

"זוהי הזדמנות שאסור להחמיץ," מדגישים גבאי הצדקה. "לזכות במצוות צדקה ולשמח משפחות נזקקות, ובמקביל לקבל ברכה מיוחדת מגדולי הדור עם תאריך יעד לישועה - זהו דבר חסר תקדים בעולם החסד והצדקה.

לקבלת השטר הקליקו כאן >>>

קופת העיר הרב משה שטרנבוך הגר"ד פוברסקי דב פוברסקי הרב משה יהודה שלזינגר הגרא שלזינגר הגראי שלזינגר

 צבע אדום

00:00
00:00
art