מבזקים +
תל אביב 22°c
באר שבע 24°c
חיפה 21°c
ירושלים 24°c
בית שמש 22°c
בני ברק 22°c
אשדוד 22°c
י"א ניסן התשפ"ה | 09.04.2025
תל אביב 22°c
באר שבע 24°c
חיפה 21°c
ירושלים 24°c
בית שמש 22°c
בני ברק 22°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מאמר חריף: "מצרים לא צריכה לשלם על המשקאות שחמאס הזמין"

במאמר, שפורסם תחת הכותרת "מצרים לא צריכה לשלם על המשקאות שחמאס הזמין", נכתב כך: "מצרים לא התחילה את המלחמה, אז אל תבקשו ממנה לסיים אותה"

00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
מאמר חריף: "מצרים לא צריכה לשלם על המשקאות שחמאס הזמין"
הרס ברפיח צילום: Oren Cohen/Flash90

העיתון המצרי א-דוסתור, שמזוהה עם השלטון במצרים, פרסם היום מאמר חריף מאוד נגד חמאס. במאמר העיתון ביקר את חמאס, וטען שמצרים לא אמורה להתמודד עם ההשלכות לפעולותיו של ארגון הטרור.

במאמר, שפורסם תחת הכותרת "מצרים לא צריכה לשלם על המשקאות שחמאס הזמין", נכתב כך: "מצרים לא התחילה את המלחמה, אז אל תבקשו ממנה לסיים אותה".

המאמר המשיך וביקר את חמאס, שלטענתו עליו לקחת באחריות על מעשיו. "מי שהדליק את האש, עמד מעל להריסות ואמר 'ניצחנו' - הוא זה שאחראי לכבות אותה. הוא מי שבחר את המערכה, הוא מי שהחליט שהנשמות שתחת חסותו, שאפשר להקריב אותן ושנביא אלפים במקומם!", כך דווח רועי קייס בכאן 11.

"חמאס לא הותיר לעזה אף קול חוץ מהקול שלו, וקטע כל יד שהושטה כדי לסייע. חמאס הכשיל כל ניסיון לרגיעה. זאת מגמה של עשורים, ולא דבר שהתחיל רק עכשיו. אף אחד לא מתעניין בחפים מפשע. חמאס לא מסתכל על העיניים של ילדי עזה וישראל, ולא מתעניין בחטופים שלה".

המאמר הוסיף וטען כי חמאס כפתה על מצרים מלחמה שהיא לא בחרה בה. "המלחמה הוצתה על ידי מטורפים, שמה שמעניין אותם זה הרווחים שלהם, והם מצטיינים רק בצרחות ובסיסמאות מופרזות על שרידי החורבות. מצרים גדולה מכדי שישרבבו אותה בין שני צדדים, האחד פושע והשני בוגד. מצרים לא עובדת אצל חמאס". בשעות האחרונות פורסם מאמר חריף אחר בחשבון של העיתון, תחת הכותרת "לא מגן ולא מרתיע: הנשק של חמאס מביא מוות לתושבי עזה".

מצרים היא אחת המתווכות המשמעותיות במשא ומתן בין חמאס לישראל. לאחרונה היא הגישה הצעת פשרה נוספת בניסיון לגשר על הפערים בין הצדדים, ולהביא להפסקת אש ולעסקת חטופים.

מצרים חמאס מלחמת חרבות ברזל

 צבע אדום

00:00
00:00
art