מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 20°c
חיפה 19°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
י"א ניסן התשפ"ה | 09.04.2025
תל אביב 19°c
באר שבע 20°c
חיפה 19°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
X
x
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

איש החטיבה היהודית לשעבר: "בוודאי שעוצרים אנשים ללא ראיות"

אחרי פרסום ההקלטות של מפקד החטיבה היהודית שחשף את העבודה שנעצרים יהודים ללא ראיות, דביר קריב, איש שטח לשעבר בחטיבה היהודית, אמר: "ראש חטיבה לטרור לא ערבי לא צריך לדבר ככה, אתה נציג של מערכת"

00:00
02:25
האזינו לכתבה 2 דקות
colbass.com
איש החטיבה היהודית לשעבר: "בוודאי שעוצרים אנשים ללא ראיות"
אילוסטרציה צילום: Chaim Goldberg/Flash90

דביר קריב, איש שטח לשעבר בחטיבה היהודית בשב"כ, התראיין הבוקר (ראשון) לרדיו 103fm והתייחס להקלטות שנחשפו מהשיחה בין מפקד ימ"ר ש"י במשטרה, נצ"מ אבישי מועלם, לבין ראש החטיבה היהודית בשב"כ - שחשף כי עוצרים יהודים ללא ראיות. 

"שמעתי את השיחה, ראש חטיבה לטרור לא ערבי לא צריך לדבר ככה, אתה נציג של מערכת, אתה נציג של שירות הביטחון הכללי", אמר קריב.

עוד הוסיף: "זה נשמע כמו שיחה בין שתי קולגות, ולעצם העניין, האם עוצרים אנשים ללא ראיות? בוודאי. יש פה סערה בכוס מים על כלום. בוודאי שעוצרים בלי ראיות".

עוד אמר: "שב"כ הוא מודיעין מסכל והוא מסכל טרור. כדי לסכל טרור אתה עושה את זה על בסיס מידע מודיעיני לא על בסיס ראיות. יעלה על הדעת שאתה תשמע על אחמד משכם שהוא בדרך לפיגוע ואתה לא תעצור אותו? בוודאי שתעצור אותו. ככה קורה גם בחטיבה הלא ערבית. אם יש לך מידע מודיעיני על אנשים שהולכים לעשות טרור אתה עוצר אותם. לכן, אם אין ראיות והם שותקים בחקירה, וזה קורה כל הזמן, אתה נאלץ לעצור אותם במעצר מנהלי אם אתה יודע שהם בדרכם לפיגוע".

לצד זאת התייחס קריב לחשדות החמורים שמופנים כלפי היועצים של רה"מ בפרשת קטארגייט: "מה שמדהים בפרשייה הזו שנעשה פה תרגיל מודיעיני מבריק על ידי הקטארים, כל איש מודיעין רואה את כל התהליך. יש פה זיהוי מועמדים לניסיונות רכישה במשרד רה"מ, זיהוי מניעים, זיהוי קישורים, זיהוי נקודות תורפה".

לדבריו, "על כל בכיר יש תיק מודיעיני בגופי המודיעין השונים. בקטאר יש תיק מודיעני על בנימין נתניהו ולשכת רה"מ, כמו שיש להם על כל האחרים. הקטארים זיהו נקודות תורפה, נקודות התורפה זה כסף ומתנות, הם זיהו נקודות תורפה עוד מהתקופה של איילת שקד ובנט שקיבלו כסף מבחוץ בלשכת רה"מ, הם זיהו שיש פה ערוץ שניתן לנצל".

דביר קריב שב"כ קטאר-גייט אבישי מועלם

 צבע אדום

00:00
00:00
art