מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
י"ב ניסן התשפ"ה | 10.04.2025
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

איראן מנסה להעביר כספים לחיזבאללה דרך מדינה נוספת

ניסיון איראני להעביר כספים לחיזבאללה עובר למדינה נוספת בצל סגירת הצירים המסורתיים להעברת כספים. איראן פועלת להפוך את עיראק וטורקיה למרכזי העברות כספים לארגון הטרור הלבנוני שסובל ממצוקה כלכלית חמורה

00:00
01:46
האזינו לכתבה פחות מדקה
colbass.com
איראן מנסה להעביר כספים לחיזבאללה דרך מדינה נוספת
פעילי חיזבאללה צילום: שאטרסטוק

איראן מגבירה את מאמציה למצוא פתרונות יצירתיים להעברת כספים לחיזבאללה בעקבות המלחמה, שחסמה את הצירים המסורתיים למימון הארגון. רועי קייס דיווח בכאן 11, כי הרפובליקה האסלאמית מרחיבה את פעילותה מעבר לטורקיה, ומשלבת כעת את עיראק כציר מרכזי נוסף להעברת כספים.

לפי המידע, איראן פועלת להפוך את עיראק וטורקיה למרכזי כובד בהעברות כספים לארגון הטרור השיעי בלבנון. הכספים מועברים באמצעות מערך מורכב שכולל חלפני כספים וטיסות אזרחיות המגיעות משתי המדינות ללבנון.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 1:10
Stream Type LIVE
Remaining Time 1:10
 
1x

גורמים איראניים המעורבים בפעילות זו נכנסים ויוצאים דרך נמל התעופה של ביירות ללא הפרעה, מה שמאפשר תיאום ופיקוח הדוק על מערך העברות הכספים החדש.

התפתחות זו מגיעה לאחר שכבר בחודש ינואר האחרון דווח על ניסיונות איראניים להעביר כספים לחיזבאללה דרך שטח טורקיה. הצעדים הללו נעשים על רקע סגירת שני הצירים המסורתיים להעברת כספים לארגון, הציר היבשתי מסוריה וטיסות ישירות מאיראן שהיו נוחתות בנמל התעופה של ביירות.

רועי קייס מציין כי למרות המאמצים האיראניים, מקורות מעריכים כי חיזבאללה עדיין סובל ממצוקה כלכלית משמעותית. הנתיבים החדשים אמנם מאפשרים הזרמת כספים מסוימת לארגון, אך בהיקף מצומצם בהשוואה לצירים המשמעותיים שאבדו, מה שמוביל ל"כאב ראש גדול" בהנהגת הארגון.

איראן חיזבאללה לבנון עיראק טורקיה

 צבע אדום

00:00
00:00
art